Ferrari lupaavana talvitesteissä - joko kuiva kausi päättyy?

Päättyneet talvitestit olivat Ferrarille erittäin positiiviset. Italialaistalli yllätti monet luotettavuudellaan ja nopeudellaan ja haaste on heitetty pahimmille kilpailijoille, vaikka talvitesteistä ei liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata tehdäkään.

Ferrari-talli sai ajettua runsaasti kierroksia parin viikon aikana Barcelonassa. Tallin luotettavuus vakuutti heti ensimmäisestä testipäivästä lähtien ja Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen saivat ajettua lähes joka päivä järjestään toistasataa kierrosta. Ainoan kuprun aiheutti Räikkösen viimeistä edellinen testipäivä, jolloin oli hieman teknisiä murheita aamupäivällä ja suomalaisen ulosajo iltapäivällä.

Nopeus oli myös kohdallaan Ferrarilla, siitä osoituksena koko kaksiviikkoisen testijakson nopein aika, joka jäi Räikkösen nimiin. Koko potentiaaliaan ei Ferrari kuitenkaan paljastanut, sillä esimerkiksi Vettelin nähtiin tahallaan nostelleen suorilla ja saksalaiselta jäi huippukierrosaika näkemättä. Matalalla profiililla testeihin tulleella Ferrarilla varmasti myhäillään ainakin sisäisesti.

Testit on kuitenkin testejä, eikä muiltakaan pahimmilta kilpailijoilta nähty kaikkea ja tästä huolimatta Mercedes oli odotetun vahva. Nämä on pidettävä mielessä ja nyt on hyvä olla jalat maassa. Liian usein etukäteen meuhkaamalla Ferrarilla on koettu vain entistä pahempi mahalasku. Innokkaana kommentoijana usein ollut Ferrarin johto on pystynyt pitämään kommenttinsa kurissa ja muutamaa poikkeusta lopulta johto on jopa rauhoitellut median innokkuutta.

Tähän on syynsä, koska vuosi sitten tähän samaan vaiheeseen Ferrari sai myös positiivisia merkkejä talvitesteissä, mutta kauden aikana suunta olikin alaspäin. Enää harha-askeleihin ei olisi varaa, tuleehan Ferrarin edellisestä kuljettajien mestaruudesta tänä vuonna kymmenen vuotta täyteen Räikkösen ajamana.

Hyvältä kuitenkin vaikuttaa ainakin tässä vaiheessa. Tallissa on keskitytty tekemiseen enemmän kuin puhumiseen ja haaste on ainakin heitetty. Varmasti Mercedekseltä ja Red Bullilta löytyy testeihin nähden lisää vauhtia ja on hyvä muistaa, että autotkin muuttuvat vielä Melbourneen tultaessa.

Onko vauhti todellista, selviää ensimmäisen kerran Australiassa. Heti alussa pitäisi olla kuitenkin palkintopallitaisteluissa, jopa voittotaistelussa, jos Ferrari haluaa katkaista pitkän kuivan kautensa ja taistella maailmanmestaruudesta.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: