Mediat: Janne Virtanen lopettaa Big Brotherin pääohjaajana

Janne Virtanen vuonna 2020. Kuva: © Nelonen Media.
Janne Virtanen vuonna 2020. Kuva: © Nelonen Media.

Suomen Big Brotherin pääohjaajana vuodesta 2019 lähtien toiminut Janne Virtanen jättää paikkansa BB-tuotannossa, kertovat Tamperelainen-lehti ja Iltalehti verkkosivuillaan. Virtasen seuraaja ei ole vielä tiedossa.

Big Brotherin uuden tulemisen kasvoina sisällön uudistamisen osalta tunnetuksi tullut pääohjaaja Janne Virtanen jättää BB-tuotannon kolmen vuoden ja neljän BB-kauden jälkeen. Asia paljastuu Tamperelaisen sunnuntaina julkaistussa artikkelissa, jossa lehti haastatteli Virtasta kesäteatteriprojektinsa tiimoilta.

Virtasen toimi Big Brotherin pääohjaajana käsitti kolme normaalikautta ja yhden julkkiskauden. Hän kuvasi tehtäväänsä mielenkiintoiseksi, mutta raskaaksi. Tamperelaiselle Virtanen totesi, että 60 kameralla kuvattavassa tuotannossa ohjaajan oli oltava jatkuvasti hereillä.

Pääohjaajaksi Virtanen tuli vuonna 2019, kun Nelonen Media hankki Big Brotherin itselleen sen oltua tauolla Suomessa viisi vuotta ja se lähti uudistamaan formaattia. Virtanen saikin BB:hen uutta henkeä, eikä se perustunut enää pelkästään alkoholilla läträämiseen, mistä hän sai kiitosta. Vastaavasti kritiikkiä tuli, kun BB-talossa ei tapahtunut mitään tai tapahtumiin ei reagoitu.

Tamperelaisen mukaan Virtanen näyttelee tänä kesänä Tampereen Viikinkisaaren kesäteatterissa ja vuoden alusta hän on myös työskennellyt Laajasalon opiston elokuvalinjan vastaavana opettajana vakituisessa työsuhteessa. Tamperelaisen haastattelussa Virtanen tunnustaa kokevansa syyllisyyttä viime vuosien rankkaa työputkea, jolla hän on käsitellyt omien sanojensa mukaan surua vaimonsa poismenosta muutamia vuosia sitten.

Jatkostaan Virtanen tuntuu olevan positiivisella mielellä, kun koronan aiheuttama epävarmuuskin on tiessään. Virtanen sanoo Tamperelaisen verkkosivuilla, että hänestä tuntuu hyvältä olla nyt vakityössä.

Virtanen vahvisti pääohjaajan pestin jättämistä keskiviikkona Iltalehdelle. Hän kommentoi lehden haastattelussa, että hän ei saanut viime syksynä vastausta, jatkuvatko hänen ohjaajan työnsä Big Brotherissa tai jatkuu ohjelma ylipäänsä. Virtanen kertoi Iltalehdelle halustaan tehdä jotain muuta ja opettaminen kiinnostaa häntä.

Ennen Virtasta Suomen Big Brotherin pääohjaajina ovat toimineet Marko Viitanen vuonna 2005, Kim Sainio vuosina 2006-2009 ja 2011-2014 sekä Sami Manninen vuonna 2010.

Big Brother jatkuu Nelosella ja Ruudussa jälleen syksyllä. Uutta pääohjaajaa tai muutakaan ydintiimiä ei ole vielä julkaista, eivätkä tulevan juontajatkaan ole vielä tiedossa.

Lähteet:
Neljä vuotta sitten vaimonsa menettänyt Janne Virtanen on käsitellyt surua tekemällä paljon töitä – tämä kesä piti lomailla, mutta hänet nähdäänkin kesäteatterissa Tampereella (Tamperelainen 12.6.2022)
Ohjaaja Janne Virtanen ei jäänyt odottamaan Big Brotherin päätöstä – vaihtoi alaa (Iltalehti 15.6.2022)

Lue myös:
Big Brother uudistuu syksyllä - BB-talossa pärjää vain pelaamalla! (10.3.2022)
Ruutu+:n hinnoittelu muuttui kesäkuussa, BB 24/7 mukaan vain kalleimpiin paketteihin (8.6.2022)

Artikkelia on päivitetty 15.5.2022 kello 15.42: Lisätty Virtasen keskiviikkoiset kommentit Iltalehdelle.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.