BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle

Arttu, Joel, Julia ja Kristiina tutkivat tähystystornin rakennusohjeita. Kuva: © Nelonen Media.
Arttu, Joel, Julia ja Kristiina tutkivat tähystystornin rakennusohjeita. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat muuntautuvat tällä viikolla merirosvoiksi, jotka ovat haaksirikkoutuneet autiolle saarelle. Heidän tehtävänään on pelastautua autiosaarelta.

Uusi viikkotehtävä käynnistyi BB-kauden yhdennellätoista viikolla maanantaina iltapäivällä. Asukkaat olivat odottaneet aamupäivästä asti sisätiloissa uutta viikkotehtävää ja etenkin Vili oli ahdistunut, koska hän ei ollut päässyt tupakalle koko päivänä. Big Brother oli kuuluttanut useasti Viliä päiväunikiellon rikkomisesta, joka ärsytti muita asukkaita.

Lopulta Big Brother toimitti asukkaille uuden viikkotehtävän, johon oli saatu vihjeitä jo viime viikon BB-huutokaupassa. Silloin yhtenä tuotteena kaupattiin pahnoja nukkumisalustaksi viikkotehtävää varten, jonka osti Vili. Uudessa viikkotehtävässä asukkaat haaksirikkoutuvat merirosvoina autiolle saarelle. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat pystyvät pelastautumaan pois saarelta viikkotehtävän loppuun mennessä.

Asukkaat löivät vetoa viikkotehtävän onnistumisen puolesta 99:n vedonlyöntiprosentilla. Suuri osa asukkaista tuntui olevan innostuneita viikkotehtävästä, jossa on oletettavasti paljon ulkoilua. Arttu vaikutti olevan kaikkein innokkain ja varauksellisin ainakin ennen tehtävänannon saamista olevien puheiden perusteella oli Kristiina, joka ei pidä ulkotehtävistä.

Aluksi ohjeita tuli hyvin niukasti. Julia sai päiväkirjahuoneesta ohjeet pukeutua lämpimästi ja tehtävää varten toimitetut rekvisiitat tuli pukea päälimmäisiksi. Tehtävää varten asukkaat saivat merimiesaiheiset vaatteet ja muuta rekvisiittaa.

Kun asukkaat vihdoin pääsivät ulos, odotti siellä heitä kasa lautoja ja työkaluja. Ensimmäisenä tehtävänään asukkaiden oli rakennettava annetuilla työkaluilla ja materiaaleilla autiolle saarelle tähystystorni, josta he voivat tarkkailla saaren ohi meneviä kauppalaivoja. Tähystystornista käsin asukkaat voivat herättää laivojen huomion ja näin he voivat pelastautua saarelta.

Autiolta saarelta löytyi myös huomattava määrä tyhjiä muovipulloja, jotka kerättiin kasaan. Pullojen merkitys ja erilaiset pelastautumismahdollisuudet eivät ole vielä selvillä, mutta sen pidempiä odottelematta asukkaat käärivät hihansa ja kävivät toimeen tähystystornin rakentamiseksi.

Big Brother oli piilottanut pihalle ohjeet tähytystornin rakentamista varten, jonka avulla asukkaat pääsivät helposti liikkeelle. Käytössään asukkailla oli lihasvoimalla toimivia työkaluja, kuten saha, taltta, vasara ja pora. Vaikeutena oli, että jokaista työkalua oli vain yksi kappale. Kristiinasta leivottiin heti tehtävän alkumetreillä Artun toimesta rakennusprojektin työnjohtaja. Kauden ajalta Kristiina on tullut tunnetuksi ohjeistuksistaan, joka on ärsyttänyt välillä asukkaita.

Työt autiosaarella saatiin käytiin hyvässä hengessä ja kaikki asukkaat olivat innokkaina tekemässä eri töitä. Suuria vaikeuksia ei näyttänyt olevan ja tahystystorni alkoi rakentua hyvään tahtiin.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.