Kommentti: Perjantain tussahdus

Viimeiselle viikonlopulle suunniteltu huutukauppakäänne tyrittiin lähes totaalisesti perjantaina. Asukkaille olisi pitänyt tarjota isompaa summaa.

Vielä finaaliviikollakin joutuu vielä pettymään tuotantoon. Vaikka kausi on yleisesti ollut ihan hyvä, on tällä kaudella joutunut pettymään erityisesti eri käänteiden toteutukseen. Isoimmat käänteet on onnistuttu sössimään jollain lailla.

Yhdeksännellä viikolla Minnan poistuessa talosta poistuessa talosta hukattiin mahdollisuus yllätyshäätöön ja nyt finaaliviikolla BB-huutokauppa, jossa jokin asukas olisi vaihtanut finaalipaikkansa rahaan. Huutokaupassa vikana oli yksinkertaisesti se, että siinä tarjottiin liian pientä rahasummaa. Ei kolmella tonnilla kukaan noista lähde talosta kaksi päivää ennen finaalia.

Odotin huutokauppaa varauksin, sillä toteutuksesta meille ei kerrottu etukäteen. Toteutus, miten huutokauppa tehtiin, oli hyvä. Olisin kuitenkin odottanut, että summa olisi noussut ainakin 5 000 euroon, jolla olisi jo mahdollisesti saatu ainakin miettimään lähtöä. Viisinumeroisella summalla olisi varmasti joku ottanut jo rahat.

Muistetaan, että esimerkiksi kaudella 2011 jopa kakkossijasta sai 5 000 euroa, joka oli silloisesta voittopotista 10 %. Nyt suhteellinen osuus voittopotista oli sama, mutta ero on se, että asukkaat olivat vielä talossa. En ymmärrä, mitä tuolla haettiin, koska eihän tuotannossakaan uskottu, että kukaan lähtisi noin pienestä summasta.

Ellei sitten todellisuudessa haluttu, että kukaan lähtisi ennen sunnuntaita. Nyt todellista valintatilannetta ja mietintää siitä, että ottaako varmat rahat ja poistuu talosta. Vastapuolella olisi saanut nauttia kauden loppuun saakka, mutta rahojen suhteen olisi ollut epävarmempaa. Talossa kukaan ei kuitenkaan tiedä todellista suosiotaan, eikä voi täysin tietää, mitä katsojat heistä ajattelevat.

Tuotannolla on ollut tällä kaudella hyvää yritystä tehdä erilaisia käänteitä, mutta valitettavasti yrityksiksi ne ovat jääneet. Ihmetyttää, miksei näitä ole saatu vietyä loppuun, että saataisiin taloon yllätyksellisyyttä, eikä asukkaat arvaisi joka käännettä. Huvittavinta on, että jopa asukkaat sohvalla keksivät parissa minuutissa paremman toteutustavan kuin tuotanto ja naureskelevat twisteille avoimesti.

Finaaliviikolta ei odota ihmeitä, sillä asukkaiden vähyys ja kisaväsymys vaikuttavat väistämättä talon tapahtumiin. Viime vuosina finaaliviikolle on tehty tehtäviä lähes edellisten viikkojen malliin, joten sentään pelkkää sohvamakoilua ja kauden muistelua koko viikko ei ole. Yksityiskohtiin pitäisi silti osata panostaa, sillä katsojat ja asukkaat ovat kokeneita Big Brotherin suhteen, eivätkä tyydy puolivillaiseen toteutukseen.

Kautta 2021 on jäljellä tätä kirjoitettaessa reilut 36 tuntia. Viimeisenä viikonloppuna on odotettavissa laskettelua kohti finaali, voittajan julistamista lukuun ottamatta ole suuria käänteitä luvassa. Näistä asukkaista kannattaa nauttia nyt nämä viimeiset hetket, sillä pian BB-talo on tyhjä ja valot sammutettu ainakin joksikin aikaa.

Huomenna tämä kausi on ohi ja voittaja on selvillä sunnuntai-iltana.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.