Tuula ja Helmeri saivat salatehtävän sabotoida viikkotehtävää - palkkiona koskemattomuus ja rahnaa

Videolla viikkotehtävän tehtävänanto. Lähde: Ruutu.fi / Nelonen Media.

Viikkotehtävä koki maanantai-iltana käänteen, kun Big Brother antoi kahdelle asukkaalle salatehtävän. Tuulan ja Helmerin on saatava viikkotehtävä epäonnistumaan ja he saavat salatehtävän onnistumisesta huikean edun tälle viikolle.

Viikkotehtävä käynnistyi maanantaina iltapäivällä. Hieman tehtävänannon jälkeen Big Brother toimitti ensimmäisen rakennusprojektin asukkaille, kun heidän piti koota pahvin kaltaisesta materiaalista tuolit keittiöön. Asukkaat hajaantuivat kahteen ryhmään kokoamaan tuoleja, keittiöön ja olohuoneeseen.

Jokainen asukas sai koottavakseen oman tuolin. Kokoaminen tuntui aluksi hieman hankalalta, mutta sitten Kristian keksi tavan, millä tuolin saa kasaan ja auttoi muita asukkaita tuolin kasaamisessa. Lopulta kaikki saivat tuolit kasaan kohtuullisen nopeasti tuolit kannettiin keittiön pöydän ympärille.

Nopean aktiviteetin jälkeen BB-talossa lähdettiin jälleen jutustelun tielle. Uskontokeskustelu oli Tarinan ja Villen ryhmässä keskiössä ja Tarinasta alkoi jo tuntua, että keskustelu uskonnosta saisi pikku hiljaa riittää. Samalla, kun asukkaat keskustelivat ja tekivät omia juttujaan talossa, Big Brother kutsui illalla Helmerin ja Tuulan vuorotellen päiväkirjahuoneeseen.

Kauden ensimmäinen salatehtävä

Kaksikko oli taloon tullessa saanut rahapussukat numeroiltaan 10 ja 4, joiden ansiosta Helmerille ja Tuulalle lankesi salatehtävä. Yllättyneet Helmeri ja Tuula lukivat päiväkirjahuoneessa Big Brotherin toimittaman kirjeen, jossa kerrottiin, että heidän on sabotoitava viikkotehtävää, että se epäonnistuu. Tämä tarkoittaa, että heidän on varastettava kulhoista rahnoja sen verran, että niitä on alle 75 % alkuperäisestä määrästä (alle 300 kpl). Asukkaat olivat viikkotehtävän aluksi laskeneet, että kulhoissa on 399 rahnaa ja he olivat sitä mieltä, että BB oli laskenut rahnat väärin ja yksi puuttuisi jo valmiiksi.

Salatehtävän onnistumisesta on tarjolla huikea palkinto. Sekä Helmeriä että Tuulaa odottaa koskemattomuus nimeämisissä, jos salatehtävä onnistuu ja viikkotehtävä epäonnistuu. Tällöin heitä ei siis voisi nimetä seuraavaan häätöäänestykseen. Lisäksi kaksikolle on luvassa lisää rahnaa ja he saavat edun ensi viikon viikkotehtävään. Sitä ei mainittu, että seuraako salatehtävän epäonnistumisesta ja viikkotehtävän onnistumista jotain rangaistusta Helmerille ja Tuulalle.

Helmeri ja Tuula eivät ole tietoisia toisistaan, eli he eivät tiedä, että heillä kummallakin on sama salatehtävä. Muut asukkaat ovat olleet viikkotehtävän alkamisesta lähtien skeptisiä, että kuka tahansa voisi olla varas. Kutsua pk-huoneeseen on pidetty merkkinä, että nyt varas pistetään asialle - puolittain vitsillä toki. Kerran yksi naisasukkaista meni epäilyissään niin pitkälle, että lasketutti rahnat toisella porukalla, kun joku yllättäen lähti kuljettamaan kulhoa pois. Laskennan jälkeen rahnojen määrä täsmäsi. Tämä tapahtui ennen Helmerin ja Tuulan pk-huonekutsua.

Salatehtävän suorittajien pitää itse keksiä piilo, mihin varastetut rahnat laitetaan, kun Helmeri asiaa tiedusteli. Tuula uskoi suoriutuvansa salatehtävästä, vaikka siis epäilijöitä talosta jo löytyy. Helmerillä ja Tuulalla on viikkotehtävän loppuun, eli torstaihin saakka aikaa suorittaa salatehtäväänsä.

Asukkaat panostivat viikkotehtävään 99 %;n osuudella viikkobudjetistaan.

Ensimmäisessä viikkotehtävässä vartiointia ja rakentamista (2.9.2019)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.