Kommentti: Uskoni Big Brotherin jatkoon pysyy - hiljaisuudesta huolimatta

Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Kuva: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Big Brother on viettänyt Suomessa hiljaiseloaan sen jälkeen, kun ohjelma jäi viime syksynä tauolle. Tietoa uudesta kaudesta odotetaan yhä, vaikka eletään jo maaliskuuta. Usko BB:n jatkoon on itselläni yhä kova.

Viime syksynä ruutuihin paluun tehneen Big Brotherin odotus on ollut samanlaista kuin se on ollut aikaisempien päättyneiden kausien jälkeen, kun jatkoilmoitusta ei tehty heti kauden päättyessä. Epätietoista. Kaikkiaan 11. kausi päättyi viime marraskuussa Nelosella ja sen jälkeen fanit ovat odottaneet tietoa Big Brotherin kohtalosta Suomessa.

Olen sillä kannalla, että Big Brother saa jatkoa vielä tänä vuonna, koska useat eri mittarit näyttivät, että ohjelmasta ollaan yhä kiinnostuneita. Big Brother sai hyvät katsojaluvut Nelonen Median kanavilla ja ilmeisesti myös 24/7-palvelun katselu on ollut hyvällä tolalla. Lisäksi ohjelma on tuttuun tapaan aiheuttanut "pöhinää" somessa ja kanavan kommentit viime kaudella ohjelmasta olivat hyvin positiivisia.

Silti kauden päätyttyä ei suorita Neloselta pystytty sanomaan, nähdäänkö Big Brother tänä vuonna heidän kanavillaan. Se on tiedossa, että kauppakeskus Rediin rakennettu BB-talo on purettu ja sille joudutaan etsimään uusi paikka, jos uusi kausi nähdään. Talon purku oli tiedossa, sillä vielä rakennusvaiheessa olleessa Redissä BB-talon käytössä olleet tilat menevät muuhun käyttöön, kun kauppakeskuksen rakentaminen etenee.

Mielenkiintoista on, kun Nelosella ollaan oltu hiljaa Big Brotherin tulevaisuudesta, on siitä kuultu enemmänkin MTV:llä, jolla oli BB-oikeudet vuoteen 2014 saakka. Nimittäin MTV3:n Putouksen BB-jaksossa vieraili muutamia entisiä BB-asukkaita muutama viikko sitten. Ohjelmassa Putouksen sketsihahmokilpailun hahmot olivat "hahmojen Big Brotherissa". Lähetyksessä nähtiin entisistä asukkaista Niko S., Niko N., Anu, Helmeri ja Tarina. Sinänsähän tässä ei ole mitään ihmeellistä, sillä Putouksessa on parodioitu useita tv-formaatteja vuosien varrella, myös kilpailevien kanavien ohjelmia, kuten esimerkiksi Voice of Finlandia.

Vielä ei ole myöhäistä ensi syksyn kannalta Big Brotherin jatkon suhteen. Monena vuonna asukashaku on käynnistynyt maaliskuun alkupäivinä ja haun ehtii vielä ainakin, jos se alkaa tästä kuukauden sisään. On muistettava, että vaikka viime vuonna Big Brotherin paluusta ilmoitettiin jo tammikuussa, itse asukashaku julkistettiin vasta 3. huhtikuuta.

Aikaa on siis vielä ja pitäisin yllättävänä, jos uutta BB-kautta ei tänä vuonna nähdä. Uskon myös, että tv-kanavana jatkavat Nelonen Median kanavat Putouksesta huolimatta. Tilannetta vahvistaa mielestäni se, että viime torstaina MTV kertoi, että Love Island Suomi jatkuu syksyllä Subilla, joten ainakin siellä on BB:lle sopiva ohjelmaslotti täytetty jokaiselle päivälle koko alkusyksyn ajaksi.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.