Roope ja Paula onnistuivat salatehtävässä - Troijan hevonen taloon?

Video: Mökkiläiset saivat salatehtävän. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

BB-mökin asukkailla oli jännittävä viime yö, sillä he saivat salatehtävän. Asukkaiden oli vietävä BB-taloon heidän tekemänsä monumentti talon asukkaiden tietämättä.

Asukkaat talossa ja mökissä olivat valmistautumassa lauantai-iltana menemään nukkumaan, kun mökkiläiset saivat salatehtävän. Talossa Big Brother oli antanut asukkaiden mennä nukkumaan, valot sammuivat ja makkari hiljeni pikku hiljaa. Mökkiläiset odottivat samaa, mutta heille tulikin postia.

Mökin asukkaat olivat naureskelleet läpi päivän, että "viiden minuutin päästä heille tulee postia" odottaen bileitä tai nimeämistuloksia. Enää tuossa vaiheessa kukaan ei odottanut muuta kuin nukkumalupaa, kun nimeämisetkin oli kuultu reilua tuntia aiemmin.

Big Brother tiedotti mökkiläisille, että heillä on salatehtävä, jossa heidän on käytävä talossa ilman, että talon asukkaat heitä huomaavat. Mökkiläisten piti rakentaa mökkiläisten monumentti, johon sai käyttää rekvisiittaa talosta ja mökistä. Kahden asukkaan oli toimitettava monumentti talon olohuoneeseen.

Asukkaat arpoivat salatehtävän suorittajiksi Roopen ja Paulan. Ensin asukkaat suunnittelivat strategiaa, miten he toimisivat ja talossa liikkuivat. Konsulttina he käyttivät talossa viikon asunutta Minnaa, joka kertoi mm. huoneiden sijainnista ja millaiset unenlahjat talolaisilla on. Spekulaatiota aiheutti myös se, ovatko asukkaat vielä hereillä ja onko heillä juhlat toisena iltana putkeen.

Monumentin asukkaat rakensivat kahdesta halosta, sinisestä viikkotehtävän liinasta ja yksisarvinen-rantalelusta. Roopen ja Paulan piti pukeutua salatehtävässä viikkotehtävästä tutussa mustassa asussa ja kommandopipossa. Tehtävän onnistumiseksi he eivät saaneet jäädä kiinni talon asukkaille.

Mökkiläisten tekemä monumentti toimitettiin taloon. Kuva: © Nelonen Media.
Mökkiläisten tekemä monumentti toimitettiin taloon. Kuva: © Nelonen Media.

Kun Roope ja Paula lähtivät salatehtäväkeikalle, oli operaatio nopea. Kaksikko poistui mökin häätöovesta ja välikäytävän kautta he siirtyivät BB-talon pihalle. Varovasti ovea raottaen he olivat pihalla ja hetken siinä haahuiltuaan, he löysivät olohuoneen ulko-ovelle. Toinen heistä astui taloon sisälle ja toinen ojensi ovenraosta monumentin osat, jotka aseteltiin ulko-oven viereen. Lopuksi talosta vielä varastettiin kaksi sohvatyynyä.

Salatehtäväkaksikko poistui talosta välittömästi ja juoksujalkaa he saapuivat mökille asuintoveriensa kanssa iloitsemaan. Molemmat kertoivat kuinka heitä jännitti. Paula harmitteli, etteivät he uskaltaneet mennä talossa pidemmälle ja harmitteli, etteivät varastaneet edes muutamaa tupakkaa talosta.

Muut mökkiläiset olivat nähneet Roopen ja Paulan visiitin taloon mökin televisiosta. Asukkaat kehuivat kaksikon toimintaa ja Roope ja Paula puolestaan kehuivat taloa. Ilakointi yltyi mökissä hieman myöhemmin, kun Roope ja Paula toivat viestiä päiväkirjamökistä, että salatehtävä oli onnistunut ja asukkaat saavat palkinnon myöhemmin.

Monumentti laitettiin olohuoneen lattialle. Kuva: © Nelonen Media.
Monumentti laitettiin olohuoneen lattialle. Kuva: © Nelonen Media.

Marko huomasi ja kiroili

Aamulla talossa ensimmäisenä heräsi entinen Mökin asukas Marko. Hän havaitsi monumentin, kun hän oli menossa aamukahville terassille. Nähtyään monumentin, Marko kiroili pari kertaa ja tajusi heti, että mökkiläiset olivat olleet asialla. Kiroiluaan hän ei heti huomannut, eikä lähtenyt suorittamaan eilen käyttöönotettua häpeäpenkkirangaistusta. BB muistutti Markoa tästä, kun häntä pyydettiin pk-huoneeseen hetki kiroilun jälkeen.

Muut talon asukkaat näkivät monumentin, kun BB herätti asukkaat. Heti herätyksen jälkeen Marko kertoi muille asukkaille kiroilustaan ja olohuoneeseen ilmestyneestä monumentista. Ensimmäisenä yllätykseen kävivät tutustumassa Sasa, Ella ja Kati, joista Sasa pohti, että voisiko monumentti olla Troijan hevonen. Olisivatko mökkiläiset olisivat valtaamassa talon?

Spekulointi alkoi välittömästi ja monumentin osien symboliikkaa pohdittiin. Marko vakuutteli, ettei hänellä ollut mitään tekemistä olohuoneeseen ilmestyneiden asioiden kanssa. Ella arveli, että kyseessä on salatehtävä ja Sasa oli varma, että mökkiläiset tulevat tänään taloon. Aamun edetessä spekulaatiot Markon toimimisesta myyränä mökkiläisille kasvoivat.

Heti tuoreeltaan kaikki mökkiläisten kolttoset eivät talon asukkaille paljastuneet, sillä Markokaan ei tiedä, että mökkiläisten mukaan lähti myös pari tyynyä.

Iltapäivällä mökin asukkaat saivat palkinnon onnistuneesta salatehtävästä. Big Brother toimitti asukkaille pizzaa ja sen lisäksi he pääsivät nauttimaan päiväsaunasta BB-talon pihalle virvokkeiden ja pikkusuolaisen kera. Talon asukkaat saivat vain kuunnella juhlintaa lukittujen ulko-ovien läpi BB-talon sisäpuolelta.

Artikkeli on päivitetty 20.9.2020 kello 15.58: Lisätty tieto mökin asukkaiden saamasta palkinnosta.


Tulosta   Sähköposti