Ilmalaivalla rinnakkaisen todellisuuden tapahtumiin

Kapteeni Paula saa lennonjohdolta tietoja kohteesta välitettäväksi purseri Artulle. Kuva: © Nelonen Media.
Kapteeni Paula saa lennonjohdolta tietoja kohteesta välitettäväksi purseri Artulle. Kuva: © Nelonen Media.

Seitsemännellä viikolla asukkaat matkustavat viikkotehtävässä ilmalaivalla rinnakkaistodellisuuteen. Viikkotehtävän onnistumisesta päättävät tällä viikolla katsojat.

BB-talon asukasmäärä kasvoi viime viikon lopussa kahteentoista, vaikka kaksi asukasta häädettiin, mutta neljä uutta tuli tilalle. Osittain uudella asukaskokoonpanolla päästiin maanantaina aloittamaan uutta viikkotehtävää. Asukkaiden tehtävänä on matkustaa ilmalaivalla rinnakkaistodellisuuteen ja osallistua koronaviruksen takia peruttuihin tapahtumiin ja suorittaa siellä tehtäviä.

Ennen viikkotehtävän varsinaista starttia asukkaiden piti harjoitella päivätehtävässä lentoaakkosia, jotka piti osata ulkoa. Lentoaakkosista pidettiin tentti, joka ei mennyt ensimmäisellä kerralla läpi, kun tenttijöinä olivat Vili ja Kristiina. Vili sai kaikki kolme sanaa oikein, Kristiina ei yhtään hänen jäädyttyään omalla vuorollaan. Toisella kerralla Ella ja Nona saivat kaikki oikein ja asukkaat voitiin päästää lentämään ilmalaivalla.

Ilmalaivasimulaattori oli tehty tehtävähuoneeseen, jossa on määrätyt roolit kapteenille, purserille sekä ykkösluokan ja turistiluokan matkustajille. Roolit arvotaan joka kerta matkan alkaessa ja matkoja on viikkotehtävän aikana useita, joten monia rooleja pääsee varmasti kokeilemaan tällä viikolla.

Kapteeni toimii ilmalaivan lentäjänä, joka vastaanottaa lennonjohdon viestit ja vastaa niihin ohjeistuksen mukaisesti. Purseri avustaa kapteenia ja hän vastaa myös matkustajien viihtyvyydestä. Matkustajat ovat kahdessa luokassa ja heille on matkan aikana tarjolla syötävää ja virvokkeita. Matkustajien on noudatettava purserin ohjeita esimerkiksi turvavyön käytöstä turvavyövalon palaessa.

Matkakohde selvitettävä lennonjohdon viesteistä

Matkan aikana on pystyttävä selvittämään heidän silloinen matkakohteensa. He saavat kohteensa ilmalaivan radiolla lentoaakkosin, joka kapteenin ja purserin on avattava selkokieliseksi. Kapteeni kuulee viestin lennonjohdolta ja purseri asettaa magneettitaululle viestissä saadut kirjaimet.

Ensimmäiselle matkalle arvottiin kapteeniksi Paula ja purseriksi Arttu, muut asukkaat olivat matkustajia. Matkalle lähdössä oli paljon sähläystä, kun kaikki oli uutta ja lennonjohdosta alkoi heti tulla viestiä matkakohteesta. Asukkailla kesti hetken päästä jyvälle kirjaimista, mutta pikku hiljaa taululle alkoi muodostua jotain järkevää.

Kohteen selvittämiseen osallistui myös matkustamo ja aluksi oli epäselvää saako se osallistua. Tämä kuitenkin unohdettiin nopeasti ja tehtävähuoneen valtasi jonkinmoinen meteli aina, kun lennonjohdolta tuli kohteen kirjaimia. Arttua ärsytti, kun ohjeita tuli joka suunnasta ja hän joutui huomauttamaan etenkin Kristiinaa muutamaan kertaan. Kristiinalta löytyi kuitenkin monesti oikeita kirjaimia, jotka veivät ratkaisua eteenpäin.

Yrityksen ja erehdyksen kautta saatiin lopulta ratkaisu ensimmäiseen arvoitukseen, joka oli "Korson kotiseutu soi musiikkijuhlat". Asukkaat eivät välittömästi päässeet laskeutumaan kentälle ruuhkan vuoksi, mutta odotellessa tätä he pääsivät valmistelemaan päivätehtävässä esitystään Korson musiikkijuhlille.

Timo fiilistelee kappalettaan Korson musiikkijuhlille. Kuva: © Nelonen Media.
Timo fiilistelee kappalettaan Korson musiikkijuhlille. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother toimitti asukkaille MP3-soittimen, jossa oli jokaiselle asukkaalle musiikkikappale, jolle heidän oli keksittävä sanat. Laskeutumista odotellessa asukkailla oli aikaa kuunnella biisinsä useaan kertaan ja miettiä sille sanoitusta. Valmis kappale esitettiin asukkaiden päästyä perille Korsoon.

Jokainen asukas esitti noin minuutin mittaisen esityksen ja niissä nähtiin muutama kohtuu hyvä esitys. Kaikki olivat viihdyttäviä ja olivat panostaneet kappaleeseensa, vaikka sanoituksessa keksityt sanat olivat joiltakin osin unohtuneet. Yleisö oli myös hyvin mukana ja tunnelma festareilla oli loistava.

Korson musiikkijuhlien päätyttyä asukkaat siirtyivät takaisin ilmalaivaan ja heidän matkansa jatkui seuraavaan kohteeseen. Uudelle lennolla arvottiin myös asukkaiden uudet roolit.

Tämän viikon viikkotehtävä on sikäli poikkeuksellinen, että sen onnistumisesta päättävät katsojat. Hybridi-tv:ssä on käynnissä äänestys, jossa katsojat voivat valita, onnistuuko viikkotehtävä vai ei. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat osallistuvat tehtäviin katsojien mielestä riittävän innokkaasti ja hyvin. Asukkaat löivät viikkotehtävän onnistumisen puolesta 99 % viikkobudjetistaan.

Äänestys hybridi-tv:ssä päättyy lauantaina 24.10.2020 kello 12.

Asukkaiden sanoitettavat musiikkikappaleet:

1. Laulu Nivalalle, Arttu
2. Hyvinkään humppa, Julia
3. Tikkakosken polkka, Ella
4. Töölönlahden tango, Marjatta
5. Oulun valssi, Paula
6. Kittilän rock, Nona
7. Loviisan gospel, Timo
8. Kurikan tanssi, Vili
9. Säkylä jazz, Marko
10. 01200 Hakunila Punk, Kristiina
11. Liperin reggae, Olli-Pekka
12. Lievestuoreen salsa, Joel

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Ohutta yläpilveä
Lisäohjeet viikkotehtävään – Paulasta ilmalaivan kapteeni ja Artusta purseri
Päivätehtävä: Korson kotiseutu soi! -musiikkijuhlat – asukkaat sanoittavat kappaleen kotiseudulleen


Tulosta   Sähköposti