Koostelähetyksissä Sub ja Jim tasoissa, sunnuntain suorissa Nelonen niskan päällä

BB-ohjelmien katsojalukujen vertailu vuosina 2014 ja 2019. Grafiikka: © 2019 Infogram ja Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
BB-ohjelmien katsojalukujen vertailu vuosina 2014 ja 2019. Grafiikka: © 2019 Infogram ja Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Viimeisin BB-kausi päättyi reilut viikko sitten. Päättyneellä kaudella Nelonen Media otti ensimmäistä kertaa ohjat Big Brotherin näyttämiseen Suomessa ja tarkastellaan hieman kahden viimeisen kauden katsojalukuja.

Tämän vuoden alussa Nelonen Media ilmoitti tuovansa Big Brotherin takaisin Suomen televisioon. Syksyllä käynnistyi kaikkiaan 11. ja Nelonen Median ensimmäinen BB-kausi, jota esitettiin Nelosella ja Jimilä. Nelosella nähtiin sunnuntain suorat lähetykset ja Jimillä maanantaista lauantaihin koostelähetykset. Sunnuntaisin oli tuttu häätölähetys, mutta koostelähetykset laitettiin uusiksi ja niihin yhdistettiin mukaan entinen BB Extra vieraineen, joten erillistä extra-ohjelmaa ei päättyneellä kaudella nähty.

Big Brother 2019 finaali nähtiin sunnuntaina 10. marraskuuta ja jo seuraavana maanantaina uutisoitiin, että Nelonen Media oli tyytyväinen BB:n katsojalukuihin. Katsojalukujen perusteella tyytyväisyyteen on myös katetta. Vaikka nykyaikana television katselu on siirtynyt enenevissä määrin verkon puolelle, saivat Nelosen ja Jimin BB-ohjelmat hyviä katsojalukuja. Alkuun katsojaluvut olivat kohtalaisen korkeita, jotka luonnollisesti hieman laskivat kauden edetessä, saaden aina väliaikaisia piristyksiä riippuen BB-talon tapahtumia.

Subin aikaisia katsojaennätyksiä ei ainakaan ensimmäisellä Nelonen Median kaudella rikottu, mutta viimeisimmän Sub-kauden, eli vuoden 2014 lukuja vastaan kamppailtiin hyvin. Voi sanoa, että koostelähetysten suhteen mentiin aika tasatahtia, mutta sunnuntain suorissa Nelonen Media tuntui ottavan voiton. Sunnuntain lähetyksissä Kickoffissa Sub vei voiton, mutta viikottaisissa häätölähetyksissä Nelonen oli useana viikkona niskan päällä. BB-finaalissa Nelonen kukisti Subin reilulla 100 000 katsojalla. Täysin suoraa vertailua ei eri vuosien välillä voi tehdä ja on muistettava, että Nelonen on Nelonen Median ns. pääkanava, kun taas Sub on MTV Oy:n ns. sisarkanava.

Uuden tulemisen katsojalukujen perusteella ei pitäisi olla estettä uudelle kaudelle, mutta ainakaan toistaiseksi Nelonen Media ei ole tehnyt päätöstä Big Brotherin jatkosta kanavillaan. Heti finaalin jälkeen Nelonen Median kotimaisten ohjelmien päällikkö Meira Noronen kertoi Iltalehdelle, että keskusteluja BB:n jatkosta käydään. Syksy osoitti, että Big Brotherille oli edelleen tilausta ja se kiinnosti katsojia television lisäksi niin 24/7:ssa kuin sosiaalisessa mediassa.

Nelonen Media kertoi tiedotteessaan, että Big Brotherin 24/7-streameja ja BB-klippejä startattiin yhteensä noin 32,5 miljoonaa kertaa. Yhteensä televisiossa ja Ruutu-palvelussa BB tavoitti 2,6 miljoonaa suomalaista. Innokkaimpia BB-katsojia olivat 15-34-vuotiaat naiset, jotka BB tavoitti Nelonen Median mukaan 67 % väestöryhmästä. Lisäksi 25-44-vuotiaiden miesten ja naisten väestöryhmästä BB tavoitti 65 % väestöryhmästä.

Alla näkyy katsojalukuvertailu Big Brotherin televisiokatselusta. Kuvaajassa ja taulukossa on vertailtu Big Brotherin koostelähetyksiä ja sunnuntain suoria lähetyksiä vuosina 2014 ja 2019. Katsojalukujen lähde on Finnpanelin TV-mittaritutkimus ja lukuina on käytetty Finnpanelin ilmoittamia ohjelmien keskikatsojamääriä.

Kaudella 2014 BB-kausi kesti 12 viikkoa viikolta 34 viikolle 46, kun tänä vuonna kymmenen viikkoa kestänyt kausi alkoi viikolla 35 ja päättyi viikolle 45.

 

Katsojaluvut on otettu viikottain ohjelmien katsotuimmasta lähetyksestä. Taulukon vasemmassa reunassa näkyy kalenterivuoden viikko, miltä viikolta luvut ovat ja kuvaajassa viikot näkyvät vaaka-akselilla. Jos kuvaaja ja taulukko eivät näy, ne voi katsoa myös täältä.

Lähteet: Iltalehti ja Nelonen Media.

Iltalehti: Big Brotherin jatkosta ei vielä varmuutta (11.11.2019)


Tulosta   Sähköposti