Mökkiläiset juhlivat narutehtävässä, talolaisilta onnistui työkalujen painojen arviointi

Roope oli nopeampi narutehtävässä. Kuva: © Nelonen Media.
Roope oli nopeampi narutehtävässä. Kuva: © Nelonen Media.

Viikkotehtävässä kisattiin tiistaina kaksi kaksintaistelua. Toisena päivänä mökki ja talo kilpailivat narutehtävässä ja työkalujen painoja piti arvioida.

Maanantaina alkaneessa viikkotehtävässä talon ja mökin asukkaat kilpailevat toisiaan vastaan kaksintaisteluissa. Mökin asukkaat sinisessä tunnusvärissään voittivat ensimmäisen kaksintaistelun, jossa koottiin suuria palapelejä. Punaisella tunnusvärillä varustetulla talon joukkueella oli tänään revanssin paikka.

Toisessa kaksintaistelussa joukkueet kilpailivat ihmislankarulla-tehtävässä. Minna ja Roope mökin puolelta valitsivat jälleen osallistujat ja tällä kertaa mökiltä osallistuu Roope ja talosta Sasa. Roope ilmoittautui heti osallistumaan tehtävään, mutta talon osallistujasta käytiin pientä keskustelua. Olli-Pekka oli ensimmäisten joukossa, joka ehdotti Sasaa ja talon puolella asunut Minna oli samaa mieltä, vaikka vielä kävi läpi muita asukkaita. Osallistujaksi vahvistui kuitenkin Sasa.

Kaksinkamppailu pidettiin jälleen BB-talon pihalla, jossa oli kaksi jättimäistä lankarullaa, joihin Roope ja Sasa kiinnittyivät turvavaljailla. Tämän jälkeen heidän piti rullata itsensä ympärille lankarullissa oleva lanka. Kun koko lanka oli rullattu kilpailijaan, piti lanka rullata takaisin rullaan. Käsiä ei saanut käyttää.

Tehtävä osoittautui vaikeaksi ja hyvin fyysiseksi. Aluksi Roopella oli vaikeuksia pukea turvavaljaat ylleen oikein, mutta ne päälleen saatuaan, löysi Roope kohtalaisen nopeasti tavan rullata lankaa itseensä. Sasa sai valjaat helpommin ylleen, mutta hänelle kesti kauan keksiä, kuinka rullata lankaa.

Roope eteni langan keräämisessä varsin nopeasti, mutta se kävi raskaaksi. Paitsi, että se pyörrytti, niin vaati myös kovaa kuntoa kävellä ja pomppia lankarullan ympärillä. Raskasta puuskutusta kuului niin Roopelta kuin Sasaltakin. Sasan eteneminen on paljon hitaampaa ja vaaraton kaatuminenkin nähtiin kesken urakan. Aivan lopussa Sasa sai juonen päästä kiinni, mutta Roope oli jo pitkällä etumatkalla.

Roope sai ensimmäisenä kerättyä langan itseensä ja sen merkiksi hän nosti kätensä ylös terassin laudoituksella maaten. Big Brother soitti onnistumisen äänimerkin ja heti perään kilpailijoille ilmoitettiin, että tehtävä on päättynyt. Ilmeisesti tuotannossa havaittiin, että tehtävä oli aiottua vaikeampi ja fyysisesti tiukoille joutuneet kilpailijat päästettiin piinasta.

Työkalujen paino arvioitavana

Kolmannessa kaksintaistelussa piti arvioida työkalujen painoa, johon mökistä valittiin Kristiina ja talosta Kati. Kilpailijoiden piti laittaa ämpäriin kiviä sen verran, että vastapainona oleva työkalu nousee ilmaan. Ämpäri ei kuitenkaan saanut osua maahan. Arvioitavina olleet työkalut olivat työkalupakki, porakone, jatkoroikka, lamppu ja invertteri.

Tehtävän aluksi kilpailijat saivat tutustua työkaluihin, mutta niihin ei saanut koskea. Kati kuitenkin koski ja Big Brother keskeytti toiminnan välittömästi Seis-komennolla. Muitakin epäselvyyksiä sääntöjen tulkinnassa oli, sillä he yrittivät aloittaa tehtävän ennen aikojaan ja taas BB-talon pihalla kaikui Seis-komento.

Lopulta tehtävään päästiin käsiksi. Työkaluja jouduttiin arvioimaan useampaan kertaan, niiden painoa suhteessa kiviin oli vaikea arvioida. Jokaisesta oikeasta arviosta sai pisteen ja tehtävä oli mahdollista päättyä tasan, jolloin harjoitusammukset jakaantuisivat tasan.

Kati (vasemmalla) ja Kristiina arvioivat työkalujen painoa. Kuva: © Nelonen Media.
Kati (vasemmalla) ja Kristiina arvioivat työkalujen painoa. Kuva: © Nelonen Media.

Kati arvioi paremmin työkalupakin painon, jonka painoa hän ehti kokeilla ennen Seis-komentoa. Porakoneen arviointi meni Kristiinalle, mutta loput kolme työkalua meni Katille, joten talo voitti tehtävän 4-1. Kati tuuletti voittoaan, vaikka kaikenlainen viestintä tehtävänannon lukua lukuun ottamatta oli kiellettyä.

Kristiinan palattua mökille, mökkiporukka oli tuohtunut tehtävän lopputulokseen. He kritisoivat kovin sanoin Katia ja tehtävän sääntöjä. Kaikkein kovinta ääntä piti Niko, joka jo tehtävän aikana valitti kovasti. Niko syytti Katia huijaamisesta ja sääntöjen rikkomisesta ja Niko vaati talolaisten hylkäämistä. Myös Sami ja Paula valittivat lopputuloksesta katkeraan sävyyn.

Häviäminen oli kova paikka Kristiinalle, joka oli itku silmässä nukkumamökissä. Roope meni lohduttamaan mökin kuopusta ja hän kehui Kristiinaa hyvästä työstä. Kristiina harmitteli, ettei hän heti tajunnut sääntöjä, joka sotki tehtävää etenkin sen alkupuolella.

Talossa ilakoitiin ensimmäisestä tehtävävoitosta kaksintaisteluissa. Kati otettiin taloon juhlien vastaan ja oltiin onnellisia voitosta. Sasa valitti tehtävän ohjeita epäselviksi. Asukkaat olivat myös tyytyväisiä, että he saivat ensimmäiset harjoitusammuksensa.

Päivän tehtävien jälkeen Big Brotherin tuomarineuvosto kokoontui tarkastelemaan työkalutehtävän tapahtumia. Big Brother päätti, että Kati menetti kaksi pistettä koskettuaan työkaluihin ja, koska hän ei tyhjentänyt ämpäriään työkalujen välillä. Myöskään Kristiina ei tyhjentänyt ämpäriään, joten hänkin menetti pisteen. Näiden tuomioiden jälkeen talo yhä voitti, mutta vain 2-0 -lukemin.

Päivän tehtävävoitot menivät tasan ja tilanne on kolmen tehtävän jälkeen mökille 2-1. Viikkotehtävän ratkaisee lopullisesti loppusuoritus, johon kerätään kaksintaisteluiden voitoilla harjoitusammuksia.

Työkalujen paino -tehtävä:

Talo vs. Mökki
Työkalupakki 1-0
Porakone 0-1
Jatkoroikka 1-0
Lamppu 1-0
Invertteri 1-0
YHTEENSÄ 4-1*

* = rangaistusten jälkeen Kati julistettiin voittajaksi talolle 2-0 (kokonaiskilpailu mökille 2-1).

Talolaiset ottivat ensimmäisen voittonsa kaksintaisteluissa – Kati päihitti Kristiinan sääntörikkomuksista huolimatta! (BB-nettisivut)

Lue myös:
Kaksintaistelu talon ja mökin välillä - Viikkotehtävässä panoksena koskemattomuus (14.9.2020)

Artikkelia on päivitetty 15.9.2020 kello 22.11: Kolmannesta kaksintaistelusta jaettiin rangaistuksia ja tiedot on päivitetty uutiseen.


Tulosta   Sähköposti