Kiireellinen EU-selvitys aiheutti päänvaivaa omistajille

Eläinten säkäkorkeuden mittausta BB-maatilalla. Kuva: © Nelonen Media.
Eläinten säkäkorkeuden mittausta BB-maatilalla. Kuva: © Nelonen Media.

BB-maatilan omistajat joutuivat kiperän päivätehtävän pyörteisiin, kun asukkaat joutuivat tekemään kiireellisen EU-selvityksen. Asukkaiden piti pähkäillä monia asioita ja verestämään myös matematiikan taitojaan.

Viikkotehtävän toinen päivä sujui BB-maatilalla rauhallisissa merkeissä, vaikka yöllä Sami-koira aiheutti päänvaivaa Markolle karkailullaan. Eläiminä viikkotehtävässä olevat mökin asukkaat suunnittelivat maanantaina varastavansa mm. ruokailuvälineitä keittiöstä, jotka vapaasti liikkuva Sami toimittaisi eläinsuojaan. Marko oli kuitenkin yöllä valppaana ja esti Samin tihutyöt.

Päivän aikana asukkailla kuitenkin tapahtui herpaantuminen, kun Sami sai varastettua muutaman lusikan ainakin hetkeksi. Muut eläimet olivat juonessa mukana aiheuttamalla tekemistä omistajille karkaamalla maatilalla. BB-talon pihalla nähtiinkin lukuisia viihdyttäviä takaa-ajoja, jossa tuntuivat viihtyvän niin omistajat kuin eläimetkin.

Eläinten karkaamista kovempi pähkinä odotti kuitenkin iltapäivällä, kun Big Brother antoi omistajille päivätehtävän. Asukkaiden piti tehdä kiireellinen EU-selvitys, joka käsitti 24-kohtaisen listan asioista. EU:lle piti selvittää mm. eläinten ja tilojen kokoa, heidän ruokavalionsa proteiinipitoisuutta sekä muita BB-maatilaan liittyviä mittausarvoja.

Big Brother toimitti asukkaille valkoista paperia, tusseja, viivottimen ja kolmioviivottimen tulosten mittaamista ja kirjaamista varten. Lyhyellä 30 cm:n viivottimella asukkaiden piti mitata eläimet, eläinten vaatiman tilan koko ja niin edelleen. Lopuksi asukkaiden piti tehdä tarvittavat laskutoimitukset ja yksikkömuunnokset.

Mittaukset sujuivat kohtuullisen hyvin, vaikka aluksi Joel oli mitannut säkäkorkeuden väärin ja kaikilta eläimiltä, vaikka se koski vain nelijalkaisia. Joel oli mitannut eläimen koko pituuden, mutta Sasa äkkäsi, että kysyttiin säkäkorkeutta. Matemaattisella puolella oli ongelmia mm. suorakulmaisen kolmion pinta-alan mittaamisessa ja Sami raportoikin eläinsuojan puolelle, että Marko ei hallinnut Pythagoraan lausetta.

Omistajien puolella olisi ollut käytössä tuotantoinsinööri Arttu, mutta jostain syystä häntä ei hyödynnetty laskutoimituksissa. Päivätehtävän suorituksen yhteydessä asukkailta unohtuivat eläimet hetkeksi ja heidän ruokailunsa viivästyi tästä syystä. Big Brother joutui muistuttamaan omistajien olevan vastuussa eläinten hyvinvoinnista ja kutsui Sasan päiväkirjahuoneeseen tästä syystä.

Lopulta asukkaat saivat palautettua selvityksen, vaikka se osoittautui hankalaksi. Kati valitteli, että vaikka hän oli joskus hyvä matematiikassa, olivat kaikki opit koulun jälkeen unohtuneet.

Tulokset eivät olleet tyydyttävät

Selvityspyynnön tulokset tulivat alkuillasta. BB-maatila sai tarkastuksen tuloksena vain kohtuullisen arvosanan ja puutteita löytyi useasta kohdasta. Asukkaat olivat mm. mitanneet eläinsuojan valon määrän väärin, eläinsuojan ja laitumen välinen etäisyys oli liian pini ja selvitys lannoitteiden poistosta oli puutteellinen.

Asukkailta vaadittiin joiltain osin korjatut laskelmat, joita he lähtivät tekemään heti uudelleen. Selvityksen tuloksena myöskään eläinten olot eivät olleet täysin tyydyttävät ja esimerkiksi virikkeiden ja liikunnan määrä oli liian vähäinen. Korjausehdotuksena asukkaille annettiin, että omistajat ja eläimet tutustuisivat paremmin toisiinsa ja omistajat voisivat kertoa vaikkapa tarinoita eläimille.

Eläimet olivat lähes koko päivän valittaneet tekemisen puutetta ja he myös elättelivät yhä toiveita eläinten bileistä. Toivonkipinä on kuitenkin vaihtumassa passiivisuuteen, eivätkä omistajatkaan hirveästi ole panostaneet etenkään ennen Big Brotherin patistamista eläinten olojen parantamiseen.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä: BB-maatilalle kiireellinen selvityspyyntö EU-tarkastusta varten
BB-maatalo joutuu EU:n byrokratian rattaisiin – vain kohtalainen arvosana

Lue lisää:
Talo ja mökki yhdistyivät - Asukkaista BB-maatilan omistajia ja eläimiä (21.9.2020)


Tulosta   Sähköposti