Kommentti: Kohta saman katon alle?

Talon ja mökin asukkaiden yhdistymisestä on spekuloitu asukkaiden ja katsojien keskuudessa jo jonkin aikaa. Tämän viikon aikana asukkaiden siirtyminen saman katon alle on hyvin todennäköistä.

Kolmannen viikon alussa asukkaista tuli viikkotehtävän myötä maatilan omistajia ja eläimiä. Mökin asukkaat poistuivat maanantaina mökkialueelta BB-talon tehtävähuoneeseen ja mökkiläiset ovat enää muutaman askeleen päässä varsinaisesta BB-talosta.

Yhteinen roolitehtävä vaikuttaisi olevan esiaste yhteiseen BB-taloon, jossa 13 asukasta elävät ja nukkuvat saman katon alla tämän viikon lopussa tai viimeistään ensi viikolla. Merkit ovat vahvat. Talon ja mökin asukkaat ovat päässeet tutustumaan toisiinsa, vaikkakin pääosin sanattomasti. Sentään he näkevät kunnolla toisensa toisin kuin viime viikolla.

Yhdistymisprosessi on tehty vaiheittain ja yksi osa sitä oli myös Ellan siirtäminen omistajasta eläimeksi. Häädetyn herjassa Minna joutui valitsemaan asukkaan nimenomaan omistajien, eli talon asukkaiden joukosta, joten yksi talolainen pääsi tutustumaan mökkiläisiin.

Muutenkin yhdistyminen näyttää väistämättömältä, sillä kaikki järkevät kulmat kahtiajaosta on pian käsitelty. Ensimmäisellä viikolla talon asukkaat tuottivat sähköä mökkiin ja mökin asukkaat nauttivat olostaan, toisella viikolla kaksintaisteltiin ja kolmannella viikolla eri puolet ovat rooleissa, joka on yksi variaatio Big Brotherin perinteisemmistä tehtäväkonseptista - köyhät vs. rikkaat -asetelmasta.

Aikaisemmissa kahtiajaoissa ollaan sorruttu perisyntiin, jossa jakoa on pitkitetty liikaa. Nyt olisi hyvä tilaisuus lopettaa jako ajoissa ja tarjota uutta vauhtia kauteen. Ensivaiheessa mielenkiintoista on uusi ryhmäytyminen, miten eri puolet sulautuvat toisiinsa ja miten talon dynamiikka muuttuu.

Kummallekin puolelle on syntynyt vahva ryhmähenki ja etenkin mökin puolelle tuli viime viikon viikkotehtävän jälkeen vahva epäreiluuden tunne. Uuteen viikkotehtävään mentiin vahvalla uholla etenkin Nikon ja Samin puolelta, mutta ainakin tässä vaiheessa mitään kapinointia tai ilkeilyä ei ole näkynyt. Talon asukkaat ovat näyttäneet hyviä puolia itsestään palvellessaan eläimiä, joten mökkiläisillä ei ole ollut valittamisen aihetta ainakaan palvelun suhteen.

Loppuviikon asetelmiin vaikuttaa, onnistuuko viikkotehtävä ja annetaanko asukkaille bileet, jos talo yhdistyy. Jos yhdistyminen tapahtuu, varmasti viikonloppuna riittää keskusteltavaa niin yhdessä kuin selän takana.


Tulosta   Sähköposti