Uudessa Haasissa on Lotus-vaikutteita

Uudessa Haasissa on Lotus-vaikutteita

Haasin F1-talli ehti ensimmäisenä julkaista uuden autonsa tämän viikon torstaina. Auton värityksessä on vahvoja vaikutteita takavuosien Lotuksesta.

Uusi Haas on pääosin mustaa ja kullan väriä, ripauksella hopeaa. Talli ei peittele sitä, että 1970-luvun Lotus on ollut yhtenä inspiraation lähteenä auton ulkoasun suunnittelussa. Myös 2010-luvulla nähty Lotus (nykyinen Renault) oli vastaavassa värityksessä. Toinen vaikuttava tekijä Lotuksen väritykseen on Haasin energiajuomasponsori, jonka mukaan musta sopii energiajuomien imagoon.

Väritys on hyvin tyylikäs ja ulkoasullisesti Haas pisti riman korkealle muille talleille heti alkuun. Tuloksellisesti tällä ei tietenkään ole mitään merkitystä, sillä hieno väritys ei nopeuta autoa pätkääkään. Viime kaudella valmistajien sarjassa viidenneksi sijoittuneella Haasilla on kova työ uusia tuo sijoituksensa. Taistelu keskikastissa on varmasti kiristynyt.


Haas julkaisi uuden auton kuvia Twitter-tilillään. Jos twiitti ei näy, voi katsoa sen myös tästä.

Haasin työtä toki helpottaa yhteistyö Ferrarin kanssa. Mietityttää, että kuinka paljon Ferrari kiinnittää huomiota Haasiin, kun yhteistyö Alfa Romeon (entinen Sauber) on entistä tiiviimpää. Tähän mennessä Haas on kiven kovaa väittänyt, että he ovat itsenäinen talli, vaikka Ferrari toimittaakin heille tiettyjä auton osia. Jää nähtäväksi, heikentääkö Ferrarin entistä tiukempi symbioosi Alfan kanssa Haasia.

Alkavalla kaudella Haas jatkaa samoilla kuljettajilla kuin viime kaudella, eli Romain Grosjeanilla ja Kevin Magnussenilla. Grosjeanin viime kausi oli vaikea etenkin sen alussa ja julkisuudessa arvuuteltiin, saisiko ranskalainen lähtöpassit Haasilta kauden päätteeksi. Grosjean hävisikin MM-pisteissä Magnussenille lopulta aika selvästi 19 pisteellä, mutta molempien sopimuksia jatkettiin tälle vuodelle alkusyksystä.

Mielenkiintoista nähdä, miten kuljettajien voimasuhteet kehittyvät tänä vuonna. Grosjeanin ongelmat ovat usein liittyneet jarruihin, kun hän ei ole saanut niitä kunnolla toimimaan. Näitä valituksia ei kuitenkaan enää loppukaudesta kovin paljon kuultu, eli pystyttiinkö Haasilta ratkaisemaan jarruongelmat? Vai oliko kyse vain siitä, että FOM ei enää päästänyt Grosjeanin tiimiradioita lähetykseen niin usein?

Haas esitteli Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin tulevan kauden ajoasut Twitterissä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Kolme vuotta sitten Formula 1:iin tullut Haas on ollut piristävä poikkeus uudeksi talliksi. Se on ollut kilpailukykyinen ja haastanut isompiaan ja pystynyt tilaisuuden tullen keräämään pisteitä, kun muilla on kyykännyt. Toki apua on tullut Ferrarilta, mutta on ollut mielekkäämpää katsoa kilpailukykyistä tallia kuin ikuista peräpään valvojaa. Ihan lähimenneisyydestäkin muistetaan vaikkapa HRT, Caterham ja Marussia, jotka yksi toisensa jälkeen katosivat F1-kartalta menestyksen puututtua ja rahojen loputtua tai rahojen tuhlaukseen kyllästymiseen.


Tulosta   Sähköposti

Aiheeseen liittyvät artikkelit: