Uusi hallitus päätti ja juonitteli heti - Häädetyn herja osui Paulaan ja Joeliin

Kolmas puolue Kylmä Suomi esittäytyy. Kuva: © Nelonen Media.
Kolmas puolue Kylmä Suomi esittäytyy. Kuva: © Nelonen Media.

Ensimmäinen BB-hallitus pääsi tekemään maanantaina jo päätöksiä, vaikka sen taival jäi lyhyeksi. Hallitus vaihtui, kun Häädetyn herja toi BB-taloon uuden puolueen, jonka perustajajäseniksi tulivat Paula ja Joel.

BB-talossa käynnistyi tänään poliittinen viikko, kun asukkaat perustivat viikkotehtävässä kaksi puoluetta, Kitinät veks ja Maksimipuolue. Taloon saatiin jo ensimmäinen hallitus, kun tietokilpailuvoitolla Maksimipuolue kokoontui ensimmäiseen istuntoonsa kabinetissaan tehtävähuoneessa. Uuden hallituksen pääministeriksi valittiin Joel ja varainministeriksi Kristiina, jotka selvitettiin kivi-paperi-sakset-menetelmällä.

Ensimmäisessä istunnossa hallitus joutui heti kiperien päätösten tekoon. He joutuivat päättämään, kielletäänkö talosta kosmetiikka vai menetetäänkö 50 euroa 398 euron viikkobudjetista ja kielletäänkö lämmin vesi vai menetetäänkö budjetista 50 euroa. Verojakin piti korottaa ja piti valita, verotetaanko jokaista poltettua tupakkaa 1 eurolla tupakkaa kohden viikkobudjetista vai tehdäänkö sama yhdelle annokselle kofeiinituotteille.

Ensimmäinen hallitus kokouksessaan kabinetissaan. Kuva: © Nelonen Media.
Ensimmäinen hallitus kokouksessaan kabinetissaan. Kuva: © Nelonen Media.

Päätöksistä käytiin tiukka keskustelu, jossa oli eriäviä mielipiteitä etenkin kosmetiikasta. Kristiina ja Ella olivat kosmetiikkakieltoa vastaan, sillä heidän ihonsa menee huonoksi ja päätettiin ennemmin verottaa viikkobudjettia. Lämpimän veden osalta päädyttiin puolestaan sen kieltämiseen ja kahvia päätettiin verottaa ennen tupakkaa, koska sen katsottiin tulevan budjetin kannalta halvemmaksi.

Ennen kuin hallitus meni tiedottamaan päätöksiä oppositiolle, eli Kitinät veks -puolueelle, asukkailla oli tehtävähuoneessa mahdollisuus juonitella viikkotehtävän sääntöjen mukaan. Eikä Maksimipuolue jättänyt tätä käyttämättä. Ella ja Paula olivat innokkaimmat juonijat, mutta kaikki yhtyivät ajatukseen, että uudet asukkaat ovat tällä viikolla tulilinjalla nimeämisissä. Asukkaat eivät vielä tiedä, että uudet asukkaat Vili ja Julia ovat tällä viikolla suojassa nimeämisiltä.

Hallituksen jäsenet laskivat, että uusille tulisi varmaan tarpeeksi nimeämispisteitä muutenkin ja sinne pitäisi saada joku vanha toisesta puolueesta, jotteivat he itse olisi häätöäänestyksessä. Tämän vuoksi he päättivät ottaa kolmanneksi nimeämisehdokkaakseen Markon, jonka jälkeen he laskivat moneen kertaan, kuinka he jakaisivat pisteiden jaon keskenään. Lopulta he pääsivät selvyyteen ja hallitus pääsi päättämään kokouksensa ja esittelemään päätöksensä oppositiolle.

Päätökset kosmetiikasta, vedestä ja veroista otettiin talossa pääosin tyytyväisinä vastaaan. Porua aiheutti viikkobudjetin menetys kosmetiikasta ja kylmä vesi. Vili olisi vaihtanut nämä toisin päin ja esitti oman mielipiteensä tästä. Enempää Vili ei kuitenkaan ryhtynyt vastustamaan, koska hänen mielipiteellä asioita ei pystynyt muuttamaan, kun muut oppositiossa olivat samaa mieltä hallituksen kanssa.

Kolmas puolue hämmensi puoluekenttää

Poliittinen peli BB-talossa otti uusia kierroksia hieman myöhemmin, kun Marjatan ja Nonan antama Häädetyn herja kerrottiin taloon. Marjatta ja Nona valitsivat herjan kohteikseen Paulan ja Joelin, jotka saivat tehtäväkseen perustaa kolmannen puolueen. Uuteen puolueeseensa he saivat valita kolmannen jäsenen ja valinta kohdistui Arttuun Kitinät veks -puolueesta.

Paula ja Joel siirrettiin omaan puolueeseensa Maksimipuolueesta, joka jäi nyt kolmijäseniseksi. Nelijäseniseksi pienentynyt Kitinät veks -puolue on nyt BB-talon suurin puolue ja se nimitettiin hallituspuolueeksi. Edellisen hallituksen päätökset ovat kuitenkin yhä voimassa, mutta uusi hallitus voi halutessaan niitä muuttaa seuraavassa kokouksessa.

Samoin kuin vanhat puolueet, myös uusi puolue suunnitteli itselleen nimen, oman tunnuksen, ideologian, arvot ja sloganin. Kylmä Suomi -puolueen tunnusväri oli vihreä ja tunnus oli Suomen lippu lumihiutalein. Ideologia ja arvot perustuivat yksinkertaisuuteen, nopeisiin päätöksiin ja itselleen tärkeistä asioista huolehtimiseen. Puolueen slogan on "Ihan sama".

Uuden puolueen perustaminen on mielenkiintoinen käänne, koska Paula ja Joel ehtivät jo käydä kerran juonittelemassa kabinetissa. Paula ehti jo lipsauttaa, että nyt menee juonittelut uusiksi uutta puoluetta suunniteltaessa. Viikkotehtävän aikana puolueiden kokoonpanot saattavat vielä elää ja juonittelu saattaa osoittautua huonoksi ratkaisuksi, jos kaikki pääsevät olemaan kaikkien kanssa.

Uusien ja uudistuneiden puolueiden kokoonpanot:

Kitinät veks (hallitus): Marko, Timo, Vili ja Julia.
Maksimipuolue (oppositio): Kristiina, Olli-Pekka ja Ella.
Kylmä Suomi (oppositio): Paula, Joel ja Arttu.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
BB-talon budjettiriihi – hallitus linjasi taloon kofeiiniveron!
Häädetyn herja: Paula ja Joel muodostavat kolmannen puolueen

Lue myös:
Juonittelu sallittu poliittisessa viikkotehtävässä - BB-talon ensimmäinen hallitus valittu (26.10.2020)


Tulosta   Sähköposti