Artusta lohkon johtaja ananasfestivaaleilla - Viikkotehtävä jatkuu yhä

Arttu valittiin ananaslohkon johtajaksi ananasfestivaaleilla. Kuva: © Nelonen Media.
Arttu valittiin ananaslohkon johtajaksi ananasfestivaaleilla. Kuva: © Nelonen Media.

Torstaina asukkaat pääsivät ananasfestivaaleilla ja työkalumuseoon. Viikkotehtävän loppua myös odoteltiin, mutta näyttää siltä, ettei BB-talo ole vielä tämän päivän etapin maalina.

Neljäs päivä viikkotehtävässä oli tähän mennessä rauhallisin. Lentoon päästyään asukkaat matkustivat ensin Matovaaran tuontiananasfestivaaleille ja sitten Ruotsinpyhtään työkalumuseoon. Matovaarassa asukkaille oli kunnollinen päivätehtävä, mutta Ruotsinpyhtäällä asukkaat kävivät katsomassa työkalumuseon varsin vaatimattoman yhden vasaran kokoelman.

Päivän suurinta draamaa nähtiin ennen Matovaaraan saapumista, kun asukkaat harhautuivat Venäjän ilmatilaan ja lentoradiosta alkoi kuulua venäjän kielisiä viestejä. Näitä tulkitsemaan tarvittiin talon venäjän taitaja Kristiina, jonka avulla asukkaat saivat vihjeen, mutta saatuaan kurssinsa takaisin Suomeen, he saivat Suomen lennonjohdolta viestin, että vihje oli väärä. Suomen lennonjohdolta saatu toinen vihje oli oikea, joka johdatti asukkaat ananasfestivaaleille.

Ananasfestivaaleilla oli tarjolla ananasta koko rahan edestä. Asukkaiden piti suunnitella festivaalien ohjelma ja valita siellä ananaslohkon johtaja keskuudestaan. Johtaja valittiin festivaalien ensimmäisessä ohjelmanumerossa, joka oli ananaksen syöntikilpailu.

Syöntikilpailun nopein oli Arttu, joka sai pukeutua ananaslohkon johtajan ananasasuun ja hän sai värvätä asukkaita lohkoonsa. Artun piti myös esittää sitoutumissuunnitelmansa.

Muut asukkaat pääsivät suorittamaan suunnittelemiaan ohjelmanumeroitaan seuraavaksi. Joel, Timo ja Marko esittivät ensin ananasnukketeatterina ananaksen elämänkaaren, mikä päättyy 18-vuotiaana suomalaisiin kauppoihin miesten esityksen mukaan. Toinen etukäteen suunniteltu ohjelmanumero oli talon naisten ja Artun vetämä "Oodi ananakselle".

Loppuosa ohjelmistosta oli spontaanisti vedetty keskustelutilaisuus aiheesta "Maailma ananaslasien läpi". Yksi mielipiteitä eniten vakavista keskusteluista oli kuuluuko ananas pizzaan? Noin puolet asukkaista oli sitä mieltä, että ehdottomasti kuuluu ja noin puolet oli vastaan. Ananaslohkon johtaja Arttu sanoi, että hänen mielestään ananas ei kuulu pizzaan, mutta jokainen voi laittaa omaan pizzaansa, mitä haluaa.

Ananasfestivaalien lopuksi järjestettiin vielä veistoskilpailu, jossa jokainen asukas teki kokonaisesta ananaksesta omanlaisensa veistoksen. Kilpailussa nähtiin erilaisia suorituksia, kuten esimerkiksi klassinen shottimuki, mutta voiton vei Timon ananasasumus, johon kokonaisen ananaksen sisään oli koverrettu pikkuananaksien koti.

Ei sittenkään vielä BB-taloon

Kun veistoskilpailu oli saatu pidettyä ja Arttu sai sanottua festivaalien loppusanat, oli asukkaiden aika jatkaa matkaa. Seuraava etappi vei pikavisiitille Ruotsinpyhtään työkalumuseoon. Siellä pienen vasarakokoelmaan tutustumiseen riitti tupakan mittainen tauko.

Asukkaat jatkoivat jälleen matkaa ja he toivoivat jo viikkotehtävän päättyvän, kuten se on yleensä torstaisin päättynyt. Toiveita herätti, kun he tulkitsivat lentoaakkosia ja saivat radiosta poimittua viestin "BBtalo". Viikkotehtävän uskottiin jo päättyvän, kun he saivat BB-talosta näköhavainnon, mutta juuri, kun asukkaat olivat laskeutumassa pihalle, muutti lennonjohto ilmalaivan kurssia.

Uusi käänne nauratti asukkaita ja nyt ei enää kovin moni uskonut viikkotehtävän päättyvän. Ainakin usko juhliin viikkotehtävän päätteeksi on jo mennyttä ja asukkaat uskovat, että juhlat ovat huomenna. Asukkaat eivät vielä tiedä, että heitä odottaa perjantaina Raumanmeren Juhannusfestivaalit, jonne tulee artisteiksi Gaselli ja Stig.

Viikkotehtävän kohtalosta päättävät tällä viikolla hybridi-tv-katsojat, jotka voivat äänestää lauantaihin saakka, onnistuuko viikkotehtävä vai ei. Äänestys onnistuu hybridi-tv-vastaanottimella kaukosäätimen sinistä nappia painamalla lauantaihin 24.10.2020 kello 12 saakka.

Torstai-iltana asukkaiden ilmalaiva joutui jälleen tekemään välilaskun Big Brotherin Bread &  Breakfastiin, joten matka - ja viikkotehtävä - jatkuu vasta aamulla.

Lue myös:
Ilmalaivalla rinnakkaisen todellisuuden tapahtumiin (19.10.2020)
Artulle ja Olli-Pekalle aamun ja illan keittiövuorot Häädetyn herjassa (19.10.2020)
Ennustamista Kauvitsassa ja Teknopilkkiä Saukkolammella (20.10.2020)
Pinna kiristyi kolmantena lentopäivänä (21.10.2020)

Artikkelia on päivitetty 22.10.2020 kello 22.18: Lisätty tieto välilaskusta ja otsikkoa muokattu.


Tulosta   Sähköposti