Kommentti: Edellinen julkkiskattaus on päihitettävissä

Uuden julkkiskauden alkuun on vajaa viikko tätä kirjoitettaessa. Tänä vuonna BB-talon nimilista pitäisi olla selkeästi kovempi kuin kahdeksan vuotta sitten.

Viikon päästä jo tiedetään, ketkä asuttavat uutta BB-taloa Julkkis-BB:ssä. Spekulaatiot ja huhut julkkisasukkaista ovat pyörineet julkisuudessa heti julkkiskauden julkistuksen jälkeen. Isoista medioista Seiska-lehti on ollut aktiivisena pyrkiessään selvittämään etukäteen, keitä kenties nähdään talossa ensi sunnuntaista lähtien.

Lähtökohta toiseen Julkkis-BB:hen pitäisi olla, että Subin 2013 julkkiskausi pitäisi onnistua lyömään ainakin asukaskattauksen osalta selkeästi. Eikä tämä vaatisi edes mitään ihmeellisyyksiä, sillä niin vaatimattomat nimet olivat talossa tuolloin. Vuonna 2013 Julkkis-BB:ssä oli vain kaksi kunnon julkkista, muutama keskinkertainen ja loput C-luokkaa tai huonompia. Kauden sisältöön en viitsi edes mennä, niin heikko tuo julkkiskausi edelliskerralla oli, vaikka mainoslause hyvin täyttyikin, kuten 2013 kausianalyysissä kirjoitin.

Parempaan asukaskattaukseen uskoa tuo se, että kausi on hyvin tiivis, vain vajaat kolme viikkoa. Julkkisten ei siis tarvitse sitoutua liian pitkäksi aikaa ja myös BB-talon henkinen paine on hieman helpompi. Korona-ajan etenkin kulttuurialalle tuomat vaikeudet saattavat tuoda joitakin nimekkäitäkin artisteja tai näyttelijöitä taloon, kun ylimääräistä vapaa-aikaa on ja rahasta on puutetta. On myös muistettava, että Nelonen Media on merkittävä tekijä radio- ja tapahtuma-alalla, joten kontaktit ainakin musiikkipiireissä pitäisi olla kunnossa.

Big Brotherin maine on myös parantunut Nelosen otettua ohjat kaksi vuotta sitten. Vaikka edelliskausista on löytynyt valitettavaa, eikä täydellistä kautta ole vieläkään tehty, voisi erää jalkapallovalmentajaa lainaten todeta: eteenpäin on menty. Formaattia on tuotu juurilleen, mutta sitä vaivaa edelleen tuotannon uskalluksen puute ja ideoinnin köyhyys sekä toissijaisesti budjetissa nuukailu. Puutteistaan huolimatta taloon on nyt hyvä mahdollisuus saada nimekkäämpi kattaus julkisuuden henkilöitä.

Seiskan huhuamista henkilöistä toimittaja Sanna Ukkola olisi kohtalaisen hyvä nimi, mutta muusikko Archie Cruz taas olisi samaa sarjaa edellisen Julkkis-BB:n enemmistön kanssa. Ridgeä Kauniit ja rohkeat -sarjassa vielä 2010-alussa näytellyt Ronn Moss ei enää tänä päivänä ole samaa kaliiberia kuin vielä 2013 olisi ollut. Tärkeintä olisi, että taloon saataisiin asukkaita, jotka olisivat riittävän nimekkäitä ja lähtisivät talosta vasta äänestyksen kautta.

Edellisellä julkkiskaudella nähtiin kovimpina niminä Frederik ja Andy McCoy, mutta niistäkään ei ollut paljon iloa, kun he poistuivat talosta kesken kaiken ilman häätöäänestystä. Turha sinne taloon on viedä mitään A-luokan superjulkkista, joka luovuttaa muutaman päivän päästä. Nyt toki tilannetta helpottaa tosi lyhyt kausi. Luovutus muutaman päivän jälkeen näyttäisi tosi nololta myös asukkaan kannalta, kun kausi muutenkin kestää vain 19 päivää.

Ensi sunnuntaina olemme viisaampia BB-talon seuraavista julkkisasukkaista.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.