Bottas päässyt hyvin sisään Mersulle

Vasta tammikuussa Mercedeksen kanssa sopimuksen allekirjoittanut Valtteri Bottas on päässyt talliin hyvin sisään. Talvitestit ovat takana ja kilpailukautta voi odottaa luottavaisin mielin.

Joulukuusta lähtien spekuloitu ja varmana pidetty Bottaksen Mercedes-pesti varmistui tammikuun puolivälissä. Tästä käynnistyi lyhyt ja varsin tiivis valmistautumisprosessi testeihin ja tulevaan kauteen. Uuteen tiimiin, sen toimintatapoihin ja autoon simulaattorin avulla piti päästä sisälle mahdollisimman nopeasti.

Ainakin tässä vaiheessa näyttää, että Bottas on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa hallitsevaan maailmanmestaritalliin. Sisäänajo on monellakin tapaa ollut onnistunut ja mediatietojen perusteella Mercedes-tallin palaute Bottaksen toiminnasta on ollut positiivista.

Vaikka tietenkään minulla ei pääsyä tallin sisäpiiriin, on saatujen tietojen perusteella Bottas onnistunut saamaan jo tallin puolelleen. Onnistuneet talvitestit kielivät tästä. Eikä autonkaan puolesta ollut ongelmia, siitä kertoo se, että suomalainen ajoi kaikista kuljettajista eniten kierroksia kahdeksan päivän aikana. Erityisesti se kertoo Mercedeksen hyvästä luotettavuudesta, nopeudesta emme todellakaan nähneet vielä kaikkea. Nopeuskaan ei huonolta vaikuttanut tässä vaiheessa, vaikka kaikkea ei otettu autosta irti.

Barcelonan testeissä tallitoveri Lewis Hamilton puhui Bottaksesta varsin positiiviseen sävyyn. Saa nähdä, muuttuvatko puheet, kunhan kausi kunnolla käynnistyy. Jos Hamilton joutuu jossain vaiheessa alakynteen suhteessa Bottakseen, voi viime kausilta tuttu mediapeli käynnistyä Hamiltonin suunasta. Suomalaiset harvemmin lähtevät näihin peleihin mukaan.

Mercedeksen johtokunnan jäsen Niki Laudan mukaan Bottas oli vielä testeissä lyhyissä vedoissa pari kymmenystä Hamiltonia perässä, pitkissä vedoissa hieman enemmän. Tässä vaiheessa tilanne vaikuttaa oikein hyvältä, sillä Bottas on ollut vain pari kuukautta tallin päivittäisessä toiminnassa. Hamiltonin olisikin käytettävä alkukausi hyväkseen, sillä kevään edistyessä Bottas varmasti petraa ja Hamilton joutunee vielä kovan haasteen eteen suomalaisen tallitoverinsa kanssa.

Talvitestien perusteella Bottaksen on hyvä jatkaa kohti Australiaa. Ehdottomasti on odotettavissa Bottaksen tärkein kausi hänen urallaan tähän asti. Tavoitteina ovat ainakin F1-uran avausvoitto ja jatkosopimuksen varmistaminen tuleville vuosille Mercedeksellä.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: