Häätöäänestys käynnistyy vasta lauantaina

Big Brother Suomi logo. Kuva: © Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotherin häätöäänestyksen aikatauluun tulee pieni muutos. Häätöäänestys alkaa kahta päivää viime kaudelta tuttua aikataulua myöhemmin, eli lauantaina.

BB-formaatin kovinta ydintä ovat nimeämiset ja häätöäänestykset. Tuttuun tapaan asukkaat nimeävät toisiaan häätöäänestykseen viikkotehtävän päätyttyä. Nimeämisten perusteella eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen.

Nimeämisten tulosten julkistamiseen tulee muutos, sillä häätöäänestykseen joutuvat asukkaat selviävät vasta lauantaina niin asukkaille kuin katsojillekin. Tulosten julkistus tapahtuu lauantain viikkolähetyksen lopussa, jossa otetaan taloyhteys ja kerrotaan, ketkä ovat häätöäänestyksessä.

Heti tulosten julkistamisen jälkeen käynnistyy häätöäänestys, jossa katsojat äänestävät, kenet häädetään talosta. Häätöäänestys kestää siis vain vajaan vuorokauden, sillä äänestysaika päättyy sunnuntain suorassa lähetyksessä hieman kello 22 jälkeen. BB-talosta häädetty asukas selviää sunnuntain suoran lähetyksen loppupuolella.

Viime vuonna nimeämisten tulokset julkistettiin pääsääntöisesti jo torstaina ja äänestys alkoi tästä jatkuen sunnuntaihin saakka. Nimeämisissä ja häätöäänestyksissä nähtiin viime kauden aikana joitakin poikkeuksia ja tälläkin kaudella todennäköisesti nähdään erilaisia nimeämis- ja häätötapoja ja myös aikatauluissa voi olla poikkeuksia.

BB-taloon muutti sunnuntaina 16 asukasta, joista tällä hetkellä kahdeksan asuu BB-talossa ja kahdeksan BB-mökissä. Viimeinen asukas BB-talossa voittaa tämän vuoden Big Brotherin, jonka finaali on 29. marraskuuta.

Lähde: Nelonen Median tiedote.

Big Brother 2020 on käynnistynyt - Käänteitä saatiin heti ensimetreillä (6.9.2020)

Artikkelia päivitetty 7.9.2020 kello 16.07: Korjattu ingressiin virheellinen ero viime vuotiseen häätöäänestyksen alkuun. Ero on kaksi päivää, ei yksi päivä.

Artikkelia päivitetty 7.9.2020 kello 16.24: Tarkennettu muotoilua ja kieliasua, Nelosen tiedotteessa ei sanottu, että käytäntö olisi välttämättä käytössä joka viikko.


Tulosta   Sähköposti