Asukkaat edelleen kuutamolla uitavasta matkasta, merenneidoilta apua

Kati ja Paula merenneitoina. Kuva: © Nelonen Media.
Kati ja Paula merenneitoina. Kuva: © Nelonen Media.

BB-asukkaiden uintimatka Tallinnaan jatkuu, mutta määränpää ei ole vielä lähelläkään. Heidän arvionsa uitavasta matkasta heittää edelleen runsaasti, eivätkä he tunnu ottavan vinkeistä vaarin.

Viikkotehtävässä käynnistyi keskiviikkona jo kolmas päivä ja tänään oli viimeinen kokonainen päivä. Tiistai-iltaan mennessä asukkaat olivat uineet tehtäväalueen uima-altaassa 3050 kierrosta, joka Big Brotherin käyttämän mittauksen mukaan tarkoittaa sitä, että asukkaat olivat uineet 36,6 km (12 metrin kierros). Big Brother on määritellyt kokonaismatkaksi 80 km.

Asukkaat ovat tehneet virheen arvioidessaan uimaradan pituudessa, jonka arvio on vaihdellut 14-18 metrin välillä ja myös kokonaismatkan pituus on heitellyt 60-80 kilometrin välillä. Joka tapauksessa he ovat ajatelleet, että noin 5000 kierrosta pitäisi riittää onnistuneeseen viikkotehtävään, vaikka BB:n mittauksilla hyväksyttävään lopputulokseen päästään 6667 kierroksella.

Aamulla ensimmäiseksi pääsi hommiin meribiologi Sami, jonka toimenkuva muuttui jälleen hieman, sillä hän joutui siivoamaan Suomenlahtea ravinteista. Asukkaat eivät päässeet heti herätyksestä uimaan, mutta siivousoperaatio ei kestänyt kauaa ja viikkotehtävä pääsi jatkumaan.

Koko päivän asukkaat olivat siinä uskossa, että viikkotehtävä etenee riittävän ripeästi ja he saavat helposti kasaan tarvittavat kierrokset ja viikkotehtävä onnistuu. Päivän tavoitteena asukkailla on saavuttaa 5000 kierrosta ja jatkaa torstaina niin kauan, kun ehtii. Kukin asukas kävi vuorollaan uimassa Samia lukuun ottamatta, joka oli vapautettu tehtävästä meribiologin toimen vuoksi. Jopa Kristiina ui tänään pidempiä vetoja.

Viikkotehtävän keskelle asukkaat saivat myös tehdä podcastia aiheesta "silloin ylitin itseni". Kansainvälisen podcast-päivän kunniaksi asukkaat kävivät pareittain tallentamassa olohuoneessa kymmenen minuutin podcastin. Osittain tarinat olivat jo samoja, mitä asukkaat ovat talossa toisilleen kertoneet näinä viikkoina, mutta myös joitakin uusia tarinoita kuultiin.

Kristiina ja Sasa tekemässä podcastia. Kuva: © Nelonen Media.
Kristiina ja Sasa tekemässä podcastia. Kuva: © Nelonen Media.

Vihjeitä ja helpotusta viikkotehtävään

Big Brother tarjosi asukkaille myös vihjeitä viikkotehtävän suorittamisesta, mutta mitään keskustelua se ei aiheuttanut, että heillä olisi laskelmat pielessä. Seuraavassa päivätehtävässä Katista ja Paulasta tuli merenneitoja, joiden piti mennä merenneitoasussa sulavasti uima-altaassa kolme kierrosta. Merenneitojen avulla asukkaat löysivät matalikolle, jossa he pystyivät hetken vesijuoksemaan ja etenemään nopeammin.

Lisää vinkkejä tuli BB-meriradiosta, joka aloitti yllättäen lähetyksensä tehtäväalueella. Meriradio tiedotti, että sää on nyt hyvä, mutta iltaa kohden tuuli yltyy, eikä yöllistä vesillä liikkumista suositella. Radion juontaja kommentoi lisäksi, että matkaa on aika paljon jäljellä, mutta kuuntelijoissa se ei aiheuttanut merkittäviä toimenpiteitä.

Uimavalvojana tuolloin toiminut Kristiina alkoi lähetyksen päätyttyä pohtimaan, voisiko tuo olla vinkki. Hän kyseenalaisti, onko heidän 5000 kierroksen tavoitteensa se lopullinen maali. Myös Sami sanoi tähän väliin, että hänellekin on tullut samansuuntaisia vinkkejä. Marko oli suurimpana meriradion vinkkien kyseenalaistaja, eikä Katikaan lähtenyt pohtimaan asukkaiden laskelmien oikeellisuutta.

Joel vetää Arttua altaassa Artun polskiessa perässä. Kuva: © Nelonen Media.
Joel vetää Arttua altaassa Artun polskiessa perässä. Kuva: © Nelonen Media.

Samoihin aikoihin talossa availtiin lonkeropulloja, jotka asukkaat saivat katsojaäänestyksen tuloksena hybridi-tv-äänestyksessä eilisiltana. Lonkeropullot aiheuttivat jo draamaa, kun Olli-Pekan johdolla muutama pullo piilotettiin ja koko talo osallistui mysteerin selvitykseen. Olli-Pekka ja juoneen osallistuneet Roope, Ella, Paula ja Marko heittivät lisää vettä kiukaalle.

Lopulta Sasa kyllästyi källiin, kun hän löysi pullot terassilta ja paljasti källin kaikille. Aiemmin asukkaat olivat sopineet jo, että juomat saa ne, jotka voittavat ne pelissä, joka pelattiin keskiviikkona iltapäivällä. Juomat voittivat Paula, Sami, Olli-Pekka ja Timo. Timo lahjoitti voittonsa Artulle ja Sami Markolle.

Voittajanelikko aloitti alkuillasta juomaan palkintojuomia ja samalla muut asukkaat vielä jatkoivat viikkotehtävän suorittamista. Vesijuoksu kiellettiin uudelleen, koska asukkaat ohittivat matalikon, mutta uimalla tai sukeltamalla sai yhä jatkaa. Asukkaiden on tarkoitus jatkaa tänään vielä 5000 kierrokseen saakka.

Asukkaat onnistuivat omassa tavoitteessaan ja he pääsivät 5000 kierrokseen hieman kello 20.30:n jälkeen. Matkassa tämä tarkoittaa Big Brotherin mittauksilla 60km, kun onnistumiseen vaadittavasta tuloksesta uupuu vielä 20 km.

Viikkotehtävä päättyy torstaina.

Lue myös:
Uimalla Tallinnaan neljännessä viikkotehtävässä (28.9.2020)
Väärä uintireitin pituus uhkaa viikkotehtävää - Meribiologi aloitti tutkimukset (29.9.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.