Kommentti: Viihdyttävyys vei voiton

Grafiikka: © 2019 Jarkko Niemien / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Niemien / Fanisivut.net.

Kymmenen viikkoa kestänyt BB-kausi saatiin viime sunnuntaina pakettiin. Uudeksi BB-voittajaksi saatiin asukas, joka on lähempänä perinteistä BB-asukasta kuin se, millä kautta markkinointiin ennakkoon.

Ennen kauden alkua BB-tuotanto markkinoi kautta 2019, että kaudella keskustellaan agendoista, jotka asukkaat tuovat persoonansa mukana taloon. Keskustelu saattaa olla kiivastakin, mutta asukkaiden uskottiin selvittävät asiansa tavallaan, avasi pääohjaaja Janne Virtanen kauden teemaa monissa haastatteluissa.

Kaudella piti olla vähemmän alkoholinhuuruista meininkiä, eikä kausi perustuisi pelkkään bilettämiseen. Näin kyllä kävikin etenkin alkukaudesta, mutta silti oli aika jännää, että BB-voittajaksi saatiin aika perinteinen BB-asukas, eli Kristian, joka aika paljon kärjistäen ryyppää ja rellestää. Hänellä ei ollut BB-talossa mitään erityistä agendaa, vaan hän nousi talossa esiin viihdyttävyydellään ja tehtävien pedantilla suorittamisella.

Toinen iso asia, mistä Kristian muistetaan, on hänen alkoholinkäyttönsä. Hyvin ironista kauden ennakkopuheisiin nähden. Kristianille meinasi käydä kalpaten Levi-bileiden jälkeen, kun hän oli vaarassa saada turpaansa tai poiston talosta. Kokematon tuotanto teki tässä tilanteessa kauden suurimman virhearvioinnin, kun he eivät viheltäneet peliä poikki tarpeeksi ajoissa. Onneksi pahimmalta eskaloitumiselta kuitenkin vältyttiin.

Se on totta, että Kristian käyttäytyi tökerösti turhan usein, eikä siihen aina edes alkoholia tarvittu, mutta vaikuttaa siltä, että viihdyttävyys vei voiton tämän vuoden Big Brotherissa. Saattaa olla, että viihdeohjelmassa kuitenkin liian raskaat ja henkevät keskustelut eivät riitä saamaan suuria kannattajajoukkoja taakseen. Viihdettä Big Brotherissa on tultu kuitenkin katsomaan ja sitä kiistatta Kristian tarjosi. Ilman häntä BB olisi ollut monin verroin tylsempi etenkin loppukaudesta.

Ajoittain liian jaarittelevat ja kehää kiertävät keskustelut alkavat muutaman viikon jälkeen tylsistyttämään, johon Kristianin kaltainen asukas on oivaa lääkettä. Valitettavasti välillä tuli ylilyöntejä, kun Kristian ei ymmärtänyt, missä tilanteissa olisi järkevää hieman himmata. Tilanteisiin heittäytyminen ja laskelmoimattomuus vetoavat äänestäjiin, eikä ylilyönnit hieman yllättäen tuoneet pahaa kuprua Kristianin kylkeen voittoa ajatellen.

Jotain kauden agendateemasta taisi kuitenkin olla hyötyä, sillä Kristian myönsi moneen kertaan, että Kevin oli asukas, joka vaikutti kaikista eniten hänen ajatusmaailmaansa. Mahdollisesti tämä kantaa hedelmää tulevaisuudessa hedelmää, niin tuotanto saa sittenkin sulan hattuunsa ainakin osittain asetelmasta, jota kaudelle haettiin.

Toivottavasti Kristian ottaa onkeensa menneestä kymmenestä viikosta, sillä holtittomalta hänen menonsa talossa ajoittain näytti.

Kristian on Big Brother 2019 -voittaja! (10.11.2019)


Tulosta   Sähköposti