Talo ja mökki yhdistyivät - Asukkaista BB-maatilan omistajia ja eläimiä

Maatilan omistajat työn touhussa. Kuva: © Nelonen Media.
Maatilan omistajat työn touhussa. Kuva: © Nelonen Media.

Alkukauden kantava teema, kahtiajako taloon ja mökkiin näyttäisi tulleen päätökseensä. Talo ja mökki yhdistyivät BB-maatilaksi, jossa asukkaat ovat jo samassa tilassa, mutta kahdessa eri roolissa.

Uusi viikkotehtävä käynnistyi kolmannen viikon alussa. Tällä viikolla asukkaat toimivat BB-maatilan omistajina ja eläiminä. Viime viikon viikkotehtävän voittaneet talon asukkaat ovat maatilan omistajia, eli ihmisiä ja viikkotehtävän hävinneet mökkiläiset ovat maatilan eläimiä.

Viikkotehtävä käynnistyi asukkaiden jo viikonloppuna spekuloimalla talon yhdistymisellä. Mökin asukkaat saivat luvan poistua mökkialuelta BB-talon pihalle maanantaina iltapäivällä, jossa heitä odotti maatilan pihanäkymä ja posti uudesta viikkotehtävästä. Talon asukkaat olivat saaneet uuden viikkotehtävän jo hetkeä aiemmin.

Maatilalla talon asukkaiden on huolehdittava maatilan töistä ja eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista. Hyvinvointiin kuuluu mm. ulkoilun ja ruokailun järjestäminen. Mökkiläiset joutuvat eläytymään eläinrooleihinsa niin, että he eivät saa puhua ihmisten läsnäollessa ja he viettävät aikaansa ulkotiloissa tai eläinsuojassa tehtävähuoneessa.

Mökin asukkaat saivat valita omat eläinroolinsa vapaasti. Samista tuli koira, Olli-Pekasta lehmä, Kristiinasta possu, Roopesta lammas, Paulasta kukko ja Nikosta hevonen. Eläimistä koiralla on erioikeuksia, sillä se saa ainoana liikkua vapaasti ja kulkea myös BB-talossa ihmisten määrittämillä säännöillä. Koiran rooliin halusivat kaikki Olli-Pekkaa lukuun ottamatta, joten paikka arvottiin ja se päätyi Samille. 

Koira saa käydä itsenäisesti päiväkirjahuoneessa ja koira välittää muiden eläinten pyynnöt pk-huonekäynneistä ihmisille, jotka taluttavat eläimet pk-huoneeseen. Ihmiset taluttavat eläimet pk-huoneeseen myös silloin, kun Big Brother kutsuu eläintä.

Tehtävän saatuaan talon asukkaat olivat kaksijakoisissa tunnelmissa. Aluksi asukkaat olivat innoissaan, että he saavat eläintehtävän. Sitten Kati alkoi pohtia, että mökkiläiset ovat eläimiä, jolloin Sasaa rupesi säälittämään. Totuus selvisi pian, että mökin asukkaat ovat eläminä. Timo eläinten tuntijana valtuutettiin asukkaiden puolesta vastuuhenkilöksi.

BB-maatilan eläinsuoja. Kuva: © Nelonen Media.
BB-maatilan eläinsuoja. Kuva: © Nelonen Media.

Mökkiläisistä Niko ja Roope ottivat viikkotehtävän vastaan myrtyneenä. Kaikkein innokkain tehtävästä oli Kristiina. Roopen marina jatkui eläinten päästyä suojaansa, mutta Niko alkoi pikku hiljaa sopeutua rooliinsa. Nikon oltua ensimmäistä kertaa ulkona Niko esitteli mainioita hevosen elkeitä.

Eläinten ruokavalio on kasvispainotteista, ainoastaan koiralle tarjotaan liharuokaa. Kahvia ei eläimille tarjoilla, mutta tupakointi on sallittu, kun ihmiset eivät tätä näe. Myöskin vessassa käynti on sallittu, kun ihmisiä ei ole paikalla. Eläimet voivat puhua normaalisti keskenään, kun ihmisiä ei ole näköpiirissä.

Talon puolella asukkaat suhtautuivat vakavasti viikkotehtävään, johon panoksen asettivat ainoastaan talon asukkaat veikattuaan viikkotehtävää 99:n vedonlyöntiprosentilla. Viikkotehtävän onnistumisen ratkaisee, kuinka hyvin talon asukkaat suorittavat maatilan omistajan tehtävät ja mökin asukkaiden on pysyttävä eläinrooleissaan viikkotehtävän loppuun saakka.

Tätä on odotettu – talolaiset ja mökkiläiset yhdistyvät: Big Brother -maatila! (BB-nettisivut)


Tulosta   Sähköposti