Big Brother 2019 päättyy tänään!

Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.
Big Brother Suomi logo. Kuva: © 2019 Nelonen Media.

Suomen yhdestoista Big Brother saadaan päätökseen tänään. Illan päätteeksi selviää, kenestä saadaan uusi BB-voittaja entisten jatkoksi.

Big Brother teki paluun Suomen televisioon tänä syksynä Nelonen Median kanaville viiden vuoden tauon jälkeen. Kausi 2019 on enää finaalipäivää vaille valmis ja pian on selvillä Suomen 11. BB-voittaja. Big Brother 2019 -voittaja on joko Anu, Helmeri, Kevin, Kimmo tai Kristian.

Voittajaäänestys on ollut käynnissä viime sunnuntaista lähtien, jossa on voinut äänestää suosikkiaan Big Brotherin voittajaksi. Viime viikkojen aikana ennakkosuosikeiksi ovat muodostuneet Kevin ja Kristian, jotka ovat olleet erilaisten virallisten ja epävirallisten äänestysten kärkisijoilla. Myös voittajaäänestyksen väliaikatilanteet ovat vahvistaneet tätä käsitystä ja vaikuttaa siltä, että voittotaistelu käydään näiden kahden asukkaan välillä.

Finalisteilla on takanaan kohta kymmenen viikkoa BB-talossa. Talossa on enää viisi asukasta jäljellä, kun viikottain talosta on häädetty yksi asukas ulos talosta. Tällä kaudella ei ole tarvinnut ketään poistaa talosta, vaikka varmaankin hyvin lähellä käytiin tämän suhteen. Myöskään luovuttajia ei tämän vuoden 14 asukkaan joukossa nähty, vaan kaikki asukkaat poistuvat talosta äänestyksen kautta.

Illan kaksituntinen finaali nähdään Nelosella kello 21 alkaen. Tarkempaa tietoa finaalilähetyksen kulusta ei ole kerrottu julkisuuteen ainakaan finaalipäivän aamuun mennessä. Finaalissa kiinnostaa voittajan lisäksi myös se, miten finalisteja otetaan ulos talosta. Vuosien varrella asukkaita on häädetty talosta yksitellen, siten, että lopussa on enää kaksi asukasta istumassa sohvilla julkistetaessa voittajaa. Vuonna 2007 toimittiin hieman toisin, kun kaikki asukkaat otettiin ulos talosta kerralla voittaja Saulia lukuun ottamatta.

Oma lukunsa on myös voittajan ulos tuleminen BB-talosta. Yleisin ja kaiketi toivoituin tapa on, että finaalin juontaja hakee voittajan ulos talosta ja ennen talosta poistumista haastattelee BB-voittajaa talossa. Aina näin ei ole käynyt, kuten esimerkiksi vuonna 2007 Sauli sai itse lampsia studioon ottamaan voittoshekin vastaan. Vuonna 2006 puolestaan Suomen BB:n ensimmäinen voittaja Perttu haki leijonapuvussa toisen kauden voittajan Sarin ulos talosta. Viimeisinä Subin vuosina kaksi parasta finalistia on tuotu studioon "palkintopalleille", jossa finalistien seisoessa on paljastettu BB-voittaja.

Se on kuitenkin varmaa, että BB-talo tyhjenee tänä iltana ja yksi asukas on 30 000 euroa rikkaampi kello 23:n aikoihin. Kun voittaja on poistunut talosta, jännätään, miten BB-talosta sammutetaan valot ja kamerat ja kerrotaanko uudesta kaudesta.

Big Brother 2019 finaali Nelosella tänään kello 21.00-23.00!

Lue myös:
BB-talon yhtiökokouksen asialistalla palkkiot ja tilinpäätös (9.11.2019)
Voittajaäänestys Big Brotherin voittajasta on käynnistynyt - Kuka voittaa 30000 euroa? (4.11.2019)
Äänestysohjeet BB-nettisivuilla


Tulosta   Sähköposti