Teija on Big Brother 2012 -voittaja!

Suomen kahdeksannen Big Brotherin voitto ratkesi sunnuntaina. Big Brother 2012 -voittaja ja 50 000 euron pääpalkinnon voittaja on Teija. Hän voitti Finaalissa Iidan, Joukon, ja Markuksen.

Viime sunnuntaina käynnistyneen Voittajaäänestyksen perusteella ratkesi Big Brotherin tämän vuoden voittaja. Voitosta taistelivat viimeisenä viikonloppuna enää Iida, Jouko, Markus ja Teija, koska Tea häädettiin talosta perjantaina kesken Voittajaäänestyksen. Tuore BB-voittaja Teija sai palkinnoksi urakastaan 50 000 euroa. Teija vietti BB-talossa koko kauden alusta loppuun, eli täydet 98 päivää.

Voittajaäänestys käynnistyi viidellä asukkaalla, mutta Tea äänestettiin siis perjantaina ulos talosta. Perjantain erikoispitkässä BB Extrassa Voittajaäänestys lukittiin hetkeksi Tean häädön ajaksi. Sillä hetkellä Tea oli kerännyt vähiten ääniä ja hän joutui ulos talosta. Voittajaäänestyksessä oli tämän jälkeen mukana enää neljä asukasta.

Tästä nelikosta muodostui Finalistit, jotka asuivat talossa enää viimeisen viikonlopun. Heti perjantaina Finalistit joutuivat BB2011-voittajan ja BB-fanien tenttiin, lauantaina palkittiin kauden parhaita tapahtumia Best of -gaalassa ja sunnuntaina Finalistit pääsivät muistelemaan menneitä lisää, kun Big Brother avasi BB-talon lisähuoneeseen muistojen kammion. Sunnuntai sujui Finaalia odotellessa tunteiden vaihtuessa jännityksestä kärsimättömyyteen aina itkuun herkistymiseen saakka.

Viimein kuitenkin koitti ilta ja Finalistit kokoontuivat Big Brotherin käskystä vielä kerran sohvalle viimeistä suoraa lähetystä varten. Se oli Big Brother 2012 Finaali. Finaalin taloyhteyksissä juontajat Elina Viitanen ja Cristal Snow tenttasivat Finalisteja heidän jännityksestään ja kauden parhaista hetkistään. Juontajat pistivät Markuksen ja Joukon vielä tiukoille Best of -gaalan Paras love story -palkinnosta, joka kirvoitti vielä kerran hyvät naurut talon sohvalla.

Finalistit häädettiin yksitellen

Kun kautta oli jäljellä enää noin 45 minuuttia, alkoivat häädöt. Finalisteja alettiin häätää yksitellen niin, että aina jokaisen häädön yhteydessä linjat lukittiin ja Finalisti häädettiin, jonka jälkeen linjat avattiin uudelleen ja äänestys jatkui ilman yhtä Finalistia. Näin jatkettaisiin aina niin kauan, kunnes voittaja on selvillä.

Ensimmäiseksi häädettiin Finaalissa neljänneksi tullut asukas, joka oli Markus. Markus hävisi Joukolle, joka jatkoi vielä talossa hyvin niukasti. Markus keräsi 17,56 % annetuista äänistä ja eroa Joukoon oli 1,11 prosenttiyksikköä. Studioon haastatteluun tullut Markus piti neljättä sijaa kovana juttuna ja hänestä oli ihanaa nähdä nyt kaikki rakkaat ulkomaailmassa. Markus sanoi olleensa talossa täysin oma itsensä ja alastomuuteensa hän kommentoi, että piti BB-taloa "kotitorppana", eikä ajatellut asiaa sen tarkemmin.

Hetken päästä talosta häädettiin seuraava Finalisti. Alkukaudesta suurena ennakkosuosikkina olleen Joukon vetovoima ei riittänyt Finaaliviikolla enää gallupeissa ja kannatuksen - jos sellaista ikinä olikaan - katoaminen konkretisoitui myös Voittajaäänestyksen väliaikatilanteissa. Joukon kohtaloksi koitui lopulta sijoittuminen Finaalissa kolmanneksi. Jouko hävisi selvästi Teijaa ja Iidaa vastaan, kun enää kolme Finalistia oli mukana ja 20,01 %:n ääniosuudella Jouko hävisi Iidalle lähes 20 prosenttiyksikköä.

Joukon ensitunnelmat talosta poistumisen jälkeen olivat hullut istuessaan studion sohvalla. Kolmossijaansa Jouko ei kuitenkaan pitänyt minään häpeänä. Joukoa tentattiin hänen naisseikkailuistaan ja hän kiisti liehitelleensä Johannaa, vaikka Jouko itse oli suuttunut taloihastukselleen Jonna I:lle hänen pussailtuaan Petteriä ja halailtuaan Tommia. Joitain sanomisiaan Jouko olisi ehkä jättänyt sanomatta, jos jotain voisi tehdä toisin.

Sohvalla enää kaksi parasta

Talossa oli jäljellä enää kärkikaksikko. Iida oli siirtynyt perjantaina Voittajaäänestyksen johtoon ja oli johtanut sitä vielä Finaalin alussa. Toisessa tilannekatsauksessa Teija oli kuitenkin siirtynyt johtoon, eikä nainen johtopaikastaan enää luopunut. Ero pysyi koko ajan kutakuinkin samana, noin parissa prosenttiyksikössä.

Finaalin juontajat Elina ja Cristal menivät taloon jututtamaan kärkikaksikkoa. Teija totesi hänen pulssinsa olleen todella korkea. Kumpikaan ei uskonut heidän olevan talossa vielä 14. viikolla. Molemmat saivat myös vedota äänestäjiin vielä kerran äänestysajan viime sekunneilla. Äänestysajan päätyttyä Teijalle ja Iidalle näytettiin heidän parhaat palansa talon televisiosta. Molemmat nauroivat katketakseen sekä omien että toisen pätkien aikana.

Parhaiden palojen jälkeen oli aika siirtyä studion puolelle. Finaalin kärkikaksikko asetettiin studiossa "palkintopalleille" kuulemaan voittajan julistus. Elina piti Finalisteja ja kaikkia muita jännityksessä ennen kuin Elina laukoi ääneen voittajan nimen, joka oli Teija. Aluksi Teija ei tuntunut tajuavan koko asiaa ennen kuin hänen läheisensä tulivat häntä onnittelemaan.

Iida onnitteli kilpakumppaniaan voitosta. Teija ei meinannut saada sanaa suustaan, mutta lopulta hän kiitteli äänestäjiään voitosta. Normaalisti teräväsanainen nainen takelteli sanoissaan läheiset nähtyään. Voiton salaisuudeksi Teija arveli "Lapin hulluuden". Voittorahoilla Teija ajatteli rakentaa puuvessan mökille.

Finaalissa kakkoseksi jäänyt Iida oli onnellinen Teijan puolesta, kun Cristal kysyi tätä Iidalta. Lyhyiden kommenttien jälkeen Elina ojensi Teijalle voitosta saatavan 50 000 euron voittoshekin. Vieressä ollut Iida taputti asuintoverilleen voiton kunniaksi. Voittajaäänestykseen viimeisessä vaiheessa Teija keräsi 52,05 % annetuista äänistä, kun Iida joutui tyytymään 47,95 %:n ääniosuuteen.

Teijan voitonjuhlien kunniaksi studio alkoi täyttyä paperisilpusta ja voittajaa onnittelevasta väestä. Teija ja koko Finaalinelikko sai halauksia niin läheisiltään kuin BB-asuintovereiltaan, jotka olivat saapuneet studioyleisöön. Hullunmyllyn keskeltä Elina ja Cristal kiittivät katsojia kuluneesta kaudesta.

Teija on Suomen kahdeksas BB-voittaja. Aiemmin Suomen Big Brotherin ovat voittaneet Perttu (2005), Sari (2006), Sauli (2007), Anniina (2008), Aso (2009), Niko N. (2010) ja Janica (2011).

Big Brother 2012 on päättynyt. Voittaja Teija nähdään heti maanantaina MTV3:lla ja Radio Novassa. Teija on vieraana Radio Novan Enbuske Linnnanahde Crew -ohjelmassa n. klo 08.39, MTV3:n Huomenta Suomessa n. klo 09.15 ja Radio Novan Pursiseurassa n. klo 09.45.