Neljäs viikkotehtävä päättyi karmeaan epäonnistumiseen

Video: Viikkotehtävän loppuhetket ja lopputuloksen julkistus. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Tämän kauden neljännessä viikkotehtävissä koettiin yksi kaikkien aikojen pohjakosketus Suomen Big Brotherin historiassa viikkotehtävien suorittamisessa. Asukkaat epäonnistuivat täydellisesti uintimatkassaan Tallinnaan, jonka he arvioivat täysin väärin, eivätkä he päässeet koskaan perille.

Asukkaat olivat suorittaneet viikkotehtävänä uintia Helsingistä Tallinnaan maanantaista asti. Keskiviikkoiltaan mennessä asukkaat olivat saaneet kasaan 5000 kierrosta, mutta rantautuminen Tallinnaan oli vielä kaukana. Tähän päästäkseen asukkaiden pitäisi uida tehtäväalueen uima-altaassa 6667 kierrosta torstai-iltapäivään mennessä.

Yöllä meribiologi Sami oli vapautettu päivystysvuorostaan ja hänelle annettiin erikoistehtäväksi yöuinti, jota vain Sami sai halutessaan suorittaa. Sami sai hieman keskiyön jälkeen luvan mennä uimaan niin paljon kuin hän haluaa. Seuranaan Samilla oli uintivalvoja Roope ja taskulampuilla valoa näyttäneet Olli-Pekka ja Marko. Olli-Pekalla oli aluksi hauskaa, kun Samin uinti näytti vaikealta, mutta uinti alkoi sujua pikku hiljaa ja Sami sai uitua 101 kierrosta.

Viikkotehtävän viimeiseksi päiväksi asukkailla oli silti jäljellä hurja urakka, yli 1500 kierrosta. Näytti vääjäämättömältä, että viikkotehtävä ei onnistu. Asukkaat olivat kuitenkin siinä luulossa, että he ovat selvillä vesillä ja viikkotehtävä onnistuu heittämällä. He jo luulivat keskiviikkona saapuneensa Tallinnaan ja uskoivat tekevänsä enää extraa.

Big Brother antoi asukkaille viimeisen mahdollisuuden, kun viikkotehtävää oli jäljellä enää tunti. Tällöin uima-altaaseen sai pulahtaa kolme asukasta ja he saivat käyttää kaikkia BB:n toimittamia apuvälineitä. Yritys ja kannustus oli tehtäväalueella kovaa, kun asukkaat polskivat vauhdikkaasti ja Tallinna alkoi jo häämöttää horisontissa.

Voitonvarmuudesta tyrmistykseen

Loppu kuitenkin häämötti ja viimeiset viisi minuuttia asukkaat päättivät voitonvarmoina uida enää "kuutamouintia" ja nauttia. Big Brotherin kuulutettua viikkotehtävän päättyneeksi asukkaat onnittelivat toisiaan ja usko onnistumisesta oli kova. Asukkaat ehtivät hädin tuskin ylös altaasta, kun BB käski asukkaat sohvalle kuulemaan viikkotehtävän tuloksen.

Asukkaita nauratti vielä siinä vaiheessa, kun BB aloitti tuloksen julkistamisen soittamalla talon kaiuttimista äänimuistoja viikkotehtävän varrelta. Tallenteissa kuului asukkaiden spekulaatioita etäisyydestä Tallinnaan ja uimaradan pituudesta. Asukkaat saivat myös kuulla, kuinka Sami ja Kristiina kyseenalaistivat asukkaiden asettaman tavoitteen, mutta vielä tässäkään vaiheessa ketään ei tuntunut sohvalla epäilyttävän.

Viikkotehtävän päättyessä oli vielä ylimmillään kunnes... Kuva: © Nelonen Media.
Viikkotehtävän päättyessä oli vielä ylimmillään kunnes... Kuva: © Nelonen Media.

Tunnelma vaihtui hämmennykseen, kun Big Brother kuulutti viikkotehtävän epäonnistuneeksi. Asukkaat kyselivät toisiltaan, miten se oli muka mahdollista ja hehän olivat tehneet kaiken mahdollisen. Marko ja Roope spekuloivat, että voiko tämä olla vitsi ja kohta BB kertoo oikean tuloksen. Jo aiemmin viikolla ainakin Marko oli pitänyt BB:n useasti antamia vinkkejä huijauksena ja hämäysyrityksenä.

Kukaan asukkaista ei kyseenalaistanut esimerkiksi Markon toimintaa. Kukaan ei myöskään arvostellut kenenkään suorittamista, vaikka esimerkiksi Kristiina oli yksi vähiten uineista. Kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä, että he tekivät kaikkensa, eikä heissä ollut mitään vikaa. Ainakaan toistaiseksi Big Brother ei ole toimittanut asukkaille tarkempia tietoja, kuinka paljon heidän olisi pitänyt tällä viikolla uida.

Tämä oli kauden ensimmäinen täysin epäonnistunut viikkotehtävä. Toisella viikolla mökin asukkaat epäonnistuivat kaksintaistelu-viikkotehtävässä, mutta talon asukkaat onnistuivat siinä.

Asukkaat löivät neljännessä viikkotehtävän puolesta veto 99:n vedonlyöntiprosentilla ja epäonnistuminen tarkoittaa, että heidän viikkobudjettinsa on 2,40 euroa. Tällä rahalla he saavat tehdä ostokset verkkokaupassa, mutta Big Brother kuitenkin toimittaa asukkaille joka viikko perusruokatarvikkeet.

...kunnes karu totuus selvisi Roopelle ja muille. Kuva: © Nelonen Media.
...kunnes karu totuus selvisi Roopelle ja muille. Kuva: © Nelonen Media.

Viikkotehtävän näin rankka epäonnistuminen on harvinaista. Luultavasti edellisen kerran yhtä surkea suoritus nähtiin kaudella 2012, kun asukkaat epäonnistuivat kuningaskunta-viikkotehtävässä, joka keskeytettiin jo keskiviikkona huonon suorituksen vuoksi. Tuolla kaudella ei ollut käytössä viikkobudjetteja, vaan asukkaat saivat viikkotehtävän onnistumisen mukaisia palkintoja ja kuningaskunnasta asukkaat ansaitsivat vain pronssia.

BB-talon tunnelma oli todella vaisu viikkotehtävän epäonnistuttua. Seuraavana pohdinnan aiheena olivat, saavatko he bileet tällä viikolla. Myös päiväunikiellon kumoaminen olisi joillekin kova juttu.

Illalla asukkaille paljastettiin, että he jäivät 7,4 kilometrin päähän Tallinnasta. Heille myös kerrottiin, että Tallinnaan on matkaa 80 km ja he pystyivät päättelemään uimaradan pituudeksi 12 metriä. Big Brotherin kerrottua asukkaille faktat, heillä oli yhä vaikeuksia uskoa, että he olivat väärässä mittaustensa suhteen. Asukkaat valittivat, että Big Brother oli mitannut poijujen välin suoraan, vaikka asukkaat uivat välit kahdeksikon muotoisena ohjeistuksen mukaisesti.

Vasta, kun Marko kutsuttiin pk-huoneeseen ja hänelle kerrottiin, että poijujen väli oli viisi metriä, eikä kuusi metriä, kuten asukkaat olivat arvioineet, muuttui ääni kellossa. Vaisuna pk-huoneesta poistunut Marko kertoi infon asukkaille ja nyt alkoi heidän virhe painua heidän tajuntaansa.

Big Brother trollaili lisää asukkaiden kustannuksella, kun se näytti pihalta kuvaa alkoholitarjoiluista. Asukkaiden harmiksi BB ilmoitti, että hemmotteluilta Tallinnan spa- ja saunakeskuksessa on peruttu. Hetkeä aiemmin asukkaat olivat nähneet pihalla myös höyryävän saunan.

Pettymys paistoi monen kasvoilta, vaikka he yrittivät vakuutella, että ei tässä mitään. Viikkotehtävää ei sen kummemmin puitu, vaikka varmasti monella olisi sanottavaa toiminnasta viikkotehtävän aikana.

Lue lisää viikkotehtävän etenemisestä:
Uimalla Tallinnaan neljännessä viikkotehtävässä (28.9.2020)
Väärä uintireitin pituus uhkaa viikkotehtävää - Meribiologi aloitti tutkimukset (29.9.2020)
Asukkaat edelleen kuutamolla uitavasta matkasta, merenneidoilta apua (30.9.2020)

Artikkelia päivitetty 1.10.2020 kello 21.01: Asukkaille lisätietoa viikkotehtävästä ja BB kiusoitteli asukkaita.


Tulosta   Sähköposti