Tavarat ja kalusteet katosivat BB-talosta - Viikkotehtävänä neulomista

Video: Asukkaat heräsivät kalusteista tyhjään taloon. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

BB-talon kalusteet ja muut tavarat kokivat katoamistempun uuden viikon alkaessa. Asukkaat pistettiin epämukavuusalueelle myös viikkotehtävässä, jossa pitää neuloa vaatteet nukkeperheelle.

Asukkaat heräsivät yllätykseen maanantaiaamuna, kun BB-talosta olivat kadonneet kaikki kalusteet ja asukkaiden henkilökohtaiset tavarat. Asukkaita oli ohjeistettu eilisiltana sulkemaan makuuhuoneen sisäovi. Se meni lukkoon ja heillä oli käytössään poikkeuksellisesti tehtävähuoneen wc, jonne käynti tapahtui makuuhuoneen ulko-ovesta.

Herätyksen jälkeen asukkaat pääsivät hämmästelemään lähes tyhjää taloa. Ainoastaan keittiön kiinteät kaapit ja keittiösaareke, olohuoneen sohva sekä kylpyhuoneen lavuaarit, amme ja wc-pytyt olivat paikoillaan. Pian lähtivät myös sängyt ja omat vaatteet pois käytöstä, kun makuuhuone suljettiin hetkeksi. Asukkaat naureskelivat, että Big Brother oli kuunnellut Olli-Pekan visiota aiemmin, jossa hän pohti, jos heiltä vietäisiin kaikki tavarat pois talosta.

Big Brother ilmoitti asukkaille, että heidän on mahdollista saada ostettua tavaransa takaisin rahnoilla, joita heille toimitettu kulhollinen. Jokainen asukas saa yhden rahnan päivässä, jolla he voivat ostaa haluamansa tavaran joko itselleen tai yhteiseen käyttöön. Tavaroita saa ostettua myös päivätehtävissä tai salatehtävissä onnistumalla, joista voi voittaa lisää rahnaa.

Heti aamusta asukkaat lähtivät ensimmäiselle ostokierrokselleen. Aluksi oli arvoitus, mitä he voivat ostaa ja kuinka paljon. Kaikki asukkaat eivät tajunneet pukeutua päällysvaatteisiin herätessään, joten osa oli vielä uniasussa, kun tyhjä talo paljastui. Tästä syystä Paula osti itselleen viltin ja Julia housut. Ainoat, jotka ajattelivat yhteistä hyvää olivat Timo ja Joel, jotka ostivat sohvan käyttöoikeuden ja kattilan. Kristiina osti itselleen huulirasvan ja muut asukkaat keskittyivät tupakkatuotteisiin.

Asukkaat naureskelivat, että tästä tulee pitkä viikko. Kukaan asukkaista ei ensimmäisellä ostokerralla ostanut ruokaa, eivätkä he ole syöneet sitten eilisillan. Vettä he saavat hanasta ja kattilalla he pystyvät sitä keittämään, mutta ruoka-aineksia tai ylipäänsä mitään syötävää heillä ei ole.

Neulomistaidot hakusessa

Tavarattomassa talossa asuminen ei ole kuitenkaan tämän viikon viikkotehtävä, vaan sen he saivat myöhemmin päivällä. Viikkotehtävässä asukkaat joutuvat neulomaan nelihenkiselle mallinukkeperheelle (mies, nainen ja kaksi lasta) vaatteet, joissa he voivat liikkua kauppakeskusolosuhteissa vartijan heitä pysäyttämättä. Vaatteiden on siis peitettävä mallinuket säädyllisesti. Alushousut mallinukeilla on jo valmiina, mutta muut vaatteet joudutaan tekemään.

Neulomista varten asukkaat saivat lankaa ja puikot, mutta heti tehtävänannossa heille ei ohjeita toimitettu. Kukaan ei tunnustautunut hyväksi neulojaksi ja suurin osa sanoi, ettei osaa ollenkaan. Olli-Pekka sanoi, että hän osaa jonkin verran, joten asukkaat miettivät pääosin maltillista vedonlyöntiprosenttia. Kaikkien mielipiteitä kuultiin ja ne vaihtelivat 25 ja 99 %:n välillä.

Joelille annettiin lopullinen päätösvalta, kun hän meni ilmoittamaan prosentin päiväkirjahuoneeseen. Asukkaat sopivat, ettei Joel kerro, minkä prosentin hän ilmoitti Big Brotherille. Vielä vedonlyöntiprosentista neuvoteltaessa Joel sanoi 60 %, mutta BB-nettisivujen mukaan Joel ilmoitti päiväkirjahuoneessa viralliseksi vedonlyöntiprosentiksi 99. Muut asukkaat eivät tiedä, mitä Joel ilmoitti BB:lle.

Alku viikkotehtävässä oli todella hankala, eikä asukkaat näyttäneet saavan mitään aikaiseksi. Olli-Pekallakin oli aikaa edellisistä neulomisista noin 17 vuotta, joten mieleen palauteltavaa riitti. Big Brother auttoi hetken päästä asukkaita näyttämällä olohuoneen televisiosta aloitussolmusta kuvan, joka auttoi asukkaita eteenpäin.

Olli-Pekalta neulominen onnistuu. Kuva: © Nelonen Media.
Olli-Pekalta neulominen onnistuu. Kuva: © Nelonen Media.

Osa asukkaista tuntui luovuttaneen heti alkuunsa, etenkin Arttu ja Vili. Olli-Pekan ohella tehtävän alkuun pääsyä tosissaan pohti Kristiina, joka kulmat kurtussa pyöritteli lankaa ja puikkoja käsissään, kunnes hän löysi mielestään ratkaisun. Mieli kirkastui Kristiinalla hetkessä, kun hän löysi yhteisen sävelen neulomisvälineiden kanssa ja hän ryhtyi myös neuvomaan muita alkuun, samoin kuin Olli-Pekka.

Lopulta asukkaille alkoi Kristiinan ja Olli-Pekan ohjeiden avulla selvitä, ettei neulominen niin vaikeaa olekaan. Tässä vaiheessa suurin osa asukkaista innostui, mutta Arttu ja Vili olivat edelleen negatiivisissa tunnelmissa, josta heitä hieman moitittiin. Asukkaat saivat lisää helpotusta, kun Big Brother näytti videolta neulomisohjeita ja viikkotehtävä pääsi pikku hiljaa käyntiin.

Toistaiseksi mitään suunnitelmallista ei näyttäisi olevan tekeillä, mutta lähes kaikki asukkaat ovat päässeet neulomisen makuun. Tunnelma vaihteli seesteisen rauhallisesta turhautuneisuuteen, mutta pääosin asukkaat ovat positiivisella fiiliksellä. Olohuoneen sohvalla työskentelevät asukkaat totesivat, että parempi, kun on tekemistä kuin vain tuijottaa kattoon.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.