Lautan rakennusta kahteen kertaan, tuunaus lähti käsistä

Lautan ensimmäinen versio ei mennyt läpi. Arttu ruorissa. Kuva: © Nelonen Media.
Lautan ensimmäinen versio ei mennyt läpi. Arttu ruorissa. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden elo autiolla saarella jatkui ja he saivat valmistaa uuden pelastautumisvälineen itselleen. Kapteeni Kristiina sai jakaa tehtäviä, mutta hän ei saanut osallistua töihin.

Maanantaina autiolle saarelle joutuneet asukkaat yrittävät pelastautua takaisin mantereelle, jotta viikkotehtävä onnistuu. Merirosvoina elävät asukkaat saivat eilisiltana alukselleen kapteenin, kun Kristiina sai Markolta Häädetyn herjan. Tänään Kristiinan rooli sai tarkennusta.

Merirosvokapteenina Kristiinan pitää jakaa viikkotehtävän työt, eikä hän saa osallistua niihin ja häntä on autettava arkiaskareissa. Kapteenilla on koukku vahvemmassa kädessään hänen vauroitettuaan sitä, jonka vuoksi hän ei pysty suoriutumaan useimmista arkiaskareista.

Tämän lisäksi Kristiinalla on kapteenina oikeus nukkua päiväunia milloin tahansa hänen ostettuaan niihin oikeuden BB-huutokaupasta. Kristiinan nukkumapaikka siirtyy samalla pehmeimmälle paikalle hylyssä, eli sohvalle. Kapteenin tehtävämäärittelyssä sanottiin, että kapteenille on luovutettava tämä paikka, eli huutokaupasta "pahnat" ostanut Vili siirtynee nukkumaan jonnekin muualle.

Tiistaina asukkaat saivat myös uuden päivätehtävän, joka auttaa heitä tavoitteessa päästä pois autiosaarelta. Asukkaiden piti rakentaan kaksi henkilöä kantava lautta käyttäen saarelta löytyvää muovijätettä. Talossa olevaa tavaraa ei saanut käyttää. Aluksi asukkaat rakensivat lautan käyttäen rekvisiittana ollutta naamioverkkoa, jonka sisään sidottiin pulloja ja lautasta saatiinkin varsin hieno.

Kun asukkaat luulivat olleensa valmiita, Big Brother pudotti asukkaat maan pinnalle. Heille toimitettiin erään yli 200 päivää haaksirikkoutuneena olleen henkilön kirje, joka kertoi myrkyllisestä kasvista, jonka avulla lauttaa ei kannata rakentaa. Kasvi on myrkyllistä, eikä lautta pysy kasassa. Asukkaat päättelivät kirjeen perusteella, että heidän on rakennettava lautta uudelleen.

Tässä kohtaa Artun motivaatio romahti ja mies vannoi, ettei rakenna lauttaa uudelleen, vaan hän menee tähystämään. Hetken kerättyään motivaatiota, Arttu oli kuitenkin täysillä rakentamassa uutta lauttaa, joka rakennettiin tarpeistona annetun kalaverkon pohjalle.

Kristiina ja Joel olivat pääsuunnittelijoina uuden lautan rakentamisessa. Ympärillä naureskeltiin rakennusoperaatiolle, mutta tästä ei välitetty, vaan lautta saatiin kasattua kokoon. Verkkoon koottujen pullojen kylkeen kiinnitettiin naruilla säkillinen pulloja sekä sukkahousuihin sullottuja pulloja.

Varsinaisen lautan rakentamisen lisäksi Joel, Arttu ja Olli-Pekka innostuivat tuunaamaan. Jo ensimmäiseen lauttaan Arttu ja Joel rakensivat ruorisysteemin, joka kiinnitettiin myös uuteen lauttaan. Uutta lauttaa myös jatkokehitettiin ja miehet nauroivatkin, että tuunaus lähti hieman lapasesta. Heillä oli pieni pelko, että Kristiina hylkää tuunaukset, koska ne menevät liiallisuuksiin.

Tuolillinen lautta toisena versiona. Meneekö läpi? Kuva: © Nelonen Media.
Tuolillinen lautta toisena versiona. Meneekö läpi? Kuva: © Nelonen Media.

Viimeisimpänä uutuutena Arttu, Joel ja Olli-Pekka valmistivat lauttaan tuolin, jota Olli-Pekka ylpeänä asensi paikoilleen. Epäselvää on, pysyykö lautta pinnalla ja pystyssä tuunausten jälkeen. Ideat eivät tuntuneet loppuvan miesasukkailta, mitä lauttaan voisi laittaa lisää.

Päivän perusohjelmaan kuuluu tehtävien lisäksi myös tähystäminen eilen rakennetussa tähystystornista. Torniin olisi pitänyt mennä tähystämään heti aamusta, mutta Big Brother joutui muistuttamaan kapteenia tästä velvollisuudesta ennen kuin ensimmäinen asukas lähti tähystämään. Tästä lähtien tähystysvuorot ovat pyörineet, mutta toistaiseksi ohi menneistä laivoista ei ole vielä näköhavaintoa.

Lue myös:
BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle (16.11.2020)
Häädetyn herja Markolta Kristiinalle - Merirosvot pääsevät yöpymään hylyssään (16.11.2020)


Tulosta   Sähköposti