GP-ennakko: Iso-Britannia

Perinteinen Silverstone on F1-sirkuksen seuraava pysähdyspaikka. Kauden yhdeksänteen MM-osakilpailuun lähdetään Fernando Alonson johtaessa MM-sarjaa.

Vaikka Silverstonen rata onkin kokenut muutoksia niin radan kuin varikkotilojen osalta, yksi asia ei muutu. Se on nimittäin brittiläinen sää. Jälleen kerran viikonlopuksi on luvattu epävakaista, sateista säätä, jonka ei pitäisi yllättää ketään. Huonokaan sää ei tosin saa asiantuntevaa brittiyleisöä pysymään poissa, joka tekee Britannian GP:stä erityislaatuisen.

Kausi ei ole vielä puolivälissä, mutta kausi jatkuu erittäin mielenkiintoisena. Alonso otti Valenciassa ensimmäisenä toisen voiton tällä kaudella. Silti Euroopan GP:n jälkeen jäi mielikuva, että nopein auto oli Sebastian Vettelillä, joka jäi matkan varrelle teknisen vian vuoksi. Jatkuuko Vettelin Valencian kaltainen ylivoima, jota ei ole vielä keltään nähty tällä kaudella.

Epävakainen sää sekoittaa kuitenkin asetelmia, eikä silloin voimasuhteilla ole niin suurta merkitystä. Tosin kuumasta kelistä pitävä Lotus-talli ei varmasti toivo viileitä kelejä. Toki, jos sataa, silloin taktiset elementit ja radalla pysyminen vaikuttavat paljon enemmän. Valencia kuitenkin näytti, että olosuhteiden ollessa kohdallaan, Lotus pystyy haastamaan kärkitalleja.

Kimi Räikkönen totesi MTV3:n haastattelussa, että Silverstonessa on nopeita mutkia, joten renkaiden lämpöjen kanssa ei pitäisi olla suuria ongelmia. Silti Räikkönen oli varovainen odotuksissaan ja totesi, että kannattaa odottaa perjantaita ennen suurempien johtopäätösten tekemistä. Täytyy myös muistaa, ettei Räikkönen ole ajanut kertaakaan uudistetulla Silverstonella jätettyään Formula 1:t kauden 2009 jälkeen kahdeksi vuodeksi.

Suosikkeina Silverstoneen lähtevät tutut nimet. Vettel näytti Valenciassa, että Red Bullilla on mahdollisuuksia jopa viimekautiseen ylivoimaan. Alonsoa ei missään tapauksessa unohtaa. Hän on ollut kauden tasaisin, ei ole tehnyt virheitä ja ajanut kalustoon nähden loistavasti. Siitä kertoo jo mielestäni ansaittu MM-johto tällä hetkellä. Luonnollisesti Britannian GP:n voitosta taistelevat molemmat McLaren-, Mercedes- ja Lotus-kuljettajat.

Mikä on renkaiden vaikutus Silverstonessa? Renkaat ovat kauden tasaisuuden ohella olleet kauden suurin puheenaihe. Tapahtuuko nyt samalla tavalla kuin usein tällä kaudella, eli uudella radalla voimasuhteet kääntyvät päälaelleen renkaista johtuen, vai alkaako tilanne normalisoitua?

Arveluttavien sääolosuhteiden ja tiukan MM-tilanteen vuoksi Britannian GP-viikonlopusta on tulossa jälleen erittäin mielenkiintoinen. Tämä ja muutamat seuraavat kilpailut ovat merkittävät siinä mielessä, että olisi pysyttävä kärjen tahdissa, jotta ainakin teoreettiset MM-mahdollisuudet säilyvät. Tässä mielessä Räikkösen voitto ei olisi yhtään pahitteeksi.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: