Juonittelu sallittu poliittisessa viikkotehtävässä - BB-talon ensimmäinen hallitus valittu

Maksimipuolue esittelee tunnuksensa ja ideologiansa. Kuva: © Nelonen Media.
Maksimipuolue esittelee tunnuksensa ja ideologiansa. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän viikon viikkotehtävässä BB-talossa vallitsee kaksipuoluejärjestelmä ja poliittinen näyttämö valtaa talon. Kahteen puolueseen jaetuista asukkaista toiset pääsevät hallitukseen ja toiset joutuvat oppositioon.

Uusi viikkotehtävä käynnistyi BB-talossa maanantaina iltapäivällä. Asukkaat jaettiin punaiseen ja siniseen puolueeseen, joille piti keksiä ideologia ja se, millaisia arvoja ja teemoja puolue ajaa. Puolueille piti myös keksiä nimi, tunnus ja naseva slogan. Punaiseen puolueeseen kuuluvat Arttu, Marko, Timo, Vili ja Julia. Siniseen puolueeseen kuuluvat Ella, Olli-Pekka, Joel, Paula ja Kristiina.

Punainen puolue otti asialinjan ja heidän nimekseen tuli Kitinät veks. Puolueen päälinja oli, että ensin tehdään työ ja sitten on huvin vuoro. Talouslinja puolueella on kestävä talous, joka tarkoittaa mm. sitä, ettei kaikkea juustoa syödä kerralla. Lisäksi Kitinät veks linjasi, että esimerkiksi astianpesukoneen käyttöön voisi tulla 5 euron käyttömaksu, mutta käsinpesu olisi ilmaista.

Nimensä mukaisesti puolueen päätöksistä ei voi kitistä, mutta puolue tarjoaa vastapuolelle olkapäätä lohdutukseksi. Kitinät veks -puolueen slogan on "Huomisessa on tulevaisuus".

Kitinät veks -puolue esittelee tunnuksensa ja ideologiansa. Kuva: © Nelonen Media.
Kitinät veks -puolue esittelee tunnuksensa ja ideologiansa. Kuva: © Nelonen Media.

Sininen puolue oli selvästi humoristisemmalla linjalla. Maksimipuolue-nimen ottaneen sinisen puolueen linja ja slogan oli yksinkertainen: "Aina maksimi". Kaikki mitä tehdään, on jokaisen henkilökohtainen maksimi. Juusto jakoi puolueiden linjan selkeästi erilaiseksi, sillä Maksimipuolue aikoo syödä kaikki juustot pois. Talouslinja on kova, sillä raha puhuu ja löysät pois.

Puolueiden esiteltyä linjansa toisilleen, löytyi myös yhtymäkohtia ja punaisen puolueen Timon pelättiin jo loikkaavan sinisiin, kun hän alkoi ymmärtää Maksimipuolueen linjaa vähän jo liikaakin omien mielestä. Kitinät veks -puolueella oli selkeämpi ohjelma, kun taas Maksimipuolueella linja oli paljon suurpiirteisempi.

Hallitus pääsee juonittelemaan kabinettiin

Toisesta puolueesta tulee BB-talon hallituspuolue ja toinen joutuu oppositioon. Ensimmäinen hallitus valittiin tietokilpailulla. Asukkaat joutuivat vastaamaan kymmeneen kysymykseen, jotka liittyivät politiikkaan. Se puolue, kumpi saisi enemmän pisteitä, muodostaisi ensimmäisen hallituksen.

Ensimmäisenä hallitusvastuuseen pääsi Maksimipuolue, kun se voitti tietokilpailun pistein 4-2. Hallitus pääsee kokoontumaan kabinettiin myöhemmin tänään, jossa asukkailla on mahdollisuus juonitella. Normaalisti BB-talossa on nimeämisistä puhuminen ja juonittelu kielletty, mutta hallituksen kabinetissä ollessa tämä on viikkotehtävässä sallittua. Oletettavasti paikasta hallituksessa kisataan useasti viikkotehtävän aikana ja molemmat puolueet päässevät vuorollaan kabinettiin.

Tällä viikolla BB-talossa järjestetään perjantaina kahden viikon tauon jälkeen nimeämiset, joissa nimettävinä ovat vain talon alkuperäisasukkaat. Toissa sunnuntaina taloon tulleet Vili ja Julia ovat suojassa nimeämisiltä, eikä heitä voi nimetä tämän viikon häätöäänestykseen.

Tällä viikolla on käytössä myös pelastuspisteet, jossa voi hybridi-tv:ssä äänestää yhdelle alkuperäisasukkaalle apua nimeämisiin. Pelastuspisteäänestyksen voittajalta vähennetään kaksi pistettä hänen nimeämispistesaldostaan ja hänellä on mahdollisuus pelastua häätöäänestykseltä.

Viikkotehtävässä asukkaat eivät lyöneet vetoa viikkobudjetista, vaan heidän 398 euron viikkobudjetti on asukkaiden käytössä viikkotehtävän alkaessa. Hallitukset joutuvat viikkotehtävän aikana tekemään päätökset, jotka vaikuttavat BB-talon olosuhteisiin ja tulevaan viikkobudjettiin.

Tietokilpailun kysymykset:

1. Kuinka monta kansanedustajaa Suomen eduskunnassa on?
Oikea vastaus: 200. Maksimipuolue vastasi oikein.

2. Mistä vuodesta lähtien Suomi on ollut Euroopan unionin jäsen?
Oikea vastaus: 1995. Molemmat vastasivat väärin.

3. Minkä niminen oli Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti?
Oikea vastaus: Kaarlo Juho Ståhlberg tai K.J Ståhlberg. Maksimipuolue vastasi oikein.

4. Minkä rotuinen on presidentti Sauli Niinistön koira Lennu?
Oikea vastaus: Bostoninterrieri. Molemmat vastasivat väärin.

5. Kuka poliitikko selitteli ristiriitaista vaalirahoituskommenttiaan sanoin: "Se oli yleisvastaus".
Oikea vastaus: Matti Vanhanen. Maksimipuolue vastasi oikein.

6. Mitkä ovat Suomen nykyiset hallituspuolueet?
Oikea vastaus: SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Kitinät veks vastasi oikein.

7. Minkä niminen on Suomen nykyinen sisäministeri?
Oikea vastaus: Maria Ohisalo. Kitinät veks vastasi oikein.

8. Kuinka monta pylvästä Eduskuntatalon julkisivussa on?
Oikea vastaus: 14. Molemmat vastasivat väärin.

9. Minkä puolueen perustajana Veikko Vennamo tunnetaan?
Oikea vastaus: Suomen Maaseudun Puolue, hyväksytään myös Suomen Pientalonpoikien puolue. Molemmat vastasivat väärin.

10. Kenen poliitikon kuuluisia lausahduksia on: "Puhun niin totta kuin osaan"?
Oikea vastaus: Anneli Jäätteenmäen. Maksimipuolue vastasi oikein.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Kabinettipeliä – nyt alkaa poliittinen vääntö!
Nyt muodostetaan hallitus – ketkä pääsevät juonittelemaan?


Tulosta   Sähköposti