Analyysi: Anu vai Ville finaaliviikolle?

Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.
Grafiikka: © 2019 Jarkko Nieminen / Fanisivut.net.

Käynnissä olevalla BB-kaudella käynnistyy pian loppukiri, kun finaaliviikko alkaa. Finaaliviikolle karsitaan vielä yksi asukas, kun kauden viimeisissä nimeämisissä asukkaat nimesivät häätöäänestykseen Anun vai Villen.

Oli yllätys, että vain kaksi asukasta on yhdeksännen viikon häätöäänestyksessä. Jännitys ehkä hieman lässähti, kun suurin osa asukkaista voi odottaa turvallisin mielin finaaliviikon alkamista. Häätöäänestys on ainakin suoraviivainen ja suosikilleen antamillaan äänillä voi varmistaa asukkaan talossa pysymysen myös sunnuntain jälkeen.

Anun tilanteeseen häätöäänestyksessä vaikuttaa se, kuinka katsojat suhtautuvat hänen suhteeseensa Helmerin kanssa. Välillä Anu on antanut varsin nihkeitä kommentteja tilanteestaan Helmerin kanssa varsinkin päiväkirjahuoneessa ja heidän välinsä näyttävät siltä, että Helmeri olisi enemmän ihastunut Anuun kuin toisinpäin. Heidän suhteensa antoi nostetta Anulle kauden puolivälissä, jolloin hän oli asukkaiden suosioäänestyksessä kolmen parhaan joukossa.

Finaaliviikon lähestyessä Anun tilanne ei ole dramaattisesti muuttunut, jos uskoo tämän viikon häätöäänestyksen väliaikatilanteita. Torstaina ja perjantaina näytettyjen tilanteiden perusteella Anu on ylivoimaisessa johdossa Villeen nähden, mutta tilanne tullee muuttumaan. Viimeksi, kun Anu oli häätöäänestyksessä seitsemännellä viikolla, oli hän Millan ja Jukan kanssa ennen sunnuntaita selvässä johdossa, mutta häätölähetyksen aikana hänen johtonsa suli ja Anu oli lähellä jopa pudota.

Ville on ollut menestyksekäs tämän kauden häätöäänestyksissä. Viidettä kertaa häätöuhan alla oleva Ville on selvinnyt turvaan neljästi, mutta nyt voi olla tilanne toinen. Ennen äänestystilanteiden näyttämistä olisin uskonut, että Ville vie tämänkin häätöäänestyksen, mutta Anulla on kannattajajoukot, jotka saavat taustatukea Helmerin kannattajista.

Viime aikoina kisaväsymys on iskenyt Villeen ja hän on vaikuttanut väsyneeltä ja kyllästyneeltä BB-taloon ja asukkaisiin. Selvästi vaisumpi käytös on todennäköisesti vaikuttanut häätöäänestyksen huonoon alkuun. Saa nähdä, aktivoituvatko Villen kannattajat sunnuntaina, jolloin valtaosa äänistä annetaan.

Anun etu tässä häätöäänestyksessä on se, että häätöuhan alla on vain kaksi asukasta, eikä tässä ole suurta vastakkainasettelua. Anu ja Ville eivät ole ottaneet yhteen tällä kaudella, eikä heillä ole muutakaan skismaa keskenään. Häätöäänestyksen saattaa ratkaista se, että Villellä on muiden asukkaiden kannattajien joukossa enemmän vastustajia kuin Anulla, jotka tässä vaiheessa antavat äänensä Anulla, kun oma suosikki ei ole vaarassa pudota.

Veikkaan, että sunnuntaina BB-taloon jää yhä yksi naisasukas, joka voi olla Anun yksi valttikortti, vaikka ehkä hieman vanhakantaiselta tällainen ajattelu tuntuukin. Ville olisi kiinnostavampi asukas viimeiselle viikolle, mutta hän jakaa liikaa mielipiteitä pärjätäkseen yhdeksännessä häätöäänestyksessä.


Tulosta   Sähköposti