Stand-up-esityksen luomisessa tuskaa - Alhaiset kasasivat yhtenäisen kokonaisuuden

Olohuone oli jaettu kahtia stand-up-illan vuoksi. Milena esiintymässä. Kuva: © Nelonen Media.
Olohuone oli jaettu kahtia stand-up-illan vuoksi. Milena esiintymässä. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother halusi masentavan oloiseen lauantaihin piristystä ja ohjeisti asukkaat järjestämään stand-up-illan. Esityksen luominen stand-upin keinoin ei ollut helppoa ja alhaisten puolella tästä tiristettiinkin muutamat kyyneleet.

Perjantaina BB-talossa oli vietetty iltaa kanansiipiä nautiskellen. Ylhäisten asukkaille pöytä oli katettu täyteen ruokaa ja myös alhaisille tämä tarjottiin, mutta ylhäisiltä salaa. Talon molemmat puolet saivat syödä itsensä liki ähkyyn ja sen lisäksi ylhäisten puolelle oli tarjoiltu mietoja alkoholijuomia.

Lauantai käynnistyi verkkaiseen tahtiin. Ylhäisten puolella oli havaittavissa pientä krapulaa ja asukkaat lähinnä makoilivat sängyillä tai sohvilla. Yhtään sen energisempää ei ollut alhaisilla, vaan makoilua oli molemmin puolin aitaa. Ylhäisille annettiin krapulaan helpotusta kauppaostosten muodossa, kun he saivat ostaa kaupasta peräti 300 eurolla.

Iltapäivällä asukkaat saivat tehtäväksi valmistaa illaksi stand-up-esitykset. Ylhäiset ja alhaiset asukkaat tekevät kumpikin oman show'n, joka esitetään illalla talossa. Asukkaiden piti suunnitella esitykset, joista palkintona on lisää huumoria, lupasi Big Brother.

Lauralle esityksen suunnittelu otti koville. Kuva: © Nelonen Media.
Lauralle esityksen suunnittelu otti koville. Kuva: © Nelonen Media.

Esitysten suunnittelu ei ollut helppoa, sillä kovinkaan moni ei pitänyt itseään hyvänä käsikirjoittajana. Asukkaat alkoivat kuitenkin saada jotakin aikaiseksi ja he hyödynsivät suunnittelussaan vaikkapa ulkomaailman tai BB-talon aikaisempia kokemuksiaan. Hyvässä vauhdissa olivat etenkin alhaisten Salla ja ylhäisistä Sofia ja Heidi.

Suurinta tuskaa tuntui olevan alhaisten puolella etenkin Lauralla ja Mialla. Mia valitteli, että hän tunsi itsensä kipeäksi ja esityksen valmistelu sujui vaihtelevasti. Kuittailua esittelyvideollaan mainostamastaan "läppämachinesta" kauden aikana saanut Laura koki suuria paineita, koska hän ei omasta mielestään keksinyt mitään.

Muut alhaiset tseppasivat välillä peiton alla itkenyttä naista, kun hän pelkäsi pilaavansa muiden mahdollisuudet palkintoon. Laurakin pääsi pienen romahduksensa jälkeen suunnittelussaan eteenpäin ja ainakin jotain näytti tulevan Big Brotherin toimittamiin muistiinpanovälineisiin.

Läppä lensi jaetussa olohuoneessa

Illalla asukkaat pääsivät esittämään stand-up-show'n olohuoneessa. Talon molemmat puolet saivat tulla olohuoneeseen, mutta ylhäisten tuolit ja alhaisten penkki oli erotettu aidalla ja Big Brother muistutti turvavälistä. Jokainen asukas piti oman esityksensä television edessä olevassa puhujan pöntössä.

Ensimmäisenä esityksensä saivat pitää alhaisen asukkaat. Alhaisilla oli yhtenäinen esitys, jonka aloitti Reeo. Hänen esiintyjänimensä oli Pena Suikkanen. Aluksi Reeo esitteli itsensä ja oman tiiminsä jäsenet, jonka jälkeen hän kertoi jokaisen alhaisen roolista tiimissä. Esityksessään Reeo kertoi myös omasta historiastaan pölynimurikauppiaana.

Toisena esiintynyt Laura, eli Positiivi-Viivi, oli saanut pakkansa kasaan ja piti hyvän esityksen. Laura kertasi esityksessään mennyttä viikkoa talossa ja paljasti vaivihkaa mm. alhaisten suorittamat viikon aikana suorittamat salatehtävät, jossa he varastivat ruokaa ja pääsivät nauttimaan kanansiipiä. Ylhäiset eivät ainakaan vahvasti tuoneet esiin, että he tajusivat asian.

Mia esitti alkoholinhuuruista Kaasupoljinta, KP:tä. Kuva: © Nelonen Media.
Mia esitti alkoholinhuuruista Kaasupoljinta, KP:tä. Kuva: © Nelonen Media.

Kolmantena alhaisena esiintyi Mia, eli Kaasupoljin, KP. Alkoholinhuuruista näytellyt Mia kertoi myöskin paljastuksia viikolta, mm. alhaisten käyttämästä salaluukusta. Mia myös kuittaili Milenalle hänen iloittuaan aiemmin ylhäisten kaupasta ostamasta jauhelihasta.

Alhaisten "mutsi" Salla, Kontulan Mutsi piti esityksensä neljäntenä. Hän esiintyi ensin Sallana, mutta sitten pisti mutsi-moodin päälle. Salla oli saanut ennen taloon menoa neuvon esiintyä omana itsenään, mutta ongelma oli, minä persoonana. Hän päätti ottaa tähän esitykseen Kontulan Mutsin, jonka hahmohistoriaa hän kertasi muille asukkaille.

Ylhäisten stand-up-esityksessä ensimmäisenä esiintymisvuorossa oli Miikka. Hän kertoi omasta taipaleestaan BB-talosta aina siitä lähtien, kun hän näki hakumainoksen televisiossa, huumorimaustein. Esityksensä aikana Miikka kertoi, kuinka hän muutui talossa oloaikana, lähinnä fyysisesti lihoen ja miten se vaikuttaa parisuhteeseensa kauden jälkeen.

Sofian esitys oli vitsipainotteinen. Hän kertoi vitsejä itseensä liittyen, esimerkiksi, mitä eroa hänellä ja Sallalla on. Yleensä niihin liittyi kaksimielinen vastaus. Sofia ei häpeillyt vitsailla itsestään ja nauraa itselleen. Esityksen lopuksi hän näytti kuinka läpät lentää, kun hän heitti lunttilappunsa olohuoneen lattialle.

Kolmantena esiintyi Milena, joka piti esityksen, miksi ei kannata mennä naimisiin. Milena maalasi esityksessään kauhukuvia, millaiset valmistelut häihin liittyvät ja mihin kaikkeen siinä joutuu. Esityksessä esiintyi fiktiivinen Sepi.

BB-talon stand-up-illan päätti Heidi, joka kertoi omasta miesmaustaan ja millaisiin seurustelusuhteisiin hän on joutunut. Ensin hän kertoi, millaisia miehiä hän ei halua ja tällaisiin kuuluu mm. frisbeegolfia harrastavat. Sen sijaan Heidin suosikiksi valikoitui hänen talossa aiemmin näyttelemänsä Janne-hahmo, jota hän voi suositella.

Ylhäisten asukkaat seuraavat BB-stand-upia. Kuva: © Nelonen Media.
Ylhäisten asukkaat seuraavat BB-stand-upia. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat kiittelivät esitysten jälkeen toisiaan ja erityisesti alhaisten yhtenäisestä esityksestä pidettiin. Milena ja Heidi puhuivat esityksen jälkeen, kuinka he ovat useasti ylittäneet talossa itsensä, eivätkä olisi uskoneet esimerkiksi laulavansa julkisesti. He kehuivat kokemaansa ja sitä, että he ovat päässeet talossa tavoitteisiinsa.

Lauantain päivätehtävän onnistumisen määrittelevät katsojat. Big Brotherin nettisivuilla on käynnissä äänestys sunnuntai-iltapäivään saakka, jossa äänestetään, kenen esitys oli paras illan BB-stand-upissa.

Äänestä illan parasta stand-up-esiintyjää BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.