Sauber-nimi jäi historiaan Formula 1:ssä

Sauber talvitesteissä 2018 Barcelonassa, kuljettajana Marcus Ericsson. Kuva © 2018 Artes Max / Flickr.com

Perjantaina kuultiin historiallisia uutisia, kun Sauberin F1-talli tiedotti vaihtavansa nimeään. Eilisestä lähtien Sauber-talli tunnetaan nimeltä Alfa-Romeo Racing. Vuodesta 1993 käytössä ollut Sauber-nimi jää näin ollen historian lehdille Formula 1:ssä.

Vuodesta 1993 Formula 1:ssä mukana olleella Sauberilla on erityinen paikka suomalaisten F1-fanien sydämissä. Jyrki Järvilehto ajoi Sauberin kaikkien aikojen ensimmäisellä F1-kaudella ja hän toi tallille heti ensimmäisessä kisassa sen ensimmäiset pisteet Etelä-Afrikan Kyalamista viidennellä sijalla. Tuohon aikaan vain kuusi parasta kuljettajaa sai pisteitä. Järvilehto ajoi Sauberilla kausilla 1993 ja 1994.

Tämän jälkeen suomalaisista Sauberilla ovat ajaneet myös Mika Salo ja Kimi Räikkönen 2000-luvun alussa ja viime vuonna Sauber tiedotti, että Räikkönen tekee paluun talliin kaudeksi 2019 kahden vuoden sopimuksella. Nyt siis paluu talliin tapahtuu Alfa Romeo Racing -nimellä Alfa Romeon ja Ferrarin yhteistyön syventymisen seurauksena. Sauber-nimeä ei enää nähdä uusissa tuloslistoissa, vaikka nimi pysyi sitkeästi MM-sarjassa 25 vuotta kestäen niin vahvan BMW-yhteistyön kuin rankat talousvaikeudet viime vuosina.

Vaikka Sauberin nimi häviääkin, toivotaan, että tallin henki säilyy. F1-maailma piti Sauberia pienenä ja sympaattisena tallina, joka haastoi isompiaan ja sai resursseihin nähden hyviä tuloksia. Tosin talousvaikeudet heikensivät tallin tulostasoa ja Sauber tippui joukon hännille. Tilanne oli välillä jopa hyvinkin surkuhupaisa. Sauberin tulevaisuus oli vaakalaudalla, kunnes vuonna 2016 talli sai taustalleen uudet omistajatahot.

Ennen uusia omistajia yksi pahimmistä esimerkeistä talousvaikeuksista ja tallin johdon sekoiluista nähtiin alkukaudesta 2015, kun tallipäällikkö Monisha Kaltenborn oli tehnyt sopimuksen kolmen kisakuljettajan kanssa, mutta autoja oli vain kaksi. Riita kuljettajapaikoista vaaransi tallin kauden aloituksen ja kiistassa mentiin aina oikeuteen asti, kun Giedo van der Garde haastoi Sauberin oikeuteen. Lopulta kuitenkin asiassa päästiin sovintoratkaisuun oikeussalien ulkopuolella ja van der Garde ja Sauber pääsivät irti sopimuksesta.

Viime vuodet ovat olleet suurta turbulenssia Sauberille, koska talous sakkasi, eikä tallilla ollut varaa kuin vuoden vanhoihin Ferrari-moottoreihin kauteen 2017 saakka. Tilannetta yritettiin korjata tekemällä keväällä 2017 sopimus Hondan kanssa voimayksikköjen toimittamisesta kaudesta 2018 alkaen. Sopimuksessa muste ehti kuivua allekirjoituksessa vain pari kuukautta, kun se purettiin "strategisista syistä" ja Wikipedian mukaan jo seuraavana päivänä tehtiin monivuotinen sopimus Ferrarin kanssa.

Strategiset syyt tässä yhteydessä tarkoittivat erimielisyyksia Kaltenbornin ja uuden omistajaportaan välillä. Kiistat johtivat lopulta myös Kalbenbornin potkuihin. Talouden vakauduttua ja uuden Ferrari-sopimuksen lisäksi Sauber aloitti kaupallisen ja teknisen yhteistyön Alfa Romeon kanssa, joka nosti tallin tasoa ja se näkyi etenkin viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Toki suuri ansio kuuluu myös suurelle lupaukselle, Charles Leclercille, joka ajoi loistavasti ja ansaitsi näin sopimuksen Ferrarille alkavalla kaudella.

Leclercin Ferrari-sopimus tiesi samalla Räikkösen Ferrari-uran päätöstä. Uran päätös se ei kuitenkaan ollut, sillä suomalainen solmi syksyllä kahden vuoden sopimuksen Sauberin kanssa. Ilmeisesti Räikkösellä oli jotain tietoa taustasta ja Alfa Romeon roolin vahvistamisesta. Viime aikaisten uutisten perusteella ei Räikkösen uran jatko näytäkään niin erikoiselta kuin se aluksi tuntui.

Alfa Romeon kannalta kausi 2019 näyttää lupaavalta. Silti ei kannata toivoa kuuta taivaalta, sillä jo palkintopallisijoitus vaatisi rutkasti onnea ja muiden epäonnistumista, mutta aina on toki mahdollista yksi ns. kasinokisa kauden aikana. Sen varaan ei voi kuitenkaan mitään laskea, mutta säännöllinen kympin sakkiin ajaminen kisoissa olisi jo todella hyvä ja muutama viides sija tuntuisi voitolta. Alfa Romeo näyttäisi kuitenkin olevan tosissaan liikkeellä ja keskikastin paras talli olisi loistava suoritus entiseltä Sauberilta.

Viitteitä kauden voimasuhteista saadaan ensimmäisen kerran 18. helmikuuta, kun talvitestit käynnistyvät Barcelonassa. Samalla Alfa Romeo esittelee tämän kauden autonsa.

Lähteet: Sauberin/Alfa Romeon verkkosivut ja Wikipedian Sauber-sivut.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: