Bottaksen on aloitettava työnteko jo nyt

Valtteri Bottas Barcelonan talvitesteissä 27.2.2019. Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com.
Valtteri Bottas Barcelonan talvitesteissä 27.2.2019. Kuva: © 2019 Artes Max / Flickr.com.

Valtteri Bottas sai vuoden jatkosopimuksen, joka julkistettiin tällä viikolla. Jatkosopimus ei kuitenkaan anna Bottakselle mahdollisuutta levätä laakereilla, sillä taistelu vuoden 2021 tallipaikoista on jo käynnissä.

Niin uskomatonta kuin se onkin, tallipaikkaspekulaatiot ovat jo kovassa käynnissä vuoden 2021 osalta. Vuoden 2020 lopussa katkeaa monen kärkikuljettajan sopimukset, mm. Lewis Hamiltonilla, Sebastian Vettelillä ja Max Verstappenilla. Niinpä vain vuoden jatkosopimuksen saaneella Bottaksella on täysi työ vakuuttaa Mercedeksen johto, että hän säilyttäisi paikkansa tallissa myös ensi vuoden jälkeen.

Bottaksen työ tähän vakuuttamiseen on aloitettava jo tänä syksynä. Viime vuosina Bottaksen syyskausi on mennyt penkin alle ja viime vuonna koettiin kunnon romahdus, kun Bottas tippui MM-sarjan kolmospaikalta viidenneksi. Tänä syksynä otteiden on parannuttava ja näytettävä, että Bottas pystyy tasavertaisesti haastamaan Hamiltonin läpi vuoden. Alkukausi sujui muutamaa notkahdusta lukuun ottamatta hyvin, nyt saman on jatkuttava myös syksyn kisoissa.

Mercedestä kiinnostaa ilman muuta jatko viisinkertaisen maailmanmestari Hamiltonin kanssa, eikä välttämättä Hamiltonilla ole edes hirveää hinkua katsoa aidan toiselle puolelle. Tallin toiselle paikalle on jopa tunkua, vaikka se paine hieman helpotti, kun Esteban Ocon vapautettiin Renaultin käyttöön. Kuitenkin Mersun toiseen autoon on saatavilla ainakin Verstappen ja Williamsilla ajava Mersu-kasvatti George Russell.

Bottas on kehittynyt Mersu-vuosinaan hyvin. Etenkin aika-ajovauhdissa hän on Hamiltonin kanssa käytännössä tasoissa ja monet paalutaistelut suomalainen on pystynyt kääntämään edukseen. Kisavauhdissa Bottaksella on edelleen tehtävää, jossa renkaiden kestäminen on ollut Akilleen kantapää. Tähän Bottaksen on löydettävä lääkkeet syksyn ja talven aikana, jotta ensi vuonna Bottas pystyy haastamaan entistä paremmin kohti kuudetta maailmanmestaruuttaan ajavaa tallitoveriaan.

Vaikka matemaattiset mahdollisuudet mestaruuteen Bottaksella yhä on, alkaa mestaruus väistämättä karata häneltä, kuten edellisessä blogikirjoituksessa kirjoitin. Paineet ovat nyt kuitenkin pienemmät, sillä piste-erosta johtuen Bottaksella ei mielestäni ole nyt syksyllä kuin voitettavaa. Paineita ovat poistaneet myös onnistuneesti ratkenneet sopimusneuvottelut, joten nyt voi täysillä keskittyä loppukauden kisoihin ja edellä mainitsemieni heikkouksien kehittämiseen.

Kauteen 2020 pitää olla valmis, koska ensi kevät on vuoden 2021 sopimuksen saamisen kannalta elintärkeä. Pohjatyö tätä varten pitää aloittaa jo nyt.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.