Kessu-koiran tarina kuvitettiin, Kekkosen valitsijaäänien määrä selvisi

Joelin tarina Kessu-koirasta. Kuva: © Nelonen Media.
Joelin tarina Kessu-koirasta. Kuva: © Nelonen Media.

Illalla asukkaat pääsivät tarinoiden maailmaan Kylli-tädin hengessä. Tarinoissa seikkaili Kessu-koira koronakeväänä.

Tiistain toisessa kuvaussessiossa asukkaat tarinoivat samaan tapaan kuin Kylli-täti aikoinaan televisiossa. Asukkaiden piti annetusta aiheesta kehittää tarina ja kuvittaa se samalla kertoessaan. Kolme asukasta sai kertoa tarinan, mutta aluksi kaikki asukkaat saivat näyttää kykynsä koekuvauksissa.

Vintage Tuben tuottaja Arttu käytti kaikki asukkaat koekuvauksissa, jossa jokainen kertoi tarinan aiheesta "Pikku-Kalle kalassa", joka piti kuvittaa. Koekuvausten perusteella Arttu valitsi kolme asukasta suorittamaan varsinaisen tarinankerronnan, joka tallennetaan katsojien arvioitavaksi Ruudun Youtube-kanavalle.

Lopullisen tarinan pääsivät kertomaan Paula, Joel ja Marko. Aiheena oli "Kessu-koiran koronakevät". Tarina toteutettiin Vintage Tuben studiossa tehtävähuoneessa, jossa oli valkotaulu, jonne tarina piirrettiin tusseilla. Kertoja ja tuottaja suunnittelivat tarinan, joka harjoiteltiin ja lopulta tallennettiin lopulliseksi versioksi.

Paulan tarina kertoi, kun Kessu-koira lensi koronakeväänä kuuhun. Tarinassa oli pakollisia osuuksia ja siinä piti käyttää sanoja "astronautti", "pizza", "hippi" ja "tabu". Tarina piti aloittaa sanoilla "Olipa kerran" ja päättää sanoihin "Sen pituinen se".

Joel kertoi tarinan Kessu-koiran romanssista toiseen poikakoiraan, jossa tabuna oli homous. Markon tarinassa Kessu-koiran omistaja yritti päästä astronauttikouluun, mutta häntä ei hyväksytty sinne. Koira oli kuitenkin onnellinen, kun omistaja pysyi sen rinnalla, eikä lähtenyt kuuhun. Kaikki muut tarinat saatiin kuvattua yhdellä otoksella paitsi Markon tarina, johon tarvittiin useampi otto.

Illan päätteeksi asukkaat saivat kuulla päivällä käynnistyneen tehtävän lopputuloksen, jossa asukkaiden piti laskea Urho Kekkosen vuoden 1962 presidentinvaaleissa saamat valitsijamiesäänet. Big Brother soitti talon kaiuttimista pitkin päivää "Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen" -mantraa, jotka kuvasivat ääntenlaskua vuonna 1962. Asukkaiden piti tietää, kuinka monta ääntä Kekkonen sai ja lopettaa laskenta siihen kohtaan huudahduksella, kun he arvioivat oikean äänimäärän tulleen täyteen.

Oikea äänimäärä oli 199, mutta kukaan asukas ei päässyt kovinkaan lähelle. Ensimmäisten joukossa laskennan lopettivat Vili ja Marko, jotka pysähtyivät noin 70 äänen kohdalle. Moni asukas lopetti laskennan hieman vajaan sadan kohdalla ja viimeisinä laskennan päättivät Julia ja Paula noin 115 äänen kohdalla.

Big Brother soitti loppuillasta Kekkos-ääniä lisää, kun asukkaat olivat jo ajat sitten päättäneet laskennan. Asukkaat arvelivat, että BB soitti loput kuulematta jääneet äänet. Jotkut olivat tosin kahden vaiheilla soitettiinko aiemmat äänet uusintana, jolloin alkupäässä lopettaneet olivat vahvoilla, mutta myös Paulan onnistumista veikkailtiin, koska hän lopetti laskennan viimeisenä.

Paulan veikkaus osoittautui lähimmäksi, kun Big Brother kertoi tehtävän oikean tuloksen taloon. Samalla, kun Paula sai rahna-palkintonsa varastohuoneesta, saivat asukkaat lopettaa "Kekkosena" olon ja palauttaa uimalakit ja silmälasit niin ikään varastohuoneeseen.

Lue myös:
Asukkaat tubettamaan eri vuosikymmenten henkeen (9.11.2020)
Kinkkisiä kysymyksiä Jodelista, Artusta Vintage Tube -studion tuottaja (9.11.2020)
Pelivideo Kimblestä wasabi-twistillä (10.11.2020)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.