BB-talon yhtiökokouksen asialistalla palkkiot ja tilinpäätös

BB-finalistit pitivät BB-talon yhtiökokouksen. Kuvat: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.
BB-finalistit pitivät BB-talon yhtiökokouksen. Kuvat: © 2019 Petri Mast / Nelonen Media.

Päivät käyvät vähiin tämän vuoden Big Brotherissa. Toiseksi viimeisenä päivänä kokoontui BB-talon yhtiökokous, jossa keskusteltiin kuluneesta vuodesta, palkkionjaosta ja taloyhtiön tilinpäätöksestä. Myös päiväkilpailujen voittaja palkittiin.

BB-talon asukkaat osallistuivat tällä viikolla pieniin päiväkilpailuihin, joista palkintona oli 1000 euron shekki, jonka asukas saa talosta poistuttuaan. Viiden käydyn kilpailun jälkeen voittajaksi 11 pisteellä selviytyi Helmeri, joka sai shekkinsä tänään. Toiseksi kilpailussa tuli Anu yhdeksällä pisteellä ja kolmanneksi Kristian kahdeksalla pisteellä. Neljänneksi jäi Kevin keräten seitsemän pistettä ja jumboksi Kimmo vain kahdella pisteellä.

Iltapäivällä Big Brother määräsi asukkaat puimaan kuluneen BB-kauden tapahtumia BB-talon yhtiökokouksessa. Oivallus on hauska, sillä onhan läpi kauden asukkaiden keskuudessa puhuttu sikarikerhon hallituksesta, johon asukkaat laskevat kuuluvaksi Kristianin, Helmerin, Kimmon ja jo häädetyn Jukan.

Yhtiökokouksessa asukkaiden piti kerrata syksyn tapahtumia omalta kohdaltaan. Lisäksi he saivat esittää, kenelle he soisivat palkkion, eli Big Brotherin voiton, saavan. Asukkaiden piti tehdä selvitys - siis tilinpäätös - kuinka he käyttäisivät voittorahat, jos voitto osuisi kohdalle.

Eilisen Anun päivän pikkujoulujen takia krapulasta kärsinyt Kristian ei innostunut yhtiökokouksesta ollenkaan. Koko päivän Kristian valitti kovasta väsymyksestä ja Big Brother joutui muistuttamaan häntä päiväunikiellon voimassaolosta.

Kimmo ja Kristian ovat BB-finalistien suurimmat suosikit voittajaksi

Asukkaat ottivat esille kymmenen viikon ajalta viikkotehtävät, vaikka kaikissa ei onnistuttu, he tsemppasivat hyvin. Yksittäisistä viikkotehtävistä yksi asukkaiden suosikki oli Esterata-viikko. BB-kokemusta pidettiin hauskana, vaikka myös huonoja hetkiä mahtui mukaan. Kimmo nosti erikseen yhtiökokouksessa hänen tapaamansa asukkaiden läheiset viikko sitten henkilökohtaisena huippuhetkenä.

Tulevaisuuden odotuksista osalla asukkailla oli suuriakin toiveita ajalle Big Brotherin jälkeen. Esimerkiksi Kevin haluaisi hyödyntää näkyvyyttään satenkaariyhteisön hyväksi. Kristian taas ajatteli tehdä elämälleen jotakin ja hankkia opiskelupaikan, joka on ollut pitkään hänen ajatuksissaan ja jättää pätkätyöt taakseen.

Big Brotherin voittajasta yhtiökokouksen hallituksen mielipiteet jakautuivat. Kristian sai kannatusta Helmeriltä ja Kimmolta, kun taas Kimmo oli Anun ja Kevinin suosikki. Kristian uskoi Helmerin voittavan, mutta hän toivoi, että Kimmo tai Kevin voittaisi 30 000 euroa.

Voittopotin käyttökohteita löytyi kaikilla asukkailla. Osan voittorahoista asukkaat pistäisivät hyväntekeväisyyteen ja antaisi läheisilleen, mutta myös omaan käyttöön rahaa riittäisi. Hyväntekeväisyyteen mahdollisia voittorahojaan antasi Helmeri, Anu ja Kevin. Anu antaisi rahaa läheisilleen ja käyttäisi rahojaan tietenkin lapsiinsa. Helmeri myös sijoittaisi osan rahoista.

Hiilijalanjäljen pienentäminen voittorahojen avulla on ajatuksena Kevinillä ja Kristianilla. Kevin laittaisi rahaa hiilipörssiin, kun taas Kristian ostaisi isänsä ja veljensä kanssa "mummolan" metsitettävine niittyineen. Kimmo käyttäisi rahojaan matkusteluun, mutta mahdollisen voiton myötä Kimmo voisi myös keskittyä enemmän opiskeluun ja vähentää työntekoa.

Yhtiökokouksen jälkeen Big Brother tarjosi asukkaille viimeisen lauantain kunniaksi saunan ja porealtaan muutaman juoman kera. Asukkaat pääsivät vielä hieman rentoutumaan viimeisenä iltana ennen huomenna odottavaa stressaavaa ja pitkää finaalipäivää.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.