Väärä uintireitin pituus uhkaa viikkotehtävää - Meribiologi aloitti tutkimukset

Levälauttoja ilmestynyt Suomenlahdelle. Kuva: © Nelonen Media.
Levälauttoja ilmestynyt Suomenlahdelle. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat matkaavat viikkotehtävässä uiden Tallinnaan. Uintimatka on edennyt, mutta asukkaat ovat arvioineet uimansa radan liian lyhyeksi, josta voi seurata ongelmia viikkotehtävän onnistumisen suhteen.

Viikkotehtävä alkoi maanantaina, jolloin asukkaat saivat uitua 1350 kierrosta. Asukkaat arvioivat eilen, että kahdeksikon muotoinen rata on 18 metriä pitkä ja he pohtivat, että matka Tallinnaan kestää noin 90 kilometriä, jolloin heidän pitää uida noin 5000 kierrosta kaikkiaan.

Asiassa on kuitenkin yksi mutta: he ovat arvioineet radan liian pitkäksi. Big Brother ilmoitti eilen verkkosivuillaan, että viikkotehtävän onnistumiseksi asukkaiden olisi uitava 6667 kierrosta. Tämä tarkoittaa, että kierroksen pituus on vain noin 12 metriä, kun BB ilmoitti, että tässä tehtävässä matka Tallinnaan on 80 kilometriä.

Päivällä asukkaat ovat pohtineet, ovatko he oikeassa radan pituuden ja Tallinnan etäisyyden suhteen. Ainakin Marko, Kristiina ja Arttu ovat spekuloineet, kuinka pitkä tehtäväalueen uima-altaaseen tehty rata on ja arviota tuotiin hieman alaspäin. Kristiina arvioi, että kahdeksikossa pitää uida vinottain, joka kasvattaa matkaa, kun Marko mietti reitin pituutta 14 metriksi. Uudessa arviossa päästiin 16 metriin Kristiinan perusteltua johtopäätöksensä.

Levää merellä, meribiologi ottamaan näytteitä

Uimareiden urakkaa lisäksi vaikeutettiin tiistaiksi, kun Suomenlahdella havaittiin leväesiintymiä. Näiden merkiksi uima-altaaseen ilmestyi kaksi "levälauttaa", jotka liikkuivat itsekseen, kun altaassa ui. Asukkaat eivät saaneet osua myrkyllisiin lauttoihin uidessaan, joten he joutuivat kiertämään ne tai sukeltamaan niiden ali.

Edellä mainituista huolimatta asukkaiden keskuudessa ei ole hätää viikkotehtävän onnistumisesta ole, sillä he ovat siinä uskossa, että kaikki on menossa hyvin. Asukkaat ovat asettamassaan tavoitteessa, mutta tällä tahdilla viikkotehtävän onnistuminen on vaarassa. Toki nyt on vasta toinen päivä menossa ja paljon riippuu, kuinka pitkään asukkaat jaksavat uida tänä iltana.

Tiistaihin noin kello 17 mennessä asukkaat olivat uineet yhteensä 2400 kierrosta, eli tämän päivän saldo on jo yli tuhat kierrosta. Mistään motivaation puutteesta ei ole ollut kyse, vain väärä arvio matkasta on tuudittanut asukkaat väärään turvallisuudentunteeseen.

Lähes kaikki asukkaat ovat osallistuneet uimiseen ahkerasti, ainoastaan Kristiina ja Sami ovat jääneet vain kymmeneen kierrokseen kumpikin. Eilen Kristiina valitteli huonoa oloa ja tänään korvakipua, joka on aiheuttanut ihmetystä muiden asukkaiden keskuudessa. Etenkin Ella on ollut ärsyyntynyt Kristiinan uimattomuudesta.

Päivystävä meribiologi tutkii näytteitä. Kuva: © Nelonen Media.
Päivystävä meribiologi tutkii näytteitä. Kuva: © Nelonen Media.

Samin vähäiseksi jäänyt uimattomuus johtuu hänen Nikolta saamastaan Häädetyn herjasta. Niko teki Häädetyn herjassa Samista päivystävän meribiologin Suomenlahdelle, jonka on otettava näytteitä aina BB:n soittaessa äänimerkkiä. Aluksi Sami otti näytteitä pintavedestä, mutta myöhemmin hän joutui sukeltamaan niitä pohjasta. Sukeltamista varten Big Brother toimitti Samille snorkkelin.

Meribiologina Samin on otettava näytteet saamallaan haavilla, tutkia ne mikroskoopilla talossa ja toimitettava tutkimusten tulokset päiväkirjahuoneeseen. Ensimmäisten tulosten analyysin jälkeen pintavesinäytteitä on otettu jo riittävästi.

Tiistaina asukkaat uivat noin kello 21:een saakka, kun Kati oli viimeisenä altaassa. Päivän päätöslukema oli 3050 kierrosta ja tänään asukkaat uivat 1700 kierrosta.

Uimalla Tallinnaan neljännessä viikkotehtävässä (28.9.2020)

Artikkelia on päivitetty 29.9.2020 kello 21.11: Uutiseen päivitetty tiistain uintilukemat.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.