Kätyriporo tarkkailemaan tonttujen työtä - Asukkaat yöksi kinkkuvahtiin

Tontut ottivat ryhmäkuvan. Kuva: © Nelonen Media.
Tontut ottivat ryhmäkuvan. Kuva: © Nelonen Media.

Tontut jatkoivat lahjojen paketointia tonttupajassa tiistaina. Häädetyn herjan saanut Paula sai tarkennusta omaan kätyriporon rooliinsa.

Aamulla asukkaita alettiin passittamaan tonttupajaan pian herätyksen jälkeen. Julia oli saanut Big Brotherilta sen kaltaista viestiä päiväkirjahuoneesta, että heillä olisi iso urakka edessä ja paketointiin kannattaisi ryhtyä pikimmiten. Kovin suurta ryntäystä tonttupajalle ei kuitenkaan nähty, vaan asukkaat nauttivat aamupalan kaikessa rauhassa ennen töihin ryhtymistä.

Kun lopulta asukkaat olivat päässeet jälleen paketoimaan, Big Brother katkaisi asukkaiden työnteon postilla. Kätyriporo Paula ja muut asukkaat saivat kuulla Häädetyn herjan työtehtävistä. Paulan pitää valvoa asukkaiden työnteon tehokkuutta ja käytöstä viikkotehtävän ajan ja tästä hänen pitää jakaa ruusuja ja risuja suoritusten mukaan. Tontut piti myös valokuvata heidän työkorttejaan varten, jonne arvioinnit kootaan.

Paula ei saa osallistua viikkotehtävän työtehtäviin, vaan hänen tehtävänsä on valvoa viikkotehtävän edistymistä ja tonttupajalla työskentelevien tonttujen työtä. Muita arkiaskareita, kuten esimerkiksi ruoanlaittoa Paula voi tehdä vapaasti. Paulasta tulikin asukkaille kokki, kun muut paketoivat lahjoja pajalla.

Arviointitehtävä aiheutti asukkaissa reaktioita, joissa he alkoivat tahallaan miellyttää Paulaa. Paula myös yllytti asukkaita esimerkiksi tanssimaan, kun Big Brother soitti joulumusiikkia tehtävähuoneeseen. Paula totesi, että hän arvostaa, jos hänen kanssaan tanssii musiikin soidessa.

Olli-Pekka ei innostunut tanssimisesta, mutta sen sijaan hän oli innokas kantelemaan muiden tonttujen tekemisistä, kun Paula oli ruokaa tekemässä keittiössä. Totuuden kanssa Olli-Pekan kanteluilla ei kuitenkaan ollut juurikaan mitään tekemistä, niissä oli ainakin vahvasti värikynää mukana. Olli-Pekka esimerkiksi raportoi Paulalle Julian ja Kristiinan sanailusta, kun he keskustelivat, mitä lahjoja, mihinkin säkkiin pitää pakata, mutta mitään riitaa tuossa ei ollut. Naiset saivat lahjat järjestykseen hyvässä yhteisymmärryksessä.

Jouluhalot nukkumassa. Kuva: © Nelonen Media.
Jouluhalot nukkumassa. Kuva: © Nelonen Media.

Muutamien taukojen ryydittämänä asukkaat saivat paketoinnin valmiiksi jo alkuillasta. Asukkaiden sisäiset kellot olivat kuitenkin sekaisin ja monet luulivat, että kello olisi jo niin paljon, että voisi mennä nukkumaan. Paula kuitenkin muisti, että tänään tulee vielä hybridi-tv-äänestyksen tulos ja asukkaat jäivät odottamaan tulevaa sängyllä makoillen ja kohta asukkailla teki mieli jo iltapalaa.

Rennon oleilun keskeytti BB:n kuulutus postista, joka toi asukkaille päivätehtävän. Jokaisen oli koristeltava itselleen jouluhalko ja pitää siitä hyvää huolta. Olli-Pekka toi päiväkirjahuoneesta viestiä, että hyvin huolehditusta jouluhalosta voi seurata asukkaille jotain hyvää.

Päivätehtävä saatiin tehtyä nopeasti pois alta. Sille "annettiin" myös ruokaa päivätehtävän ohjeistuksen mukaisesti ja vietiin ajoissa nukkumaan yhdelle makuuhuoneen tyhjistä sängyistä. Kaikki jouluhalot nukkuivat siskonpedissä vierekkäin.

Kuten asukkaat olivat uumoilleet, illalla heille kerrottiin tiistaiseen tapaan hybridi-tv-äänestyksen tulos. Tällä kertaa katsojat saivat valita, mitä asukkaat tekevät ensi yönä. Katsojat valitsivat asukkaat valmistamaan joulukinkun ja vahtimaan sen valmistusta. Big Brother toimitti kinkun ja valmistustarpeet varastohuoneeseen.

Asukkaat alkoivat tutkia valmistusohjeita, jotta he saavat kinkun paistettua. He arvioivat, että noin neljän tunnin kuluttua kinkku olisi valmis.

Lue myös:
Tonttupaja pystyyn viimeisessä viikkotehtävässä, lahjat menevät hyväntekeväisyyteen (23.11.2020)
Paulasta joulupukin pikku apuri Häädetyn herjassa (23.11.2020)


Tulosta   Sähköposti