Big Brother 2021 alkaa tänään!

Kimmo Vehviläinen, Elina Kottonen ja Alma Hätönen ovat BB-juontajat kaudella 2021. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kimmo Vehviläinen, Elina Kottonen ja Alma Hätönen ovat BB-juontajat kaudella 2021. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Syksy tietää jälleen Big Brotherin palaamista ruutuun. Tänään käynnistyy jo 14. BB-kausi Suomessa ja 12. ns. normikausi. Uudet asukkaat ja uusiutunut BB-talo selviävät tänä iltana käynnistyvän 12-viikkoisen kauden Kickoffissa Nelosella.

Viime kevään julkkiskauden jälkeen on jälleen normikauden vuoro, jossa asukkaina on aivan tavallisia ihmisiä. Asukkaat ovat tätä kirjoitettaessa vielä eristyksissä hotellissa, mutta illalla BB-talo saa 16 uutta asukasta, jotka aloittavat 12 viikkoa kestävän seikkailun.

Big Brotheria tehtiin jo kevään Julkkis-BB:ssä uudessa BB-universumissa, jonne on kesän aikana remontoitu uusi BB-talo, joka on selvästi aikaisempaa isompi. Aiemmin tällä viikolla paljastettiin, että taloon tulee tilaa lisää noin sata neliötä, joka tarkoittaa mm. neljää lisähuonetta taloon kevään versioon verrattuna. Kesällä vielä remontin vielä ollessa käynnissä juontaja Elina Kottonen paljasti, että esimerkiksi varastohuoneen koko kasvaa.

BB-talon rakenteellisten muutosten ja laajenemisen vuoksi taloon tarvitaan lisää kameroita. Pääohjaaja Janne Virtanen kertoi Ilta-Sanomille perjantaina, että talossa on reilusti 50 kauko-ohjattavaa kameraa ja 15-20 tavallista kameraa. Talon tapahtumia pystyy seuraamaan Ruutu+:n maksullisesta 24/7-palvelusta, jossa on edelliskausien tapaan tarjolla kaksi suoraa kuvavirtaa, jotka palvelevat katsojia ympäri vuorokauden tästä illasta aina marraskuun loppupuolelle saakka.

Alkavalle kaudelle on luvattu, että asukkaiden viikkorytmiä sotketaan ja kauden tehtävien epäonnistumisella on seurauksensa. Tulevan syksyn asukaskattauksesta on luvattu monipuolista niin ikien, asuinpaikkojen kuin ammattienkin suhteen. Myös häätötapahtumaan on kerrottu tulevan muutoksia ja häädöt suoritetaan tulevalla kaudella eri tavalla kuin aikaisemmin. Kevään asukashaussa uudelle kaudelle haki noin 6500 henkilöä.

BB-talon valot syttyvät kello 21.30

Big Brotherin alkoholipolitiikkaan ei ole luvassa isoa muutosta. Alkoholia tarjoillaan asukkaille harkitusti esimerkiksi joidenkin juhlien yhteydessä, mutta kaatokänniin asukkaista ei ole tarkoitus juottaa. Asukkaista pääohjaaja Virtanen kertoo, että taloon haettiin asukkaita, jotka ovat jotakin mieltä eri asioista. Se ei kuitenkaan Virtasen mukaan välttämättä tarkoita, että pelkkiä suupaltteja olisi talo täynnä, vaan sieltä löytyy erilaisia persoonia. "Värikäs" on sana, jolla Virtanen kuvaa asukaskokoonpanoa.

Häätöpäivänä pysyy sunnuntaina ja häädöt tapahtuvat Nelosen Big Brother Suomi Live -lähetyksissä, jota juontaa Elina Kottonen. Häätölähetysten lisäksi Big Brotheria pystyy seuraamaan Nelosella tuttuun tapaan maanantaista lauantaihin esittävissä päivittäislähetyksissä, joita juontavat vuoropäivin Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen. Heidän vierainaan Big Brotheria ovat kommentoimassa julkkisvieraiden ja aivan tavallisten BB-fanien lisäksi vakiovieraat Jarkko Valtee tiistaisin ja Kim Sainio lauantaisin.

Uudet asukkaat ja uusi talo paljastuvat siis illan Kickoff-lähetyksessä, joka starttaa Nelosella ja Ruudussa tänään kello 21.30. Kaksituntisessa suorassa lähetyksessä taloon muuttavat asukkaat menevät taloon suoraan karanteenista kulkematta livestudion kautta aivan kuten viime syksynäkin. Tuotanto ei ole kertonut, onko studiossa yleisöä paikalla. Suoran lähetyksen juontavat Elina Kottonen, Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen.

Samoihin aikoihin Kickoff-lähetyksen kanssa - hetkeä ennen ensimmäisen asukkaan taloon astumista - käynnistyvät myös Ruutu+:n kamerat 24/7-palvelussa. Ruudun maksullisten palvelujen tilaajat pääsevät seuraamaan seuraavan 85 päivän ajan BB-asukkaiden elämää kellon ympäri 28. marraskuuta saakka, jolloin on vuorossa Big Brother 2021 finaali. Alkavan kauden voittopottia ei ole julkistettu, mutta vuodesta 2019 lähtien Big Brotherin voittaja on saanut 30 000 euroa.

Seuraamme alkavaa BB-kautta tiivisti Big Brother Fanisivuilla. Uutisoimme avausillan tapahtumista sivustollamme ja erityisen tarkasti on seurannassa Kickoff, jonka liveseuranta starttaa muutama tunti ennen H-hetkeä. Liveseurannan jälkeen päivitämme uutisiimme BB-talon ensimmäisen illan ja yön tapahtumia sekä tiedot uusista asukkaista, josta jatkuu läpi kauden jatkuva uutisseuranta kauden tärkemmistä tapahtumista.

Uusi kausi on enää tuntien päässä. Seuraavat 85 päivää tarjoavat toivottavasti kunnollisia BB-elämyksiä Isoveljen ja uusien asukkaiden kanssa.

Big Brother 2021 Kickoff Nelosella tänään kello 21.30-23.30
Big Brother 24/7 Ruutu+:lla n. klo 21.30 alkaen (maksullinen)

Big Brother -taloon rakennettiin 100 neliötä lisää – häätötilanteet hoidetaan tänä vuonna ennennäkemättömällä tavalla (Ilta-Sanomat 3.9.2021)

Lue myös:
Tuttu kolmikko juontaa normikauden syksyllä - Big Brother 2021 alkaa 5. syyskuuta Nelosella ja Ruudussa (12.7.2021)
BB-talo uudistuu ensi syksyksi, tehtävien epäonnistumisella on seurauksensa (13.7.2021)
Big Brother 2021 käynnistyy tutuin kuvioin syksyllä Nelosella ja Ruudussa (9.8.2021)
IS: BB-talon sisustus laitettu uusiksi, eräteemaa pihalla (2.9.2021)
Asukaskattaus nuorista keski-ikäisiin, BB-talon koko kasvaa (3.9.2021)

 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.