Ennustamista Kauvitsassa ja Teknopilkkiä Saukkolammella

Asukkaat Saukkolammen teknopilkissä. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat Saukkolammen teknopilkissä. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaiden matka ilmalaivalla jatkui kohti uutta tapahtumaan. Tiistaina asukkaat pääsivät tutustumaan ennustamisen merkilliseen maailmaan.

Maanantaina asukkaat olivat jo jatkaneet matkaa Korsosta, mutta illan pimetessä asukkaat tekivät välilaskun Big Brotherin Bed & Breakfastiin, jossa asukkaita palvelee Häädetyn herjan saaneet Arttu ja Olli-Pekka. Asukkaat saivat nauttia B&B:n palveluista puolille päivin ennen kuin heidän matkansa jatkui tiistaina.

Toisen matkapäivän alku työllisti päivän ensimmäiseksi purseriksi valittua Joelia. Turvavyövalo paloi ehtimiseen ja sammui taas muutamien sekuntien jälkeen. Tilanne kuitenkin rauhoittui jonkin ajan kuluttua ja asukkaat pääsivät liikkumaan ilmalaivasimulaattorissa tehtävähuoneessa vapaasti.

Matka oli yhä kesken toiseen kohteeseen, joka oli jo käytännössä ratkaistu maanantaina, mutta asukkaat eivät olleet saavuttaneet määränpäätä. Toisessa kohdearvoituksessa asukkaat olivat selvittäneet, että seuraava tapahtuma on "Kauvatsan epäselvännäkijäpäivät". Laskeutuminen asukkailta evättiin aluksi, koska matkaa oli jäljellä ja sen jälkeen he joutuivat vielä odottamaan ruuhkan vuoksi ilmatilassa ennen laskeutumista.

Kauvatsassa asukkaat osallistuivat epäselvännäkijäpäiville, jossa jokainen asukas teki ennustuksen yhdellä tarjotuista välineistä ja annetusta aiheesta. Käytettävissä olevat välineet olivat kahvinporot, kortit, tähtikartta, kämmenen viivat, sammakot ja koivuhalko. Aiheet vaihtelivat BB-kohuparin juhannushäistä Suomen seuraavaan pääministeriin ja monesta muusta aiheesta tältä väliltä.

Paula ennusti korteista Artulle ja Ellalle juhannushäitä. Kuva: © Nelonen Media.
Paula ennusti korteista Artulle ja Ellalle juhannushäitä. Kuva: © Nelonen Media.

Ennustuksen jälkeen yleisönä olleet asukkaat saivat esittää ennustajalle tarkentavia kysymyksiä. Kun jokainen asukas oli saanut esittää oman kysymyksensä, asukkaat äänestivät vielä käsiäänestyksellä, oliko ennustus uskottava. Kaikki ennustukset taisivat saada enemmistön uskomaan, vaikka joidenkin ennustuksissa oli suuria epämääräisyyksiä tai aukkoja. Ennusteet oli tehty huumorimielellä.

Heti kärkeen Paula sai ennustaa BB:n kohuparin häistä ja pariksi ennustettiin vähemmän yllättäen Arttu ja Ella, jotka ovat olleet läheisissä väleissä talossa. Pääministeriksi puolestaan ennustettiin itse Big Brother ja ennustuksissa kuultiin myös, että mm. USA:n seuraavaksi presidentiksi saadaan Anu Saagim ja Joelille povattiin poliittista uraa.

Epäselvännäkijäpäivät pidettiin hyytävässä syyssäässä BB-talon pihalla ja asukkaat olivat kylmissään pitkäksi venähtäneessä tapahtumassa, vaikka he saivat hakea välillä lisää lämmintä vaatetta talosta. Alussa innokkaasti tehtävään lähteneet asukkaat suorittivat vain lopussa tehtävän mahdollisimman nopeasti loppuun päästäkseen takaisin sisälle.

Pilkkimistä teknon tahtiin

Kun kaikki saivat tehtyä ennustuksensa, asukkaat siirtyivät takaisin ilmalaivaan ja jatkoivat matkaa kohti seuraavaa kohdetta. Hytisevät asukkaat saivat jälleen uuden arvoituksen ratkaistavakseen. Päivän toinen arvoitus ratkesi nopeaan tahtiin. Lentoaakkosista pystyttiin saamaan aikaiseksi "Saukkolammen teknopilkki".

Pitkän päivän aikana asukkaiden ruokavarat, jotka Big Brother oli asukkaille tarjonnut, olivat hupenemassa. Lisäksi asukkaiden lusikat jo loppuivat ja vessapaperi oli vähissä, mutta niitä Big Brother toimitti lisää.

Lopulta asukkaat saapuivat Saukkolammen teknopilkkiin, jossa asukkaiden piti pareittain pilkkiä ja tanssia. Parin toinen osapuoli pilkki ja toinen tanssi. Kalojen määrä ratkaisee, mutta tasatilanteessa hyvät tanssimuuvit auttavat. Siinä vaiheessa, kun kala-apaja hyytyy, voi myös pilkkijä alkaa tanssimaan ja parantaa joukkueensa suoritusta.

Pilkkikisan tilanteesta oli vaikea ottaa selkoa kovan metelin takia. Suurimpia vaikeuksia pilkkiessä aiheutti, kun metalliset kalat olivat väärinpäin ja magneettipilkki ei tarttunut kalaan. Tämän takia osa pareista luovutti pilkkimisen ja siirtyi tanssimaan. Näin teki ainakin Olli-Pekka. Joel, joka oli viimeisenä pilkkimässä, tuskastui viimeisen kalan saamiseen ja nosti kalan käsin pilkkirei'ästä.

Parhaalle pilkkiparille on luvassa myöhemmin palkinto. Teknopilkin jälkeen asukkaat matkustivat jälleen uuteen paikkaan.

Lue myös:
Ilmalaivalla rinnakkaisen todellisuuden tapahtumiin (19.10.2020)
Artulle ja Olli-Pekalle aamun ja illan keittiövuorot Häädetyn herjassa (19.10.2020)


Tulosta   Sähköposti