Pelastautuminen hurjassa säässä, BB-merirosvot pääsivät turvaan

Arttu ja Joel pelastautumassa lautalla. Kuva: © Nelonen Media.
Arttu ja Joel pelastautumassa lautalla. Kuva: © Nelonen Media.

Asukkaat pelastautuivat autiosaarelta viikkotehtävän loppusuorituksessa. Heidän piti rakentamallaan lautalla selviytyä saarelta mantereelle oikeassa järjestyksessä lautan hajoamatta.

Viikkotehtävän viimeiseen päivään asukkaat heräsivät myrskysäässä, joka alkoi jo eilisiltana. Asukkailla oli valmiina pelastautumiseen valmis lautta, mutta he eivät vielä tienneet, kuinka he joutuvat sitä käyttämään. He olivat spekuloineet, että he joutuvat lautan kanssa tehtäväalueen uima-altaaseen sitä käyttämään.

Torstaina aamupäivällä Big Brother antoi asukkaille aivopähkinän, jolla heidän piti tehdä pelastautumisjärjestys autiolta saarelta pois. Big Brother toimitti asukkaille pullopostia, jossa kerrottiin, ketkä asukkaista eivät saa olla yhtä aikaa samassa paikassa, oli kyse saaresta, lautasta tai mantereesta. Asukkaiden piti suunnitella, että he poistuvat autiosaarelta oikeassa järjestyksessä.

Toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti, asukkaat päättivät jakautua kahteen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä jäi selvittelemään pelastautumisjärjestystä ja toinen ryhmä meni vielä vahvistamaan lauttaa. Lautan vahvistamisesta oli annettu vihjeitä pitkin keskiviikkoa ja kapteeni Kristiinan johdolla puolet viisi asukasta lähti tekemään ulos töitä.

Arttu, Paula ja Julia jäivät sisälle suunnittelemaan pelastautumista. Helpottaakseen miettimistä he ottivat avukseen talossa olevat nimikoidut sähköavaimet, joita liikuttelemalla sohvalla he pohtivat, kuinka asukkaat poistuvat autiolta saarelta. Hetken siirreltyään avaimia, Arttu keksi ratkaisun, miten asukkaat saadaan takaisin mantereelle.

Paula ja Arttu pohtivat pelastautumisjärjestystä autiolta saarelta. Kuva: © Nelonen Media.
Paula ja Arttu pohtivat pelastautumisjärjestystä autiolta saarelta. Kuva: © Nelonen Media.

Myös lauttaa saatiin paranneltua ja asukkaat alkoivat olla varmempia viikkotehtävän onnistumisesta. Heidän kaikkien on päästävä mantereelle, jotta viikkotehtävä onnistuu. Lautta ja kaikki tarvittavat varusteet olivat valmiina ja Olli-Pekka teki asukkaille myös varamelan, jos toinen mela menee viikkotehtävän tuoksinnassa rikki.

Iltapäivällä asukkaat saivat jälleen mystisen haaksirikkoutuneen päiväkirjan, jossa tämä kertoi kokemuksistaan autiolla saarella. Haaksirikkoutunut oli myös törmännyt sinne saapuneeseen BB-merirosvojoukkoon ja ihmetellyt heidän tapojaan. Asukkaat saivat kuulla haaksirikkoutuneen ongelmista oman lauttansa kanssa ja haaksirikkoutunut antoi vinkkinä, että lautasta pitää aina siihen astuessa tai poistuessa käydä välillä maissa.

Päiväkirjaviestin vuoksi asukkaat joutuivat pohtimaan pelastautumisjärjestyksen uusiksi, koska maissa käymisen vuoksi tulee yhteentörmäyksiä, kun ohjeistuksessa kielletyt asukkaat ovat samalla puolella. Hetken pohdinnan jälkeen asukkaat saivat selvitettyä uuden järjestyksen, jonka he harjoittelivat talon keskikäytävällä.

Lautta kantoi mantereelle

Asukkaat jäivät odottamaan viikkotehtävän loppusuoritusta. Vihdoin asukkaat saivat ohjeet pelastautumisen suorittamiseen. Viikkotehtävä onnistuisi, mikäli pelastautumisjärjestys on oikein ja Big Brother arvioi lautan merikelpoiseksi. Loppusuoritusta vaikeutti vallitseva myrskysää, jossa tuuli saattoi olla puuskissa jopa myrskylukemissa ja illalla satoi rankasti.

Asukkaat kantoivat lauttansa tehtäväalueelle, jossa heidän oli melottava suunnittelemassaan järjestyksessä autiosaarelta mantereelle, eli uima-allas päästä päähän. Ensimmäinen testi oli, kelluiko lautta ylipäänsä ja sitten katsottiin, kantoiko se todella kahta ihmistä.

Ensimmäisenä lautalle astuivat Arttu ja Paula ja lautta oli erittäin vakaa, eikä mitään kaatumisen tai uppoamisen vaaraa ollut. Ainoastaan kova tuuli hieman hidasti vauhtia. Kaikki asukkaat pääsivät hyvin pois saarelta ja muut asukkaat huusivat raivokkaasti altaan eri päissä. Kannustus suoritettiin kannustamalla itseä, sillä merirosvon sääntöjen mukaan toisten kannustaminen toisi epäonnea.

Arttu pulahti uimaan onnistuneen viikkotehtävän jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.
Arttu pulahti uimaan onnistuneen viikkotehtävän jälkeen. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brother hämmensi viikkotehtävän loppusuoritusta antamalla Paulalle salatehtävän. Hän sai salatehtävän samassa yhteydessä, kun hän sai kuulla BB-huutokaupassa ostamansa mysteeriviestin Temptation Island Suomi -juontajalta Sami Kuroselta.

Salatehtävässä Paulan piti pudottaa joku asukas lautalta tästä kiinni jäämättä, mutta tilaisuutta tähän ei oikein tullut, sillä Paula oli vain yhdellä lauttareissulla mukana Artun kanssa. Voi myös olla, ettei Paula halunnut vaarantaa vaikeissa oloissa viikkotehtävän onnistumista Jos Paula olisi onnistunut salatehtävässään, olisivat asukkaat saaneet sata euroa lisää viikkobudjettiinsa.

Noin puolen tunnin jälkeen asukkaat olivat päässeet pois autiosaarelta ja he olivat onnellisesti mantereen puolella. Asukkaat tuulettivat suoritustaan ja heti perään Big Brother ilmoitti viikkotehtävän onnistuneen. Ilo oli ylimmillään ja parani entisestään, kun BB kertoi saunan olevan lämmin. Tämä innosti vielä Arttua ja Viliä suorittamaan voittouinnin tehtäväalueen uima-altaassa ennen siirtymistä pihalle lämpimään saunaan.

Saunassa asukkaat fiilistelivät viikkotehtävää ja sen ratkaisua. Asukkaat onnittelivat toisiaan ja rankkasivat tämän viikkotehtävän kärkisijoille tämän kauden viikkotehtäviä vertailtaessa. Asukkaat löivät viikkotehtävästä vetoa 99:n vedonlyöntiprosentilla.

Saunomisen jälkeen Big Brother kokosi asukkaat sohvalle, jossa heille kerrottiin heidän uusi viikkobudjettinsa. Huomenna asukkaat pääsevät kauppaan 278,60 euron viikkobudjetilla. Samalla asukkaille paljastettiin Paulan epäonnistunut salatehtävä, mutta hän sai itse kertoa sen sisällön. Asukkaiden kuultua, ettei hän tohtinut ketään tönäistä veteen, asukkaat ymmärsivät Paulaa ja Arttu esimerkiksi totesi, että heillä on hyvä viikkobudjetti nytkin.

Raukeina viikon urakasta asukkaat haaveilivat jo unten maille pääsystä.

Lue myös:
BB-merirosvot haaksirikkoutuneet autiolle saarelle (16.11.2020)
Häädetyn herja Markolta Kristiinalle - Merirosvot pääsevät yöpymään hylyssään (16.11.2020)
Lautan rakennusta kahteen kertaan, tuunaus lähti käsistä (17.11.2020)
Tykki merirosvojen turvaksi (17.11.2020)
Merirosvot ryöstettiin useasti, puolustautuminen ei onnistunut (18.11.2020)
Vihollisten hyökkäys torjuttiin - Lautan vahvistaminen puhutti (18.11.2020)

Artikkelia päivitetty 19.11.2020 kello 21.42: Lisätty asukkaiden voittama viikkobudjetti ja Paulan salatehtävän paljastuminen.


Tulosta   Sähköposti