Katsojat äänestävät asukkaat tämän viikon häätöäänestykseen

Big Brother Suomi logo. Kuva: Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: Nelonen Media.

Tällä viikolla Suomen Big Brotherissa käynnistyy aivan uudenlainen äänestys, joka vaikuttaa häätöäänestykseen. Katsojat pääsevät äänestämään asukkaista lopulta ne, jotka joutuvat torstaina alkavaan häätöäänestykseen.

BB-talon kymmenen asukkaan kannatusta mitataan tällä viikolla todenteolla, kun katsojat äänestävät asukkaat häätöäänestykseen. Ensimmäistä kertaa Suomen BB:ssä käytössä oleva äänestys on monivaiheinen, jossa pudotetaan asukkaita päivä päivältä pois kunnes on jäljellä kolme asukasta, jotka joutuvat tämän viikon häätöäänestykseen.

Äänestys on jo käynnistynyt, jonka ensimmäisessä vaiheessa on mukana kaikki asukkaat. Äänestys jatkuu maanantaihin kello 22:een saakka, jonka jälkeen selviää äänestyksen tulos. Äänestyksen kaksi parasta asukasta on turvassa häätöäänestyksellä ja he eivät ole enää mukana viikon muissa äänestysvaiheissa. Ensimmäisen äänestysvaiheen tulos kerrotaan asukkaille taloon maanantain koostelähetyksen aikana.

Toinen kierros käynnistyy koostelähetyksen jälkeen ja siinä on mukana kahdeksan edellisellä kierroksella ollut asukasta. Uusi äänestyskierros jatkuu tiistaihin kello 22:een saakka ja sen äänestystulos kerrotaan tämän jälkeen taloon. Jälleen kaksi eniten ääniä saanutta on turvassa häätöäänestykseltä, eivätkä he jatka mukana äänestyksessä.

Äänestyksen kolmas kierros alkaa heti edellisen tuloksen selvittyä kuuden asukkaan voimin. Kaksi eniten ääniä saanutta asukasta on turvassa häätöäänestykseltä ja äänestys tähän päättyy keskiviikkona kello 22. Tulos kerrotaan taloon tämän jälkeen. Äänestyksen kaksi parasta eivät enää jatka äänestyksessä seuraavalle kierrokselle.

Neljäs ja viimeinen kierros alkaa jälleen edellisen tuloksen selvittyä ja enää neljä asukasta on häätöuhan alla. Viimeisellä äänestyskierroksella pudotetaan vielä yksi asukas, jonka jälkeen jäljelle jää kolme asukasta, jotka joutuvat häätöäänestykseen. Viimeinen äänestyskierros päättyy torstaina kello 22 ja asukkaat saavat kuulla tämän suorassa lähetyksessä.

Äänestyksen jokaisessa vaiheessa äänestys alkaa nollatilanteesta. Jatkossa olevien asukkaiden äänet siis nollataan jokaisessa vaiheessa, joten asukkaat lähtevät äänestyksiin puhtaalta pöydältä, eikä edellisen kierroksen tulokset vaikuta jatkoonmenoon.

Suomen Big Brotherissa on ollut vuosien varrella häätöäänestysten lisäksi erilasia äänestyksiä, jotka vaikuttavat asukkaiden talossaoloon. Katsojat ovat päässeet äänestämään sekä uusia että vanhoja asukkaita taloon ja Big Brother on järjestänyt myös käänteisiä nimeämisiä, joissa katsojat ovat nimenneet äänestämällä ja asukkaat häätäneet. Tämänkertainen äänestys on eräänlainen variaatio nimeämisäänestyksestä.

Kauden viides häätöäänestys käynnistyy torstaina.

Äänestysohjeet BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.