Russell uhkaa Bottaksen Mersu-paikkaa

Tässä värityksessä George Russell ajoi Williamsia vielä Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2020. Kuva: © Flickr.com.
Tässä värityksessä George Russell ajoi Williamsia vielä Barcelonan talvitesteissä helmikuussa 2020. Kuva: © Flickr.com.

Tämän vuoden maailmanmestaruuskamppailusta ei varmaankaan tarvitse kirjoittaa enää mitään, mutta kuka haastaa Lewis Hamiltonin tulevaisuudessa, voi ehkä hieman kirjoittaa. Yksi tällainen voi olla George Russell, joka antoi vahvat näytöt Sakhirin GP:ssä ja uhkaa tosissaan Valtteri Bottaksen paikkaa Mercedeksellä.

Williamsilla takajoukoissa ajanut George Russell pääsi loppukaudesta yllättäen todelliseen näyttöpaikkaan Lewis Hamiltonin koronatartunnan vuoksi. Russell pääsi Mercedeksen rattiin Bahrainin radan "ulkokehällä", joka oli nimetty Sakhirin GP:ksi.

Ensimmäisenä ja ainakin toistaiseksi ainoana Mercedes-viikonloppunaan Russell antoi kovat näytöt ollen aika-ajoissa niukasti toiseksi nopein ja hän oli lähellä voittaa sunnuntain kisan. Voiton esteenä oli Mercedeksen tunarointi varikolla toisella varikkokäynnillä tapahtuneen rengassekoilun vuoksi. Lopullisesti voitto valui Bahranin hiekkoihin lopun epäonniseen rengasrikkoon. Russellin esitys ei kuitenkaan ketään jättänyt kylmäksi ja moni olisi varmasti siirtänyt Russellin Bottaksen tilalle vaikka välittömästi.

Näin ei ole kuitenkaan käymässä, vaan Bottas ajaa ensi kaudella Mercedeksellä sopimuksensa mukaisesti. Vaikka Mercedes pitääkin kiinni sopimuksesta, se ei laanna sitä keskustelua, että pitäisikö Russellin ajaa Mercedeksellä kaudella 2022? Valitettavasti suomalaisnäkökulmasta näyttää, että tällä hetkellä tuo on jopa todennäköistä. Bottas ei loppukaudesta esittänyt mitään maagista ja Russell oli heti liekeissä saadessaan näyttöpaikan.

Toki on huomioitava, että Russell ehti antaa näyttöjä vain yhden kisan ajan poikkeuksellisella radalla. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä asetelmat normaalilla moottoriradalla Abu Dhabissa. Siellä Bottaksella ei olisi ollut varaa hävitä tai paineet olisivat olleet ihan toisessa asennossa talvitauolla. Jo nyt Bottaksen asema on hankala ja otteiden on parannuttava ensi vuonna. Hamilton on pysytyttävä haastamaan koko ajan, eikä joka vuosi tulevia notkahduksia saa tapahtua.

Bottas on tipahtanut mestaruustaistelussa kauden edetessä ja tuntuu, että se on tapahtunut joka vuosi aina vain aikaisemmin. Tänä vuonna on järkkynyt jopa tasaisen vahva suorittaminen etenkin loppusyksystä. Tasaisuuden lisäksi Mercedestä on miellyttänyt Hamiltonin ja Bottaksen harmonia tallissa, mutta kuinka kauan tämä riittää pitämään Bottaksen tallissa, jos toisessa vaakakupissa on tarjolla Russellin tuoma parantunut suorituskyky?

Tallipaikkaspekulaatiot ovat aina yhtä lottoa, jonka päättynyt kausikin todisti näin ulkopuolisen näkökulmasta. Vielä vuosi sitten en olisi osannut laittaa suurinta osaa kuljettajista niihin talleihin, jotka tekivät siirtonsa koronakauden aikana. En lähde edes arvailemaan, kuka ajaa missäkin 2022, kun uudet säännöt astuvat voimaan. Toivotaan, että nähtäisiin edes yksi suomalaiskuljettaja F1-auton ratissa myös silloin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.