Uimalla Tallinnaan neljännessä viikkotehtävässä

Sami uimavalvojana. Kuva: © Nelonen Media.
Sami uimavalvojana. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat matkustavat uudessa viikkotehtävässä Tallinnaan. Matkaa eteläiseen naapuriin ei kuitenkaan tehdä aivan perinteisellä tavalla.

Neljäs viikkotehtävä käynnistyi jo ennen puolta päivää. Ennen viikkotehtävän alkua Paula ja Olli-Pekka spekuloivat, että tämän viikon viikkotehtävä olisi tehtäväalueella ja Kati toivoi viikkotehtävän olevan fyysinen. Nämä arvaukset ja toiveet osuivat kohdalleen, sillä tällä viikolla on ohjelmassa uintia.

Asukkaiden on uitava Helsingistä Tallinnaan, eli uitavaa matkaa tulee 80 km. Tieto kerrottiin Big Brotherin verkkosivuilla kello 20.54 julkaistussa artikkelissa. Tuossa artikkelissa myös paljastettiin, että asukkaiden on uitava 6667 kierrosta onnistuakseen viikkotehtävässä. Aiemmin BB-nettisivuilla kerrottiin suurpiirteisesti matkan olevan vajaat 90 kilometriä.

Uintityyli on vapaa ja aluksi annettiin lupa jopa vesijuoksuun tai -kävelyyn. Myöhemmin juoksu ja kävely kiellettiin, kun asukkaat olivat päässeet kauemmaksi Helsingistä. Uinti tapahtuu tehtäväalueen uima-altaassa, joka tuli tutuksi mökin asukkaille ensimmäisen vajaan kolmen viikon aikana. Uima-altaaseen on tehty kahdeksikon muotoinen rata, jota asukkaiden on kierrettävä. Kahdeksikko muodostuu kiertämällä altaaseen asetetut poijut. Kerrallaan uimassa saa olla korkeintaan kaksi asukasta, mutta muut asukkaat saavat olla kannustamassa tehtäväalueella.

Alkuperäisistä talon asukkaista oli mukavaa, että hekin pääsivät näkemään edes hieman, millaista tehtäväalueella oli, kun se oli BB-mökki. Tehtäväalueella oli yhä mökin majoitustila, joka nyt toimii pukuhuoneena. Myös varastomökki oli paikoillaan, mutta päiväkirjamökki oli viety pois. Entiset mökin asukkaat kertoivat mökistä ja heidän kokemuksistaan alkuperäisille talolaisille.

Kahden uimarin lisäksi yhden asukkaan on oltava uimavalvoja, joka huolehtii uimareiden hyvinvoinnista ja terveydestä ja laskee uimareiden uimat kierrokset. Sekä uimareita että uimavalvojia voidaan vaihtaa asukkaiden haluamaan tahtiin.

Uidut kierrokset merkataan post-it-lapuille yksi kerrallaan siten, että siinä näkyy uimarin nimi ja kierrosnumero, esimerkiksi "Arttu 5". Viikkotehtävän ensihetkillä asukkaat tekivät virheen, että he merkkasivat lapulle asukkaan aina yhdellä vuorolla uimat kierrokset, eikä yksittäisiä kierroksia.

Paula näyttää viikkotehtävän uimaratakarttaa. Kuva: © Nelonen Media.
Paula näyttää viikkotehtävän uimaratakarttaa. Kuva: © Nelonen Media.

Sami tarkisti ohjeista, miten kirjanpito piti suorittaa ja asia tarkistettiin vielä Big Brotherilta, jonka jälkeen asukkaat alkoivat merkata kierroksia oikein. Big Brother antoi asukkaille luvan merkata jälkikäteen ensimmäisillä muutamilla tunneilla uimat kierrokset yksitellen lapuille. Urakka oli vähäisestä ajasta huolimatta melkoinen, sillä esimerkiksi Katille oli jo kertynyt muutama sata kierrosta.

Asukkaat alkoivat innolla uimaan, vaikka taidot vaihtelivatkin. Esimerkiksi Kati ja Roope ovat hyvässä vauhdissa, mutta esimerkiksi Samilla oli vaikeampaa. Sami valittelikin, ettei hän ole koskaan pitänyt uimisesta. Asukkaista Kristiina ei osallistu uintiin maanantaina, koska hän koki itsensä huonovointiseksi, mutta hän on päivän aikana hoitanut uimavalvojan hommia ja puuhaillut myös keittiössä.

Viikkotehtävän onnistumiseksi asukkaat arvioivat uitavan radan pituudeksi 18 metriä ja he laskivat, että heidän tarvitsee uida 1500 kierrosta päivää kohden maanantaista keskiviikkoon ja sitten torstaina niin paljon kuin ehtii. Maanantaina alkuillasta asukkaat pohtivat jopa yöuinnin mahdollisuutta. Ainakin Olli-Pekka puhui, että hän ajatteli mennä kuutamouinnille. Idea kuitenkin hylättiin ainakin tänään energian säästämiseksi tuleville päiville.

Asukkaiden arvio osoittautui liian pieneksi ja he vielä luulevat, että he ovat hyvässä tahdissa. Maanantaina asukkaat saivat tänään kokoon 1350 kierrosta, joka tarkoittaa, että heidän pitäisi uida vielä 5317 kierrosta viikkotehtävän loppuun mennessä, jotta tehtävä onnistuu.

Jos viikkotehtävä päättyy torstaina, on asukkailla jäljellä vielä ainakin kaksi kokonaista päivää ja yksi vajaa päivä. Big Brother voi kuitenkin aiheuttaa asukkaille hankaluuksia tehtävän suorituksessa, joten rennon letkeä henki ei välttämättä koko aikaa jatku.

Illan päätteeksi Sami sai Häädetyn herjan eilen häädetyltä Nikolta. Häädetyn herjassa Samista tuli viikkotehtävän päivystävä meribiologi Suomenlahdella, eikä hänen tarvitse osallistua enää uinnin suorittamiseen. Samin tarkka toimenkuva ei ole vielä tiedossa, mutta luultavasti siihen saadaan selvyyttä tiistaina.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Lätäkön yli – uiden Tallinnaan
Lisäohje viikkotehtävään: Taakse jäi kotisatama ja nyt alkoi todellinen uiminen

Artikkelia on päivitetty 28.9.2020 kello 22.41: Lisätty tieto BB:n vaatimasta suorituksesta viikkotehtävän onnistumiseksi, muotoiltu sanamuotoja uusiksi ja päivitetty asukkaiden saamaa kierrosmäärää maanantaina.

Artikkelia on päivitetty 28.9.2020 kello 23.21: Lisätty tieto Samin saamasta Häädetyn herjasta.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.