Silverstone saattaa ratkaista mestaruustaistelun suunnan

Lewis Hamilton aloittanut tämänkin kauden vahvasti. Kuva: Flickr.com.
Lewis Hamilton aloittanut tämänkin kauden vahvasti. Kuva: Flickr.com.

Kolmen viikon rypistyksen jälkeen Formula 1 vietti lyhyttä taukoa, mutta ensi viikonloppuna mennään jälleen. Britannian Silverstonessa jatkuva sarja on alkanut Mercedeksen tahtiin ja tulevat viikot saattavat olla ratkaisevassa asemassa, mihin suuntaan mestaruustaistelu kääntyy.

Mercedes on hallinnut kolmea ensimmäistä kisaa lähes mielin määrin. Se ei ole mitenkään uutta ja tavatonta, kuten myöskään se, että Lewis Hamilton johtaa kuljettajien MM-sarjaa. Avauskisaa lukuun ottamatta Hamilton vienyt tätä kautta todella vahvasti ja toistaiseksi kaikki merkit viittaavat siihen, että britti olisi hankkimassa seitsemättä kiinnitystä mestaruuspystiin.

F1-karavaani siirtyy kahdeksi seuraavaksi viikonlopuksi Silverstoneen, joka on tullut tutuksi Hamiltonin pelikenttänä. Paitsi, että rata on Hamiltonin kotirata, on hän hallinnut Silverstonessa järjestettyjä kisoja viime vuosina. Nyt, kun mestaruustaistelu näyttäisi jäävän Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen jäsentenväliseksi, on tulevilla kisoilla erityisen suuri merkitys. Jos Hamilton pystyy kuittaamaan molemmista Silverstonen kisoista voiton, on hän vahvoilla.

Alkanut kausi on kaikella tapaa poikkeuksellinen, mutta Hamiltonin suoritustasoon tällä ei näytä olevan vaikutusta. Hamilton suorittaa yhä erinomaisella tasolla kaikesta huolimatta. Brittiin ei tunnu vaikuttavan kauden alun myöhästyminen, tallitoverin noussut taso tai Hamiltonin hääriminen monessa kisailun ulkopuolisessa asiassa Black Lives Matter -kampanjoinnista some-sähläyksiin. Näköjään Hamilton voi häärätä kisojen ulkopuolella mitä tahansa, mutta, kun hän vetää kypärän päähänsä, radalla nähdään timanttista suorittamista.

Jotta Bottas pystyisi kukistamaan MM-taistelussa, pitäisi suomalaisen napata Silverstonesta vähintään yksi voitto, eikä jäädä siinä toisessakaan kakkossijaa kauemmaksi. Virheet ja tekniset ongelmat, jotka aiheuttaisivat Hamiltonille keskeytyksen tai suuren pistemenetyksen, ovat äärimmäisen harvinaisia. Niiden varaan ei voi laskea mitään. Oikeastaan Bottaksen on yhä parannettava tasoaan, sillä Hamilton on perinteisesti parantanut loppua kohden.

Vielä Bottasta ei voi laskea ulos mestaruustaistelusta, mutta kriittiset viikot ovat edessä. On myös muistettava, että koronavirus elää yhä keskuudessamme ja sillä voi olla vaikutuksia F1-kalenteriin. Tällä hetkellä kalenteriin on varmistettu 13 kisaa, mutta ei ole täysin varmaa, pystytäänkö kaikkia varmistettuja kisoja ajamaan ainakaan ajallaan. Pahiten liipasimella on tällä hetkellä kiristyneiden matkustusrajoitusten vuoksi kahden viikon päästä ajettavaksi suunniteltu Espanjan GP Barcelonassa, jossa koronatilanne on viime viikoina pahentunut.

Pienenevä kisakalenteri ei olisi altavastaajan etu. Toki edes kaikkia loppukauden kisoja ei ole vielä vahvistettu ja nyt näyttää siltä, että tällä kaudella pystytään ajamaan vähintään 15 kisaa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. Jopa 16-17 kisaa näyttäisi ihan mahdollisilta, vaikka ajettaisiinkin vain Euroopassa ja Lähi-idässä. Lopullinen määrä selviää kuitenkin vasta sitten, kun ne todellisuudessa on ajettu. Bottas varmasti toivoo, että yhtäkään kisaa ei enää peruta ja kalenteriin saadaan mahdollisimman monta kisaa vielä lisättyä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.