Sähkön tuotanto kasvoi talossa, vesivoimala toimintaan

Timo esittelee ideoitaan vesivoimalan rakentamiseksi. Kuva: © Nelonen Media.
Timo esittelee ideoitaan vesivoimalan rakentamiseksi. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talo laajensi energiarepertuaariaan vesivoimaan keskiviikkona. Talossa asukkaat pääsivat rakentamaan vesivoimalan, kun mökillä siirrettiin halkopino sateensuojaan.

Asukkaat talossa olivat saaneet lisätehtävän viikkotehtävään tiistai-iltana, kun katsojat olivat äänestyksessä päättäneet, että asukkaiden täytyy tuottaa sähköä myös vesivoimalla. Big Brother toimitti asukkaille tarvikkeet jo eilen, mutta tarkemmat ohjeet he saivat vasta keskiviikkona illalla.

Asukkaiden piti saatujen siipirattaan, putken osien, ämpärien, kauhan ja ilmastointiteipin avulla rakentaa vesivoimala. Kaikkia asukkaille toimitettuja tarpeita piti käyttää ja vain niitä. Aluksi asukkaat yrittivät käyttää apuna kylpyhuoneen roska-astioita, mutta joku asukkaista huomasi tehtävänannosta, ettei niitä voinut käyttää.

Annetuilla ohjeilla ja tarpeilla asukkaat alkoivat ideoimaan vesivoimalaansa. Minna ja Timo olivat päärooleissa vesivoimalan suunnittelussa. Putken pätkiä yhdisteltiin teipilllä ja suurimman haasteen aiheutti putken pää, josta vettä piti syöttää järjestelmään.

Tehtävänä oli ottaa annettuihin ämpäreihin vettä, eikä sen jälkeen sitä saanut ottaa lisää hanasta. Ämpäreissä oleva vesi kaadettiin putkistoon, joka tuli toisesta päästä ulos ja pyöritti voimalan siipiratasta. Siipiratas asetettiin kylpyammeeseen, josta ämpäreillä otettiin vettä ja kaadettiin uudestaan putkistoon. Näin saatiin jatkuva kierto ja lisää sähköä mökkilaisille.

Vesivoimalan ohella asukkaiden piti jatkaa myös kitkakehällä kävelyä. Kitkakehän ja vesivoimalan yhteisellä tuotannolla ladattiin sähkövarantoja ja sähkön tuotannon sai lopettaa, kun merkkivalo paloi kirkkaasti ja äänimerkki soi.

Kun vesivoimala saatiin toimintaan, sen rakentanut ryhmä sai sen toimimaan aika hyvin. Hieman myöhemmin vaihdettiin vuoroja kitkakehän kävelijöiden kanssa. Ilmeisesti putken pitämisen tekniikassa oli hieman ongelmia, sillä toisella ryhmällä vesi ei virrannut ihan yhtä tehokkaasti. Etenkin Sini tuntui turhautuvan toimintaan ja häntä hieman ärsytti, kun muut asukkaat kantoivat vettä pikkuämpäreillä, vaikka isompiakin olisi ollut käytettävissä.

Jotenkin tuntui, että Arttu tuntui olevan Sinin kuittailun kohteena insinöörivitsien muodossa. Arttu kuitenkin suhtautui tilanteeseen huumorilla, vaikka hän kastui Sinin kaataessa isolla ämpärillä vettä putkistoon. Sini sai siis vihdoin tahtonsa läpi isojen ämpärien käytöstä. Muut asukkaat muistuttivat, että kaikkia tarvikkeita tuli käyttää ja asukkaat mm. pitivät pikkuämpäreitä ison ämpärin alla, jottei vettä menisi hukkaan niin paljoa.

Lopulta merkkiääni vapautti talon asukkaat urakastaan ja ainakin vesivoimalassa työskennelleet pääsivät vaihtamaan kuivaa vaatetta ylle. Viikkotehtävä on edennyt tähän mennessä hyvin, eikä tällä hetkellä näytä siltä, että tehtävä epäonnistuisi ainakaan talon puolella. Jos Big Brother noudattaa perinteistä kaavaa, viikkotehtävä päättyisi huomenna, mutta mistä sitä tietää.

Halot sateensuojaan ja pikku "bibikset"

Mökkiläisten puolella asukkaat ovat saaneet päivän mittaan muutamia mökkiradion lähetyksiä kuultavakseen. Erään lähetyksen jälkeen asukkaat joutuivat jälleen siirtämään halkopinon paikkaa. Radiossa muistutettiin, että sateella polttopuut eivät syty eivätkä pala. Puut on siirrettävä sateensuojaan ja asukkaille vinkattiin hyväksi paikaksi heidän ruokailukatostaan.

BB-mökin alueella on satanut koko päivän ja asukkaat ovat pääosin pitäneet sadetta joko katoksessa tai heidän nukkumamökissään. Piristystä sadepäivään tuli, kun Big Brother toimitti iltapäivällä neljä olutta tai siideriä asukasta kohden varastomökkiin.

Sami oli tyytyväinen tuollaiseen määrään, vaikka enempikin olisi kelvannut. Viikkotehtävän kannalta pieni määrä oli Samin mielestä kuitenkin parempi. Kaikki olivat iloisia Big Brotherin tarjoamasta yllätyksestä, sillä asukkaat olivat haaveilleet "bibiksistä", juhlista.

Juhlatunnelma sai harmittavan käänteen lähellä puolta yötä, kun mökkiradion lähetyksessä kehoitettiin pitämään halkojen kosteustasapainosta huolta. Kuivat halot aiheuttavat palovaaran, niinpä halkoja pitää kastella yksitellen ämpärissä. Tämän jälkeen halkoja pitää hieroa ja asettaa mökkialueen nurmelle syypuoli alaspain korkeintaan kaksi halkoa yhdessä pinossa.

BB-radion tiedote aiheutti älämölöä asukkaissa ja epäjärjestystä oli havaittavissa, kun asukkaat selvittivät toisilleen, mitä piti tehdä. Eniten äänessä olivat Sami ja Olli-Pekka, joista ensin Olli-Pekka esitti visionsa ja lopulta myös Sami sai pitkään haluamansa puheenvuoron. Suurta erimielisyyttä ei äänentasojen hetkellisestä noususta huolimatta ei ollut ja halkoja päästiin lopulta siirtämään uuden ohjeistuksen mukaisesti.

Viikkotehtävän arviointi mökkiläisten osalta on hieman vaikeampi kuin talon asukkaiden kanssa. Hauskanpidon ja rennon menon määrittely on Big Brotherista kiinni, mutta turhaan jäykistelyyn tai synkistelyyn ei ole kuitenkaan sorruttu. Annetut tehtävätkin on suoritettu, joten vaikea nähdä, ettei viikkotehtävä onnistuisi.


Tulosta   Sähköposti