Väärin stressaannuttu, viikkotehtävä epäonnistui

Asukkaille paljastettiin äänestystilanteita viikon aikana. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Asukkaille paljastettiin äänestystilanteita viikon aikana. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Viikkotehtävä huipentui torstaina pakohuonetehtävään. Viikkotehtävä oli vaarassa epäonnistua ja asukkaat saivat viimeisen mahdollisuuden korjata tilanteen.

Tällä viikolla asukkaiden täytyi pitää huolta stressitasoistaan. Osan asukkaista täytyi huolehtia, että stressitasot pysyvät keskitason alapuolella (sininen ryhmä) ja osa täytyi pitää stressitaso keskitason yläpuolella (punainen ryhmä). Asukkaiden tehtävä ei ole kuitenkaan sujunut hyvin, sillä stressitasot ovat menneet juuri päinvastoin, eli siniset ovat stressanneet ja punaiset eivät.

Viikkotehtävä oli epäonnistumassa, mutta Big Brother päätti tarjota asukkaille viimeisen mahdollisuuden. Päivätehtävänä oli selvittää pakohuone 90 minuutissa ja asukkaat saivat rakentaa ryhmät uudestaan stressitasojen sopivuuden mukaan. Lisähuone rakentui BB-talon tehtävähuoneeseen, joka toimi sviittinä risteily-viikkotehtävässä.

Uudet ryhmät muodostettiin niin, että stressaavaan punaiseen ryhmään kuuluivat Mira, Jukka, Tuula, Anu ja Ville. Siniseen ryhmään kuuluivat Kevin, Milla, Kristian, Kimmo ja Helmeri. Punaisella ryhmällä oli pieni etu, koska Mira toimii ulkomaailmassa pakohuonepelin työntekijänä.

Pakohuoneessa asukkaiden piti ratkoa erilaisia pulmia, jotta he saivat laatikoiden tai ovien lukkoja auki. Vihjeiden avulla he saivat lukkojen numerokoodit auki ja lukkojen takaa he saivat erilaisia tarvikkeita, kuten esimerkiksi työkaluja. Tehtävään kuului tarina, jonka mukana heidän piti saada huone kuntoon, kun vanha rouva saapuu matkoilla, eikä hän ole saanut havaita, että huoneessa on juhlittu hänen poissaollessaan.

Molemmilla ryhmillä peliajassa mentiin 90 minuutin tuntumaan. Big Brother käski ryhmät ulos tehtävähuoneesta, kun he löysivät viimeisen lukon takaa maapallon. Asukkaat eivät olleet aivan varmoja, että olivatko he onnistuneet ja, jos olivat, kumpi ryhmä oli parempi. Ville oli sitä mieltä, että sininen ryhmä olisi voittanut tehtävän.

Aikaisempien päivien tapaan asukkaiden spekulaation kohteena oli stressitasojen mittauksen oikeellisuus. Asukkaat olivat erittäin skeptisiä heidän saamiinsa mittaustuloksiin, Viimeisimpien spekulaatioiden mukaan asukkaat epäilivät, että heille on näytetty tulokset vain yöajalta. Etenkin Kristian on suhtautunut mittaustuloksiin erittäin kriittisesti, eikä hän ole luottanut tuloksiin oikeastaan siitä lähtien, kun he niitä alkoivat saamaan.

Sininen ryhmä luovutti mittaukseen käytetyt älysormukset punaisten suorittaessa pakohuonetehtävää ja siniset luovuttivat ne pian heidän pakohuonetehtävänsä päätyttyä. Heti tämän jälkeen Big Brother kertoi, että punaiset voittivat pakohuonetehtävän ja palkinnoksi he saivat tilata pizzat. Punaisen ryhmän aika oli 87 minuuttia ja sinisen ryhmän 92 minuuttia. Pakohuonetehtävä ei vaikuta suoranaisesti viikkotehtävän onnistumiseen, vaan stressitasot ratkaisevat.

Asukkaat saivat kuulla viikkotehtävän tuloksen torstai-iltana. Jo ennen tuloksen julkistamista asukkaat epäilivät viikkotehtävän epäonnistuneen ja asia sai varmistuksen Big Brother kuulutettua tuloksen taloon. Asukkaat naureskelivat odotettua tulosta ja pohtivat, että heillä on sentään 60 euron budjetti kauppaan. Ville nosti omaa häntäänsä ja sanoi, että hän oli ehdottanut maanantaina 60 %:n viikkobudjettia 70:n sijaan. Villeäkään ei tosin hirveästi tappio haitannut.

Stressimittausten tulokset toimitettiin asukkaille viikkotehtävän tulosjulkistuksen jälkeen. Pakohuonepelissä sinisessä ryhmässä olleet asukkaat, joiden piti olla stressittömänä, arvot olivat 50 tai yli, vaikka niiden piti olla 50:n alapuolella. Pienin arvo oli Kimmon 50 ja alkuviikon viilipyttyinä olleet Kristian ja Kevin keräsivät arvot 62 ja 74. Punaisella ryhmällä arvot olivat yli 50 niin kuin pitikin. Alin arvo oli Tuulalla (54) ja rauhallisena tunnetun Villen arvo oli 75.

Pienestä viikkobudjetista huolimatta asukkaat suunnittelivat innolla kauppareissua, mutta ostoslistalle alkoi kertyä vain perustuotteita, kuten maitoa.

Pakohuone-päivätehtävän keskimääräiset stressilukemat:

Sininen ryhmä:
Kimmo 50
Helmeri 53
Kristian 62
Milla 65
Kevin 74

Punainen ryhmä:
Tuula 54
Jukka 59
Anu 65
Mira 65
Ville 75

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.