Räikkönen elää uutta kevättä

Ferrarin Kimi Räikkösen alkukausi on ollut hyvä. Kahden ensimmäisen kisaviikonlopun aikana on nähty kuin uudestisyntynyt Kimi, joka pistää tallitoverin ja muut pahimmat vastustajat tiukille kisasta toiseen. Ainoastaan Räikkösestä itsestä riippumattomat ongelmat ovat varjostaneet suomalaisen hyvää kauden alkua.

Räikkösen tekemisestä alkuvuoden aikana on huokunut positiivinen vire ja vaikka vastoinkäymisiä on ollut testeissä ja jonkin verran myös alkukauden kisoissa, ei se Räikkösen työskentelyyn ole vaikuttanut. Jo harjoituksista lähtien Räikkönen on ollut skarppina ja pystynyt ajamaan kärkiaikoja heti. Samoin on ollut aika-ajoissa ja hän on pystynyt taistelemaan paalupaikasta loppuun saakka. Kisoissa Australiassa suomalainen ajoi tasapainoisen kilpailun ja Bahrainissa kisa päättyi itsestä riippumattomaan tallin virheeseen.

Tiedot kertovat, että Räikkönen on hyvässä fyysisessä kunnossa, josta myös Ferrari-talli on erikseen maininnut. Suomalainen on ollut myös hereillä kauden alussa, josta Räikköstä on moitittu erityisesti aika-ajoissa viime vuosina. Tämä kausi saattaa olla Räikkösen viimeinen Formula 1:ssä, joten ehkä erityistä valmistatumista on tähän kauteen tehty, vaikka Räikkönen ei sitä olekaan myöntänyt.

Jos kahdessa ensimmäisessä kisassa nähdyt otteet Räikkösellä jatkuvat, en näe, etteivätkö paalupaikat ja kisavoitot olisivat mahdollisia tällä kaudella. Sebastian Vettel on Ferrarin ykköshevonen, johon he turvautuvat maailmanmestaruustaistelussa. Tähän on hyvä totuttautua, vaikka en usko Vettelin suoranaiseen suosimiseen vielä tässä vaiheessa kautta. Räikkönen on kuitenkin tärkessä asemassa, sillä Ferrari himoitsee kuljettajien maailmanmestaruuden ohella myös valmistajien mestaruutta. Molempien kuljettajien täysipainoista panosta tarvitaan taistelussa Mercedestä ja Red Bullia vastaan.

Ihailtavaa nähdä, että Räikkönen on ikäänkuin löytänyt uuden kevään. Jos Räikkösen F1-ura päättyy tähän kauteen, jäisi viimeisestä kaudesta positiivinen mielikuva taistelevasta ja toivottavasti myös voittavasta kuljettajasta, joka on hieman himmennyt etenkin Räikkösen toisella Ferrari-visiitillä. Toki kausi on vasta alussa ja muutos tilanteeseen voi tulla, mutta nyt näyttää siltä, että ainakin auto sopii Räikkköselle ja miehellä muutenkin kulkee.

Bahrainin pettymykset voi siirtää sivuun hyvällä esiintymisellä Kiinassa tulevana viikonloppuna ja jatkaa muuten hyvin alkanutta kautta.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: