Kommentti: Hitaasti kiihdyttäen

Uutta Big Brother -kautta on edetty kuudennelle päivälle ja ensimmäinen viikonloppu on edessä. Kauden aloitus ei ole ollut kovin vauhdikas, vaan nyt on otettu rauhallinen startti, jossa vaikuttaisi olevan hidas kiihdytys matkanopeuteen.

Asukkaat muuttivat uuteen BB-taloon viime sunnuntaina ja maanantaista lähtien he ovat suorittaneet päivittäisiä työtehtäviä, joita keltainen joukkue on muille määrännyt. Tehtävät ovat olleet temmoltaan rauhallisia, jotka ovat antaneet mahdollisuuden asukkaille tutustua toisiinsa kuin myös katsojien asukkaisiin.

Olen itse sillä kannalla, että alkuun voisi tuoda hieman räväkkyyttä myös tuotannon puolelta, mutta siinä on tietysti vaaransa, että ammutaan koko arsenaali heti alkuun ja loppu on tylsempää. Uskoisin tuotannolla olevan suunnitelman, jossa panoksia nostetaan vähitellen.

Panoksien nostamisesta saatiin viite torstaina, kun asukkaat pistettiin pelastamaan ja valitsemaan toisiaan häätöäänestykseen. Asukkaat eivät osanneet tätä odottaa, mikä on aina hyvä juttu. Yleensä asukkaat puhkispekuloivat kaikki käänteet ja usein joku niistä osuu kohdalleen. Nyt tätä ei tapahtunut ennen kuin tehtävä asukkaille annettiin. Tämän jälkeen toki spekulaatioita sitten riittikin.

Asukasvalinnat ovat tasaisemmat kuin ehkä ikinä. Vaikka joukosta löytyy asukkaita monenlaisista taustoista ja suhteellisen laajalla ikäskaalalla, ei varsinaisia ääripäitä tunnu olevan tässä kokoonpanossa. Ehkä äärimmäisimmät ovat hiljainen Aki ja kovaääninen ja paljon puhuva Pekka.

Kuitenkaan edes Pekka ei ole mielestäni kovinkaan äärimmäinen tai ehdoton mielipiteissään. Ehkä naisista Jasmiinalta tällainen ominaisuus löytyy, mutta kaukana esimerkiksi kauden 2019 Arianista (entinen Tarina) tai Kevinistä. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta asukkaat ovat pystyneet keskustelemaan asiallisesti vaikeistakin aiheista kiivastumatta. Kuten on jo nähty, aina ei mielen pahoittamiselta voida välttyä, mutta keskusteluilmapiiri tuntuu tällä hetkellä olevan ehkä tervein viime vuosien BB-kausista.

Kaudessa on potentiaalia

Tuotannon on nyt johdonmukaisesti jatkettava linjaansa ja nostettava vaatimustasoa. Minua mietityttää kauden tehtävät, sillä perinteisiä viikkotehtäviä ei ilmeisesti ole, vaan ne ovat joko päivätehtäviä tai hieman pidempiä tehtäviä, jossa asukkaat kilpailevat kauppa-ajasta.

Ennen kauden alkua lupailtiin, että epäonnistumisella on seurauksensa. Toivottavasti tehtävien suorittamista arvioidaan tarkasti ja virheistä rankaistaan. Onko luvassa muuta sanktiota kuin asukkaat eivät pääse kauppaan? Toivottavasti se edes näkyy asukkaiden ruokataloudessa toisin kuin esimerkiksi viime syksynä.

Tämän kauden BB-talo on mielestäni paras suomalainen BB-talo. Tilaa on runsaasti ja värimaailma on mielestäni onnistunut. Tähän mennessä vaikuttaa, että on monikäyttöisiä tiloja, jossa pääsee suorittamaan mitä erilaisempia tehtäviä. Jo Julkkis-BB antoi viitteitä talon mahdollisuuksista ja vaikuttaa silta, ettei hyvä kausi jää ainakaan talosta kiinni.

Kaudessa on potentiaalia ja toivottavasti se päästään ulosmittaamaan mahdollisimman hyvin. Alkanut kausi on niin varhaisessa vaiheessa, että arviota kauden onnnistumisesta on vielä mahdotonta tehdä. Omalla kohdalla ei asukkaistakaan ole noussut yksikään esiin ei hyvässä, eikä pahassa. Kuten sanottua, talossa on tasainen, mutta hyvätasoinen kokoonpano.

Jäädään odottamaan tulevia kuvioita ja tehdään kauden edetessä uusia arvioita.


Tulosta   Sähköposti