Viimeinen hallitus kantoi vastuun edellisen töppäilyistä - Iskeekö Paulan ja Ellan juonittelu omille näpeille?

Onnellinen Olli-Pekka soittaa takinkääntökelloa. Kuva: © Nelonen Media.
Onnellinen Olli-Pekka soittaa takinkääntökelloa. Kuva: © Nelonen Media.

Viikkotehtävän viimeisenä päivänä koettiin mielenkiintoisia käänteitä, kun BB-taloon saatiin vielä yksi uusi hallitus. Hallitus joutui elämään edellisen hallituksen päätösten ehdoilla, mutta niukkaa budjettia saatiin mahdollisuus korottaa. Juonitteluissa Paula ja Ella saivat täyslaidallisen.

Asukkailla oli takanaan huonosti nukuttu yö, koska BB-talossa paloivat valot läpi yön. Vallassa ollut hallitus oli päättänyt keskiviikkona, ettei makuuhuoneesta sammuteta yöksi valoja, vaan säästetään viikkobudjetista 50 euroa. Heti aamusta nähtiin BB-skandaaliuutisia Joelista, joissa nähtiin hänen arvioitaan talon muista asukkaista. Myöhemmin päivällä Timo, Vili, Kristiina ja Julia saivat oman varsin laimean skandaalikoosteen puheistaan talossa, joka ei juuri reaktioita aiheuttanut.

BB-taloon saatiin vielä yksi hallitus, kun Olli-Pekka pääsi vihdoin viimein soittamaan takinkääntökelloa talon pihalla. Olli-Pekka oli menettänyt keskiviikkona hermonsa, kun hän ei ollut onnistunut yhdessäkään kellon soitossa. Kun nyt hän pääsi soittamaan kelloa, oli Olli-Pekka ikionnellinen. Asukkaat odottivat, että Olli-Pekka siirtyy vihreään Kylmä Suomi -puolueeseen, mutta hän siirtyikin punaiseen Kitinät veks -puolueeseen. Paula äänestettiin vihreästä puolueesta siniseen Maksimipuolueeseen.

Olli-Pekka paljasti aikaisempia juonitteluja

Olli-Pekka pääsi toiseen budjettiriiheensä muiden punaisten kanssa. Asialistalla oli vain kaksi budjettikohdetta. Listalle palautui uutena asiana aiemmin hylätty teitittelypakko muiden puolueiden edustajien välillä. Tämä oli pakko ottaa, koska muutaman kympin budjetilla ei ollut varaa käyttää teitittelyn estämiseen 50 euroa. Makuuhuoneesta päätettiin myös siirtää vihreä puolue ja makkariin päästettiin sininen puolue.

Viimeisen budjettiriihen mielenkiintoisin osuus oli juonittelu. Aiemmin punaisten Timo, Julia ja Marko olivat kieltäytyneet juonitteluista, mutta pääministeri Olli-Pekan kerrottua maanantain hallituksen juonitteluista tarkemmin, päättivät myös punaiset juonitella. Punaiset olivat pöyristyneitä Ellan ja Paulan halusta juonitella uudet asukkaat häätöäänestykseen. Varainministeri Julia oli yllättynyt, että myös Kristiina oli tässä mukana, mutta Marko tähdensi Julialle, että Kristiina halusi Vilin ulos, ei Juliaa. Marko sai myös kuulla, että hänelle itselleen olisi tulossa nimeämispisteitä.

Juonittelukuviot menivät keskiviikkona uusiksi, kun asukkaille kerrottiin uusien asukkaiden nimeämissuojasta, eli heitä ei voi nimetä tämän viikon häätöäänestykseen. Hallituksen juonitteluissa ryhdyttiin jakamaan nimeämispisteitä Paulalle ja Ellalle, joiden Olli-Pekka sanoi olleen juonitteluiden pääpirut. Myös Timo oli juonittelussa mukana, mutta hän sanoi, että hän olisi muutenkin jakanut pisteensä Ellalle ja Paulalle.

Budjettiriihen päätyttyä päätöksistä tiedotettiin tuttuun tapaan oppositiolle. Täysistunto oli tällä kertaa hyvin lyhyt, eikä mutinoita kuulunut. Pienellä budjetilla hallituksella ei ollut yksinkertaisesti muuhun varaa, eikä asialistalla muutenkaan ollut asioita, joihin ylipäänsä olisi voinut vaikuttaa. Suurin osa voimassa olevista päätöksistä oli listalta pois.

Asukkaat saivat mahdollisuuden korottaa viikkobudjettia iltapäivällä. Hallituksen piti kantaa taloudellista vastuuta tehdyistä päätöksistä. BB-talon pihalle oli ilmestynyt kyltti, jossa luki "Taloudellinen vastuu", jota hallituksen piti kantaa. Jokaisesta kannetusta minuutista asukkaat saavat viikkobudjettiinsa euron lisää. Tehtävä päättyy, kun yksikin hallituksen jäsen irrottaa otteensa kyltistä.

BB-talon hallitus kantaa taloudellista vastuuta viikkotehtävän lopuksi. Kuva: © Nelonen Media.
BB-talon hallitus kantaa taloudellista vastuuta viikkotehtävän lopuksi. Kuva: © Nelonen Media.

Hallituspuolue meni terassille seisomaan kyltin kanssa. Muut asukkaat saivat tuoda hallituksen jäsenille ruokaa ja juomaa, jotta he jaksaisivat pidempään. Hallitus päätti, että he jatkavat kyltin kantamista, kun kaikki opposition jäsenet saavat 10000 askelta tälle päivälle täyteen. Viimeisenä askeleita oli suorittamassa Arttu, jolta puuttui reilut 4000 askelta.

Kylttiä oli kannettu reilut tunti ja 40 minuuttia, kun Arttu ilmoitti, että 10000 askelta oli tullut täyteen "jo ajat sitten". Hallituksen jäsenet Timoa lukuun ottamatta irrottivat otteensa kyltistä ja heti perään Big Brother kuulutti viikkotehtävän päättyneen. Asukkaat juhlivat tilannetta heittämällä silinterihattunsa ilmaan.

Asukkaat jäivät odottamaan, kuinka suureksi heidän viikkobudjettinsa nousee. Tällä viikolla asukkaat eivät lyöneet vetoa viikkobudjetin puolesta, vaan heillä oli käytössään 398 euron budjetti. Tätä hallitukset käyttivät eri tavoin budjettiriihissä ja lopulta leikkauksien vähennysten ja tehtävissä ansaittujen lisäyksien jälkeen budjettiin jäi 110 euroa.

Viikkobudjettia pääsi käyttämään kaupassa BB-talon viimeinen hallitus, eli punaisen puolueen Olli-Pekka, Julia, Timo ja Marko. Big Brother antoi lisäksi Joelille ja Vilille rangaistuksen, koska he olivat lipsuneet viikkotehtävän lopussa teitittelystä. Rangaistuksena muut asukkaat joutuvat teitittelemään Joelia ja Viliä ja Joel ja Vili joutuvat pitämään viikkotehtävästä tuttuja silintereitä kunnes BB toisin ilmoittaa.

Pian budjetin ilmoittamisen jälkeen hallitus teki ostoksensa, jonka jälkeen rauhallinen oleilu valtasi BB-talon. Asukkaat jo odottivat mm. pimeää makuuhuonetta, joka on taas käytössä viikkotehtävän sääntöjen poistuttua käytöstä.

Päivätehtävä: BB-hallitus kantaa taloudellista vastuuta hartiavoimin (BB-nettisivut)

Lue lisää viikkotehtävän käänteistä:
Juonittelu sallittu poliittisessa viikkotehtävässä - BB-talon ensimmäinen hallitus valittu (26.10.2020)
Uusi hallitus päätti ja juonitteli heti - Häädetyn herja osui Paulaan ja Joeliin (26.10.2020)
Edellisen hallituksen päätös kumoon - Olli-Pekan skandaalivideo näytettiin (27.10.2020)
Ella loikkasi vihreisiin - Vili ja Julia saivat tietää koskemattomuudestaan (27.10.2020)
Kristiina päättämään kahteen hallitukseen - Kakkoshallitus tuhlaili budjettia (28.10.2020)
Vanhat asukkaat saivat tietää uusien koskemattomuuden (29.10.2020)


Tulosta   Sähköposti