Kommentti: Laskettelua kohti loppua tylsyydessä

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Perinteisesti Big Brothereiden viimeiset viikot eivät ole olleet mitään klassikoita. Viimeistä edellisellä viikolla BB-talo vaikuttaisi olevan tylsimmillään ja katsojia koetellaan enemmän kuin asukkaita.

Yhdeksäs viikko on dinosaurus-teemainen, joka on ollut muutamia päivätehtäviä lukuun ottamatta tappavan tylsä. Asukkaita viikkotehtävä ei tunnu haittaavan, vaan heille tuntuu sopivan, ettei heitä hiillosteta enää niin kovasti.

Katsojien kannalta tilanne on kuitenkin turhauttava. Päivällä tilanne on se, että asukkaat vain makoilevat ja juttelevat monesti asioista, joissa ei ole päätä eikä häntää. Huomaa, että asukkaat ovat keskustelleet monet asiat puhki, eikä uutta järkevää juteltavaa ole. Lisäksi ulkomaailman läheisyys ja kauden loppu näkyy niin teoissa kuin sanoissa.

Vaikuttaa siltä, että asukkaat haluavat vain rullailla kauden loppuun sen suuremmin liian paljon energiaa tuhlaamatta ja keskinäisiä konflikteja välttämällä. Osittain tähän toki vaikuttaa, ettei talossa ole enää kuin kuusi asukasta, mutta toisenlaisella tehtävällä kahdelle viimeiselle viikollekin saataisiin säpinää.

Onkin ihmeellistä, että tuotanto sortuu tekemään näin mitäänsanomattoman tehtävän. Tällä viikolla kuitenkin ratkaistaan se, ketkä asukkaista pääsevät finaaliviikolle, joten nyt olisi viimeinen paikka ottaa asukkaista kaikki irti ja näyttää kuka on kuka. Finaaliviikko on kuitenkin pitkälti jo laskettelua ja pehmeää laskua kohti normaalielämää, mutta ei vielä tällä viikolla.

Viikkotehtävän osalta tämä viikko ei ole enää pelastettavissa, toivottavasti edes loppuviikolle on jotain keksitty. Olisi myös iloinen yllätys, jos aikaisempien kausien vastaisesti finaaliviikko olisi oikeasti mielenkiintoinen, joka antaisi anteeksi tämän viikon sössimisen.


Tulosta   Sähköposti