Tellinkien kokoaminen aiheutti porua mökissä - Talo siirtyi johtoon

Ella selvittelee johtosotkua. Kuva: © Nelonen Media.
Ella selvittelee johtosotkua. Kuva: © Nelonen Media.

Kolmantena päivänä viikkotehtävässä kilpailitiin jälleen kahdesti kaksintaisteluissa. Päivän ohjelmassa oli johtokasan selvittelyä ja tellinkien kasaamista.

BB-mökissä valmistauduttiin neljänteen kaksintaisteluun täynnä taistelutahtoa eilisen omasta mielestään kiistanalaisen tappion jälkeen. Uudessa kaksintaistelussa asukkaiden selvitettäväksi tuli kasa sähköjohtoja ja ensin kasan selvittävä on voittaja. Asukkaille tehtävä esiteltiin siten, että siinä tarvitaan raakaa voimaa ja hyviä hermoja.

Johtotehtäviin valittiin mökistä Paula ja talosta Ella. Osallistujista käytiin jonkin verran keskustelua ja mökillä mietittiin Nikon ja Paulan välillä. Aluksi Minna oli Nikon kannalla, mutta hän vaihtoi mielipidettään kuultuaan muita asukkaita. Talon edustajista Minna ja Roope kävivät keskinäisen keskustelun, jonka päätteeksi päädyttiin naisten väliseen kaksintaisteluun.

Tehtäväareenalla oli kummallekin joukkueelle oma kasa johtoja, jotka piti ottaa erilleen ja laittaa terassin ylätasanteella olevalle kuormalavalle. Tehtävä lähti liikkeelle Paulan tahdissa, hänellä näytti olevan hyvä taktiikka ottaa erilleen johtojen päitä. Ella kuitenkin kiri tehtävän edetessä ja hänen kasansa alkoi pienentyä Paulaa nopeammin.

Ella sai eroteltua johtoja hyvään tahtiin ja hän kantoi eroteltuja johtoja kuormalavalle yksitellen. Paula sai kerättyä johtoja erilleen, mutta hän nosti ne vain terassille, eikä vienyt kuormalavalle. Tällä ei kuitenkaan ollut merkitystä, sillä Ella oli siirtynyt selkeään johtoon ja talolaisen pino hävisi terassilta.

Paula oli vielä selvittelemässä johtojaan, kun Ella kantoi viimeisen johdon lavalle ja nosti kätensä pystyyn. Big Brother julisti Ellan suorituksen hyväksytyksi ja talolle toinen voitto. Tilanne oli nyt tasan 2-2.

Talossa juhlittiin toista perättäistä voittoa ja kehuttiin Ellan suoritusta. Mökillä harmiteltiin häviötä, mutta korostettiin Ellan hyvää suoritusta. Minna totesi, että Ella yllätti ja Kristiina myönsi, että he aliarvioivat Ellan. Tällä kertaa tappio otettiin rehdisti vastaan ja mökkiläiset muistuttivat, että heillä on kuitenkin jo harjoitusammuksia kahdesta voitetusta kaksintaistelusta.

Tellingit pystyyn

Päivän toisessa kaksintaistelussa asukkaiden piti koota tellinkejä ja tarvittiin viestintätaitoja ja projektinhallintakykyjä. Tällä kertaa kummaltakin puolelta valittiin pari, talosta Marko ja Timo, mökistä Sami ja Niko. Mökillä pohdittiin, voitiinko käyttää jo käytettyjä asukkaita talon kohdalla. Ensin harkittiin Joelia Markon tilalle, mutta Roopen ja Minnan tultua pk-huoneesta, talon toinen kilpailija oli Marko.

Tehtävässä talo oli koko ajan niskan päällä. Talo sai nopeasti tellingin pystyyn, koska ilmeisesti Markolla oli kokemusta vastaavien kokoamisesta. Kisakatsomossa seuranneet mökin asukkaat kommentoivat heti kisan alkuhetkillä, että talon asukkaat puhuivat, vaikka tehtävän ohjeissa kaikki suullinen viestintä oli kielletty. Myös lopussa kuultiin puhetta talon joukkueelta, raportoi Sami mökkiläisille jälkikäteen.

Mökin tellinki jäi täysin vaiheeseen, kun talo sai sen pystyyn ja haettua sen avulla porkkanan tikun päästä. Big Brother antoi talolaisille hyväksymismerkin ja mökin asukkaat poistuivat talon pihalta myrtyneinä.

Talo sai tellinkinsä valmiiksi (oikealla), mökki ei. Kuva: © Nelonen Media.
Talo sai tellinkinsä valmiiksi (oikealla), mökki ei. Kuva: © Nelonen Media.

Mökillä asukkaat olivat tuohtuneita kisan käänteistä ja he pitivät sitä epäreiluna. Talon joukkuetta syytettiin sääntörikkeistä, mutta asukkaat eivät päässeet tekemään protestia päiväkirjahuoneeseen. Tunteet päästettiin valloilleen ja Nikolla kiehahti kunnolla, kun hän meni Ellaa kohti henkilökohtaisuuksiin. Niko haukkui Ellaa sanomalla häntä "luulee olevansa nainen", kun hän valitti talolaisten tuuletelleen tehtävissä. Tähän muut asukkaat puuttuivat ja pitivät Nikon käytöstä asiattomana. Esimerkiksi Sami sanoi, että saa suuttua, mutta ei saa mennä henkilöön.

Talon puolella juhlat olivat jälleen valmiit. Kaksikkoa kehuttiin onnistuneesta kokoamisesta ja Timo kiitteli Markoa. Timo totesi, ettei hän olisi suoriutunut yksin. Talossa naurettiin Timon elehtimisestä jälkikäteen ja myös Timo ja Marko muistivat puhuneensa ja pohtivat, kuinka vaikeaa puhumattomuus oli. Asukkaat talon puolella kiinnittivät huomiota, että mökkiläiset luovuttivat, vaikka vain punaiselle talon joukkueelle sanottiin, että tehtävä on päättynyt.

Viidennestä kaksintaistelusta riittää spekulaatiota jälkikäteen. Big Brother vahvisti verkkosivuillaan, että talo voitti viidennen kaksintaistelun. Virheistä huolimatta BB julistaa tehtävästä voittajan, mutta virheistä rankaistaan vähentämällä tehtävästä voitettuja harjoitusammuksia, joita asukkaat saavat viikkotehtävän loppusuoritusta varten.

Viikkotehtävä ratkeaa lopullisesti loppusuorituksessa, mutta viidennen kaksintaistelun jälkeen talon johtaa lukemin 3-2.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Ella vei neljännen kaksintaistelun – viikkotehtävätilanne tasan
Talolaiset veivät viidennen kaksintaistelun selkeästi nimiinsä – Marko loisto rakennusmestarina!

Lue myös:
Kaksintaistelu talon ja mökin välillä - Viikkotehtävässä panoksena koskemattomuus (14.9.2020)
Mökkiläiset juhlivat narutehtävässä, talolaisilta onnistui työkalujen painojen arviointi (15.9.2020)


Tulosta   Sähköposti